Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Napoleonic Wars Cavalry Nation Cup (1 miejsce!!!!)  (Przeczytany 42817 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    Odp: Napoleonic Wars Cavalry Nation Cup
    « Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 15, 2014, 11:28:34 »
    Ale dlaczego 1ps ma głosować skoro jest nie aktywne ? Tylko dlatego mają głosować, że 13ph ma Willa w składzie? W takim razie jeżeli Warder będzie w kadrze kirasjerów to przyznamy tez 1 głos 17e albo jemu ?

BTW Nie wiem za kim jest 13pp ale nie gra bitew z tego co mi mówił kolega z 13pp
    (click to show/hide)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 15, 2014, 11:41:46 »
    Ale dlaczego 1ps ma głosować skoro jest nie aktywne ? (...)
    Ja słyszałem, że grają... Ale mogę się mylić.

(...)Tylko dlatego mają głosować, że 13ph ma Willa w składzie? (...)
    Nie, powinni głosować ponieważ są aktywnym polskim pułkiem.

(...) W takim razie jeżeli Warder będzie w kadrze kirasjerów to przyznamy tez 1 głos 17e albo jemu ?
    Lygryss sam sobie pułk wybierał, jego sprawa gdzie gra. A z tego co wiem 17e polskim pułkiem nie jest, czemu więc ma mieć wpływ na kształt polskiej reprezentacji? Cały czas przecież proponujesz aby głos dostała nie konkretna osoba, wymieniona z nicku, a dowódca każdego pułku. Bądź wiec konsekwentny.

Idąc dalej twoim tokiem rozumowania, czemu pułki piechoty mają mieć wpływ na reprezentację w turnieju kawalerii? 4pp, 5pp, Legia Poznańska, one przecież są pułkami pieszymi, je też wyeliminujmy. A ponieważ 13ph już prawo głosu odebrałeś wychodzi, że jedynie 14pk ma prawo decydować o składzie polskiej reprezentacji kawalerii...

Nie wiem w jakim regimencie grasz na co dzień i mało mnie to obchodzi ale chyba nie o to chodzi w Turnieju Narodów...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Zahari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 15, 2014, 11:50:24 »
    Nie pisałem o 13ph Luca :D, skoro 1ps gra to nie mam sprzeciwu. Myślałem, że 1ps zawiesił swoją działalność. A chodzilo mi w watku z 13ph o to, ze 13ph ma Willa, ktory byl w 1psie a wywnioskowalem z twojej wypowiedzi, ze skoro 13ph ma ludzi z zawieszonego  1ps w skladzie to w takim razie 1ps moze glosowac. W kazdym razie sie nie zrozumielismy :P a co z 13pp?

Sorry za brak Polskich znakow

Zacznijmy od nowa

Proponuje, zeby kazdy Polski aktywny pulk mial 1 glos, a dokladniej dowodcy owych pulkow.
    (click to show/hide)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 15, 2014, 13:43:36 »
    Pomysł głosowania w przypadku wyłaniania zarówno najlepszego kapitana jak i jednostki jest tak absurdalny, że nie będę się dalej na ten temat wypowiadał.

Chciałbym za to dla rozwiania wszelkich niejasności mniej więcej naszkicować sytuację w NC. Po tym jak podjąłem próbę i pierwsze sukcesy w  doprowadzeniu do współpracy obu Polskich reprezentacji, zostało napisane (stosunkowo jednoznaczne) podanie przez jedną stronę, w następstwie czego zareagowałem tym samym. Zgaduję, że na ten moment organizatorzy sami jeszcze nie są pewni jak rozwiążą ten problem, jednak istnieją jedynie dwa (a patrząc realistycznie to jedno) logiczne rozwiązania tego problemu.

-Mecz pomiędzy reprezentacjami, jako eliminacje
    -Dopuszczenie do udziału w turnieju obu składów

Rzecz jasna, nadal istnieje matematyczna szansa, że organizatorzy zdecydują się na potraktowanie Polski jako "wyjątku" i pozwolą na mieszanie jednostek w tym przypadku, jednak w chwili obecnej nie ma powodu by mieć nadzieję na to rozwiązanie.

Ogólnie mówiąc, czas pokaże jak to się skończy.
    Pozdrawiam

Offline Celtic_William

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    • Oyche Doni$ spec od białej broni
    « Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 15, 2014, 15:51:05 »
    To, że 1ps chyba jest nieaktywne nie oznacza, że nie mają dobrych graczy, którzy byliby w stanie poświęcić swój czas dla repry.
    Kolega Miłosz, Will, Suleyman, Fietnamczyg
    Sprawy na włosku załatwiam po włosku

Offline Zahari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 15, 2014, 17:01:35 »
    Tego też nie powiedziałem Willu :p chodzi o to, że jeżeli 1ps jest nieaktywny to nie mają prawa zagłosować. Jeżeli o graczy chodzi to tak, zgadzam się mają dobrych. Oczywiście wszystko zależy od tego jak będzie wyglądać głosowanie i komu przyznamy prawa do głosowania, z jakiego powodu itd.
    (click to show/hide)

Offline Klin

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Krzysztof Krawczyk
    « Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 15, 2014, 21:03:47 »
    Ale wy pier**licie. Chyba każdy kto jest zainteresowany wzięciem udziału w NC ma prawo głosu. Matim podał chyba jedyne wyjście z tej całej sytuacji czyli starcie między dwoma typami kawalerii. Kto jest zainteresowany kirasjerami idzie na eliminacje do wybranego wcześniej kapitana Kirasjerów. To samo z Huzarami. Potem dopiero powinno nastąpić to starcie. Jest to chore, ale w takiej sytuacji jedyne wyjście.

Offline Zahari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 15, 2014, 23:10:39 »
    Masz racje Klin :) ale troche podyskutować trzeba :D. Mecz Pol_Kir vs Pol_Huz na 90% się odbędzie.
    (click to show/hide)

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 15, 2014, 23:35:16 »
    Idąc dalej twoim tokiem rozumowania, czemu pułki piechoty mają mieć wpływ na reprezentację w turnieju kawalerii? 4pp, 5pp, Legia Poznańska, one przecież są pułkami pieszymi, je też wyeliminujmy. A ponieważ 13ph już prawo głosu odebrałeś wychodzi, że jedynie 14pk ma prawo decydować o składzie polskiej reprezentacji kawalerii...

Nie miał bym nic przeciwko aby pp nie miały nic do powiedzenia teraz ... pod warunkiem że kawaleria nie ma nic na NWEC na bagnety  :) .

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 16, 2014, 00:07:50 »
    +1

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 16, 2014, 01:06:41 »
    DaPietro... masz rację 100% ;)

Offline Zahari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 16, 2014, 06:30:35 »
    Zgadzam się z tym.
    (click to show/hide)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 16, 2014, 07:02:20 »
    Czyli koniec spamu. Teraz dogadać się musi tylko Hubal z Matimem...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 31, 2014, 14:34:02 »
    http://www.fsegames.eu/forum/index.php?topic=12051.msg477526#msg477526

Dzisiaj zostałem wybranym kapitanem Polskiej reprezentacji przez organizatorów, co zmusza mnie do drobnej zmiany dotychczasowych planów.

Mecz pomiędzy lekką a ciężką kawalerią i tak zostanie rozegrany (przybliżony termin - drugi tydzień stycznia), w celu wyłonienia lepszej jednostki. Będzie on sędziowany przez Erika, serwer pozostaje do ustalenia. Niezależnie jednak od wyniku meczu ja pozostanę kapitanem, za to, aby przygotowanie do samego turnieju (jak i on sam) było jak najlepiej przeprowadzone, vice-kapitanem zostanie osoba dobrze znająca tę jednostkę, która wygra mecz (jeśli będą to huzarzy, to zostanie nim Hubal albo CarpeDiem).

Po raz kolejny powtórzę mój apel o nie zatrzymywanie graczy dobrych w obu jednostkach ze swojego składu, jeśli wygra drużyna przeciwna. Jest to dla nas swojego rodzaju test, który sprawdzi czy potrafimy zadziałać wyłącznie dla dobra nas wszystkich. Bez tego będziemy słabsi, co może zaważyć o naszych losach w turnieju.

Pozdrawiam i zapraszam do wygłaszania uwag/opini

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #104 dnia: Lutego 01, 2014, 10:49:05 »
    "The Captain of the Netherlands is: Felix." - To jakby wybrać mnie na kapitana repry kawalerii Polski, lel

Co do rozegrania meczu, dobry pomysł. Mimo tego, że organizatorzy sami wybrali Kapitana, to nie znaczy, że gracze będą tylko z jednej formacji.
    Niezależnie jednak od wyniku meczu ja pozostanę kapitanem,

Zapewne, jednak pamiętam czasy kiedy to też padły takie słowa w Polskiej Reprezentacji na Nativie, z dwa lata temu. Po tych słowach powstała Reprezentacja Kazachstanu ... strzeż się.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies