Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [The Deluge][Event] "The Deluge Organized Warfare" Sobota godzina 20:00!  (Przeczytany 54950 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Odp: [The Deluge][Event] "The Deluge Organized Warfare" Każda sobota godzina 20:00!
    « Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 12, 2014, 23:42:38 »
    Spokojnie. Jutro będzie uaktualnienie tematu i będą nowe frakcje;)

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [The Deluge][Event] "The Deluge Organized Warfare" Każda sobota godzina 20:00!
    « Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 13, 2014, 08:27:09 »
    A ja mam taką sprawę: Zapisanych było ~230 osób, a zjawiło się ~180.. Czy to jakiś klan się nie stawił?
    No niestety KpKR był w liczbie 5, a zapisałem 6-12.
    A gdyby byli to 1/3 by powyłaziła.
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 13, 2014, 08:52:43 »
    Z tego co rozumiem to częstotliwość rozgrywania eventu co tydzień ma zamiar być utrzymana? :S

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 13, 2014, 11:36:09 »
    Raczej nie oraz oby nie. Cotygodniowa bitwa to zdecydowanie zbyt często. Ludzie stracą zainteresowanie po 2-3 bitwach, gdyż stanie się to trochę rutyną. Event powinien po części pozostać czymś niecodziennym, by ludzie mieli motywację, by przychodzić.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 13, 2014, 11:45:41 »
    Sądzę, że dwa razy na miesiąc tudzież co dwa tygodnie byłoby optymalną datą. IMO byłaby zachowana i duża częstotliwość eventu i zainteresowanie nim

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #50 dnia: Stycznia 13, 2014, 12:32:42 »
    Raczej nie oraz oby nie. Cotygodniowa bitwa to zdecydowanie zbyt często. Ludzie stracą zainteresowanie po 2-3 bitwach, gdyż stanie się to trochę rutyną. Event powinien po części pozostać czymś niecodziennym, by ludzie mieli motywację, by przychodzić.

Nie zgadzam się. MM mod oraz NW rozwinęły się właśnie dzięki takim regularnym eventom.

Offline Rzecznik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #51 dnia: Stycznia 13, 2014, 13:02:26 »
    Również się nie zgadzam. Fajnie jest tak sobie chociaż raz w tygodniu zagrać taką bitwę na blisko 200 graczy. Tylko zróbcie coś z tym serwerem, bo lagi potworne.

Offline TiCz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 13, 2014, 14:00:56 »
    Nie zgadzam się. MM mod oraz NW rozwinęły się właśnie dzięki takim regularnym eventom.
    Tylko, że NW jest okrutnie nudnym modem jeżeli chodzi o bitwy, które właśnie nudzą się po miesiącu...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #53 dnia: Stycznia 13, 2014, 14:07:16 »
    Tu nie chodzi o to czy dana bitwa jest nudna czy nie, nie chodzi nawet o moda ale o liczbę grających osób. Na dzień dzisiejszy społeczność Deluga jest dość mała (mamy nadzieję, że z czasem się to zmieni) i na bitwy przychodzą te same osoby i klany. Na NW jest spora rotacja więc ciągle są osoby świeże, które mają sporo zapał. Jak już uda nam się rozpropagować moda i zachęcić zwłaszcza zagranicznych graczy do wspólnej zabawy, będzie można pomyśleć o zwiększeniu częstotliwości bitew. Na dzień dzisiejszy uważam taki sprint za zabójczy, zbyt szybko złapiemy zadyszkę... A graczom nic się nie stanie jeśli na kolejne bitwy trochę poczekają z niecierpliwością;-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 13, 2014, 14:13:18 »
    Nie no jak ktoś ma chęci takie coś organizować... nie mam nic przeciwko strasznie. Jednak osobiście z klanem omijałbym ten jeden tydzień i gralibyśmy co dwa tygodnie a więc nie było by tragedii. .można się dostosować. No ale nie każdy klan ma przecież taką formułę, że organizuje jedno spotkanie w tygodniu (nie mam więcej czasu, czasem jeszcze w czwartek). Może warto dać furtkę dla tych aktywniejszych.. Sprawa do przedyskutowania.

Offline TiCz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 13, 2014, 15:39:05 »
    Post informacyjny został zaktualizowany.

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    [The Deluge][Event] "The Deluge Organized Warfare" Każda sobota godzina 20:00!
    « Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 13, 2014, 16:10:57 »
    Czyli zostajemy przy każdej sobocie?
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline TiCz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 13, 2014, 16:18:16 »
    Czyli zostajemy przy każdej sobocie?
    Spokojnie, wiemy co robimy.
    Przy okazji oto kilka screenów:

P.S Czekam na potwierdzenie obecności klanów zarejestrowanych!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2014, 17:27:58 wysłana przez TiCz »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 13, 2014, 17:44:16 »
    Błąd w pierwszym poście w linku do Twojego profilu drogi Ticzu, to powinien być prawidłowy link: http://www.mountblade.info/forum/index.php?action=profile;u=17409

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 13, 2014, 19:17:43 »
    Już w następną sobotę kolejna bitwa “The Deluge Organized Warfare”. Na przeciwko siebie staną zjednoczone wojska RON wraz z Kozakami przeciwko pragnącej bogactw Szwecji. Prowadziliśmy kilka ważnych zmian w organizacji eventu. Warto się z nimi zapoznać! Można też już się zapisywać do frakcji!
    Wprowadziliśmy czarną listę graczy, którzy ze względu na swoje zachowanie nie mogę brać udziału w kolejnych eventach. Mamy nadzieję, że takich osób będzie jak najmniej!
    • Od następnej bitwy 4 teamkille podczas eventu będą równe automatycznemu godzinnemu banowi, oraz rozpatrzeniem późniejszego stałego bana.
    • Od następnej bitwy limit kasy dla gracza będzie wynosił 2300 złota.
    • Wprowadzamy ograniczenia na najsilniejsze jednostki, w tym husarii oraz spahisów ( 10 graczy maksymalnie na frakcję!)
    • Zmniejszamy również stosunek liczby konnych względem piechoty.
    • Od następnej bitwy gramy pod dowództwem generałów. W tym celu wszystkie klany będą musiały pojawić się na podanym przez nas adresie TeamSpeak. ( można wydelegować dowódcę, który będzie przekazywał rozkazy dalej!)
    • Będą stworzone dwa osobne randomowe oddziały dla polskojęzycznych oraz angielskojęzycznych graczy ( osobne kanały TeamSpeak).
    • Wprowadzamy względny zakaz pisania na czacie podczas bitwy! Prosimy aby dowódcy klanów pilnowali własnych klanowiczów.