Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [The Deluge][Event] "The Deluge Organized Warfare" Sobota godzina 20:00!  (Przeczytany 54885 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [The Deluge][Event] "The Deluge Organized Warfare" Sobota godzina 20:00!
    « Odpowiedź #180 dnia: Kwietnia 26, 2014, 21:56:40 »
    Panie Prusaku, nie byłeś nawet na evencie, nie wiesz zapewne wszystkiego dokładnie co dzieję się na The Deluge więc proszę o zwolnienie tempa pisania postów.

Co do incydentu to tak racja. Zaplanowany i wykonany bez błędnie. Lecz szkoda, że nikt nie zna "tła" całego zajścia i tego jak RW zachowało się w stosunku do ChE po wygraniu przez nich meczu, czego serdecznie gratuluję bo grało się miło, lecz zachowanie już po rozgrywce zasługuję na tłuściutkiego bana. Wybaczcie ale jakoś nie mam zamiaru nadstawiać drugiego policzka i gdy ktoś natarczywie prosi o odpowiedź to zazwyczaj się jej doczeka. Szczytem było spamowanie po moim prywatnym FB, ja rozumiem, żeby chociaż na steam.
    Po 1 - nie pisz czegoś czego nie wiesz. Na eventach jestem regularnie, to że nie widzisz mnie pod moim nickiem to inna sprawa, możliwe że nie załapałeś albo nie jesteś jeszcze na momencie, że gracz może grać również pod innym nickiem w innych, zagranicznych klanach gdzie mam wielu znajomych.
    Po 2 - tawerne nie obchodzi geneza, dlaczego ich tk (przy okazji również osoby nie związane z tą sytuacją), bo tak samo nie dałeś nam wyjaśnić kiedyś, dlaczego odzywaliśmy się w "brzydki i niekulturalny sposób" jak to kiedyś miałeś za zadanie poinformować opinie publiczną o naszym niecnym występku. Więc nie tłumacz się bo nikt nie chce słuchać twoich marnych wyjaśnień.
    Po 3 - to że przegraliście 20-0 to nie jest nic nowego, bo patrząc po waszym składzie i umiejętnościach wynik 20-0 nie dziwi, a raczej jest niezadowalający, dlaczego nie było 21-0? Udowodniło to RW, ChW, Freikompania i pewnie nawet pokazałaby to Kompania Husarska Matiego, że wasz twór zwany klanem for fun tylko (bo o wyniki to chyba nie walczycie), że wygrałaby z wami do 0.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Blackxbow

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Rzucam semtex w drzwi i k***a wjeżdżam z buta!
    « Odpowiedź #181 dnia: Kwietnia 26, 2014, 22:01:25 »
    Mi się event bardzo podobał pomijając oczywiście te irytujące teamkille ze strony ChE.. No nic nowego, klan który jest słaby i nie potrafi się wybić musi stosować tak żałosne sposoby.. Nie martwcie się koledzy, przegrywacie praktycznie wszystko, więc nie powinniście płakać :)

Pozdrawiam.

Nie ChE XD

Offline famfam

• Użytkownik
    • Piwa: 9
      • Autorskie Uniwersum Fantasy - Ash'Gard
    « Odpowiedź #182 dnia: Kwietnia 26, 2014, 22:03:27 »
    Nie twierdzę, że jesteśmy miszczami i ogramy wszystkich. Nie o to tutaj chodzi. Można przegrać i przyjąć to na klatę, ale gdy przez potem 3 dni wchodzisz na serwery i widzisz teksty cały czas "o che nooby 20:0" i tak można by wymieniać. Można grać i przegrywać ale chociaż w jako takiej atmosferze. Skoro już ChE ma być takie złe to wypada trzymać poziom.

Prusaku dokończylibyśmy bitwę z Wami, pewno byśmy przegrali z 20:0 albo rundkę ugrali. Ale ileż można na meczu ligowym słuchać zwyczajnych chamskich odzywek.
    Manual a co to? Czym to się je?

[Apr 01 10:33:01] famfam:Wyszła nowa wersja deluga
    [Apr 01 09:52:29] kujon333:coś marnie u Was - żadnych żarcików primaaprilisowych

Offline Blackxbow

• Użytkownik
    • Rzucam semtex w drzwi i k***a wjeżdżam z buta!
    « Odpowiedź #183 dnia: Kwietnia 26, 2014, 22:06:13 »
    Proszę o ss, kiedy pisano "che nooby 20:0". Oczywiście widziałem 20:0, ale tylko wypisywane w momencie, gdy próbowaliście marnie trolować, a później to już sami zaczęliście orać swoją "logikę". Tak swoją drogą, nie ośmieszajcie się już, bo to jest temat do pisania o evencie.

Tak swoją drogą szkoda, że nie było dzisiaj dowódców.. ;/ Mam nadzieję, że na następnym będą! :)

Pozdro600 dla organizatorów ;)!

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #184 dnia: Kwietnia 26, 2014, 22:08:52 »
    Reasumując - wiesz może po roku od wydarzenia, dlaczego musieliście słuchać tych "chamskich" odzywek?
    Bo byliście/jesteście/będziecie zwykłym noobstwem (serio, brakuje jeszcze tego Billy'ego co wychowywał jakieś małpy bez mózgu), który bał się z nami konfrontacji i do tego średnia jego wieku w kalnie wynosiła 12 lat, no bo przecież jak któryś napisał "ku*wa" na czacie to wielkie oburzenie jakbyśmy się wychowywali w sterylnych warunkach.
    @Down
    Dobrze Ticz, już zakończyłem swój wywód, jeśli spamowałem to przepraszam, przyjmę punkty na klatę jeśli to moderator/admin uzna za stosowne.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline TiCz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Kwietnia 26, 2014, 22:10:54 »
    Sprawy zaszły trochę za daleko..., więc proszę o zaprzestanie wymieniania się argumentami w tym wątku i ze swojej strony proponuję przejść na steama lub PW.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #186 dnia: Kwietnia 26, 2014, 22:11:55 »
    Po 1 - nie pisz czegoś czego nie wiesz. Na eventach jestem regularnie, to że nie widzisz mnie pod moim nickiem to inna sprawa, możliwe że nie załapałeś albo nie jesteś jeszcze na momencie, że gracz może grać również pod innym nickiem w innych, zagranicznych klanach gdzie mam wielu znajomych.
    Po 2 - tawerne nie obchodzi geneza, dlaczego ich tk (przy okazji również osoby nie związane z tą sytuacją), bo tak samo nie dałeś nam wyjaśnić kiedyś, dlaczego odzywaliśmy się w "brzydki i niekulturalny sposób" jak to kiedyś miałeś za zadanie poinformować opinie publiczną o naszym niecnym występku. Więc nie tłumacz się bo nikt nie chce słuchać twoich marnych wyjaśnień.
    Po 3 - to że przegraliście 20-0 to nie jest nic nowego, bo patrząc po waszym składzie i umiejętnościach wynik 20-0 nie dziwi, a raczej jest niezadowalający, dlaczego nie było 21-0? Udowodniło to RW, ChW, Freikompania i pewnie nawet pokazałaby to Kompania Husarska Matiego, że wasz twór zwany klanem for fun tylko (bo o wyniki to chyba nie walczycie), że wygrałaby z wami do 0.

Prusaczku, akurat Ty nie powinieneś się wypowiadać o trollingu. Wszyscy wiedzą, że do ChE masz problem od czasu Freikompanii, ban to ban i to nic nowego. Wpiszcie wszystkich na czarną listę i będzie weselej ^.^. Co do tego, że czarna lista jest potrzebna nie mam wątpliwości, ale czytałem, że nie miało być wykreślania z niej ludzi :0. Prussak jak zwykle przyszedł i rozpętał małe piekiełko. Z naszej strony to tyle, dobranoc :3

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Kserllack

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Kszell - Naczelny Biurokratyzator
    « Odpowiedź #187 dnia: Kwietnia 26, 2014, 22:24:28 »
    skoro rozmawiamy o evencie to :
    - proponuje przemyśleć skalę mapy do liczebności graczy
    - zastanowić się nad alternatywnym rozstawianiem armat
    - ustalić z góry ogólny przebieg rozgrywki
    - wziąć pod uwagę scenariusz (Tczew)
    -ewentualnie ustawić sensowny limit czasowy

pozdrawiam

Offline Hendryk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Kwietnia 26, 2014, 22:33:02 »
    Cieszmy się, że event graczom z zagranicy bardzo się podobał mimo tego małego incydentu...
    Scena The Deluge zmniejsza się z każdy dniem, spowodowane jest to monotonnością i brakiem zainteresowania ze strony graczy z zagranicy, dlatego bany, które otrzymali gracze z ChE są jak najbardziej na miejscu, gdyż powinniśmy pokazać graczom z zagranicy, że Polacy potrafią się bawić bez wyzwisk i TK....
    P.S Famfam po co mieszasz incydenty z meczu do rozgrywki na evencie? Proszę...

Ahhh, muszę się wtrącić. Nie wiem jak to nazwać, debilizmem czy brakiem elokwencji? Scena The Deluge się kurczy w najznamienitszym stopniu przez (tadam, tadam, tadam) twórców moda, którzy od kilku lat karmią kłamstwami i sam osobiście znam ogrom osób, które tylko i wyłącznie czekają na nową wersję a tej nie widać. Wyprzedzając teksty Askortiego i innym wysublimowanych klapaczy w klawiaturkę, życie osobiste? jak najbardziej tylko po co mówić, że coś wyjdzie jak nie wyjdzie? Sam osobiście czekam na nową wersję, ale zobaczymy jak się  życie potoczy.
    A co do graczy niepolskich, to przestańcie sie sprzedawać, bo Polacy to i tamto, chyba nie znacie młodzieży zachodniej. Mam rodzinę tu i ówdzie, więc powiem, że tam za inny ubiór jest sie wyśmianym a czasem nawet można dostać bęcki. Sprawa Che i RW mnie nie obchodzi!

Offline famfam

• Użytkownik
      • Autorskie Uniwersum Fantasy - Ash'Gard
    « Odpowiedź #189 dnia: Kwietnia 26, 2014, 22:40:12 »
    Prusak może nie dostrzegasz różnicy lecz jest różnica między pisaniem  ku*wa a bezmyslnym wyzywaniem matek graczy ChE. Pewnie Frei wyzywa na ligowce, ChE wychodzi, i oczywiście jak ChE mogło tak postąpić. RW przez 3 dni pisze 20:0, gdy ChE zaczyna robić to samo wszyscy o RW zapominają. ChE to czyste zło i same nooby. O ile z tym drugim częściowo się zgadzam, bo są może z 2 osoby które ogarniają, o tyle to pierwsze na własne życzenie. Tak przegraliśmy lige, możemy to powtórzyć, ale przynajmniej nie odeszliśmy w trakcie. Co do black list to była umowa między klanowa o nie konfienie jeden na drugiego. Lista jest, graczy nie przybywało. Wilk syty i owca cała. Naród chce mojej głowy proszę bardzo, jeśli mam trafić na czarną listę to chociaż z pompą. Za całość incydentu odpowiedzialność biorę ja i wyłącznie ja. Reszta wykonywała wyłącznie rozkazy.  Więc dziękuję za uwagę. Życzę miłego wieczoru.

P.S. Ticzu mieszam dlatego że ta sprawa jest bezpośrednio związana z tym co działo się wtedy.
    P.S. Jako zły człowiek (nie żebym Was podpuszczał) licze na jakoś tam mniej więcej + 10pkt ost. zbieram na mikser. Bo ChE.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2014, 22:58:00 wysłana przez famfam »
    Manual a co to? Czym to się je?

[Apr 01 10:33:01] famfam:Wyszła nowa wersja deluga
    [Apr 01 09:52:29] kujon333:coś marnie u Was - żadnych żarcików primaaprilisowych

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #190 dnia: Kwietnia 26, 2014, 23:34:07 »
    Ahhh, muszę się wtrącić. Nie wiem jak to nazwać, debilizmem czy brakiem elokwencji? Scena The Deluge się kurczy w najznamienitszym stopniu przez (tadam, tadam, tadam) twórców moda, którzy od kilku lat karmią kłamstwami i sam osobiście znam ogrom osób, które tylko i wyłącznie czekają na nową wersję a tej nie widać. Wyprzedzając teksty Askortiego i innym wysublimowanych klapaczy w klawiaturkę, życie osobiste? jak najbardziej tylko po co mówić, że coś wyjdzie jak nie wyjdzie? Sam osobiście czekam na nową wersję, ale zobaczymy jak się  życie potoczy.
    A co do graczy niepolskich, to przestańcie sie sprzedawać, bo Polacy to i tamto, chyba nie znacie młodzieży zachodniej. Mam rodzinę tu i ówdzie, więc powiem, że tam za inny ubiór jest sie wyśmianym a czasem nawet można dostać bęcki. Sprawa Che i RW mnie nie obchodzi!

Zbaraski, lecisz na czarną listę :)

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #191 dnia: Kwietnia 27, 2014, 08:20:28 »

Wysublimowany klapacz klawiatury na stanowisku!

Otóż mój drogi Hendryku, muszę Cię uświadomić, iż patch wyjdzie, gdy zostaną ukończone nad nim prace. Pozwolę sobie nawet dodać, że ostatnimi czasy robota dev teamu idzie w całkiem szybkim tempie, znacznie szybszym niż parę miechów temu. (A przynajmniej na to wygląda)
    Jako, że mniej więcej wiem nad czym team pracuje i jak fajne są to rzeczy, jestem spokojny o tego przyszłego patcha. Moim skromnym zdaniem jest wart czekania.

Do tego ciekaw jestem jakimi to niby kłamstwami was karmią, co? Bo ja sobie żadnych nie przypominam.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #192 dnia: Kwietnia 27, 2014, 10:29:09 »
    A co do graczy niepolskich, to przestańcie sie sprzedawać, bo Polacy to i tamto, chyba nie znacie młodzieży zachodniej. Mam rodzinę tu i ówdzie, więc powiem, że tam za inny ubiór jest sie wyśmianym a czasem nawet można dostać bęcki.
          Nie jest tak źle. Znam również stanowiska zagraniczne, które chwalą sceny polskie tu i tam. Za mało mówimy o osiągnięciach, które ?chyba? są za mało naj*bane fajerwerkami jak skandale. Co nie zmienia, że każdy skandal należy piętnować, aby pokazać co się dzieje z podjudzaczami, a w ostateczności resocjalizować. Ja otwarcie cieszę się z każdego sukcesu, tego małego czy tego dużego, a nawet z tego, który jeszcze nie powstał a jest planowany, bo każde zamierzenia i ciężka praca popłacają mniej lub bardziej.

Co do opóźnień wyjścia moda. Nie przeszkadza mi to. Cieszę się, że ktoś chce nad tym pracować dobrowolnie i bez przymusu. Boję się tylko jednego. Boję się, że kiedy wyjdzie patch, to wyjdą na światło dzienne słowa pokroju "to dla takiego gówna przetrzymywaliście to tak długo", hate'ując to i tamto w patch'u. Denerwują mnie wypowiedzi, niektórych postów, które są nasycone żalem i pretensjami skierowane do twórców moda, gdzie posty piszą osoby, które nie rozumieją powagi i ciężkiej pracy, w której pozostają sami twórcy, którzy chcą w racjonalny i z wielką dbałością wydać mod. Winniśmy dopingować twórców, którzy chcą pracować i nie są im potrzebne posty, które przykładamy im do głów niczym zimną lufę wypełnioną pustymi postulatami i pretensjami. Jeżeli komuś mocno przeszkadza przekładanie terminu wydania modu. Jeżeli ktoś ma dość według niego opieszałości twórców, to niech się zaoferuje i pomoże w tworzeniu modu, niż chlapie placem po klawiaturze pisząc "Lamenty Tawerniane". Nie wierzę w to, że jeżeli ktoś zakłada termin wydania swojej pracy, to nie wydaje jej tylko dlatego, bo tak. Tego typu przypadki muszą być podpierane mocnymi argumentami typu: "wystąpiły kolejne komplikacje z pracą, którą zaplanowaliśmy". Nie róbmy z twórców niepoważnych i śmiesznych ludzi, którzy tylko wydają terminy wydania modu, tylko dla "beki" i napisania, że "mod nie wyjdzie". Twórcy to nie błaźni, którzy żonglują terminami dla jaj. Jeżeli mod nie wychodzi to jest ku temu powód. A jeżeli słyszymy datę wydania modu, to tylko dlatego, bo ktoś prosi ową datę. Tylko, że jest ona wydawana przez twórców sumując pracę z planowaną pracą, która nie posiada wychodzącej w późniejszym czasie błędów - bo kto może planować takie a nie inne problemy, które mogą wyjść z planowanej pracy. Aaa... teraz można hate'ować.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #193 dnia: Kwietnia 27, 2014, 13:07:39 »
    Zakażcie KATEGORYCZNIE pisania na czacie. Niech wszystko odbywa się na TSie. Prawo do pisania niech mają tylko admini. Od razu odetniecie główne źródło powstających sporów. Nie wiem na ile ten sposób może zadziałać na takim evencie. Jednak w lidze DP, która pod tym względem może święcić wzorem mimo dużej rotacji klanów, sporych zatargów - to mecze tam przebiegają prawie bez przeszkód. Organizatorzy też powinni pamiętać, że Deluge stoi i stał będzie na polskich graczach i nie ma co robić vendetty na wszystkich. Gracz zagraniczny zawsze będzie niestały w uczuciach w przeciwieństwie do krajan, którzy ze względu na sentyment do tych czasów będą grać. Ten pomysł  z czatem winien być co najmniej wypróbowany raz. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy graczom i cierpliwości i empatii dla organizatorów.

Co do opóźnień wyjścia moda. Nie przeszkadza mi to. Cieszę się, że ktoś chce nad tym pracować dobrowolnie i bez przymusu. Boję się tylko jednego. Boję się, że kiedy wyjdzie patch, to wyjdą na światło dzienne słowa pokroju "to dla takiego gówna przetrzymywaliście to tak długo", hate'ując to i tamto w patch'u. Denerwują mnie wypowiedzi, niektórych postów, które są nasycone żalem i pretensjami skierowane do twórców moda, gdzie posty piszą osoby, które nie rozumieją powagi i ciężkiej pracy, w której pozostają sami twórcy, którzy chcą w racjonalny i z wielką dbałością wydać mod. Winniśmy dopingować twórców, którzy chcą pracować i nie są im potrzebne posty, które przykładamy im do głów niczym zimną lufę wypełnioną pustymi postulatami i pretensjami. Jeżeli komuś mocno przeszkadza przekładanie terminu wydania modu. Jeżeli ktoś ma dość według niego opieszałości twórców, to niech się zaoferuje i pomoże w tworzeniu modu, niż chlapie placem po klawiaturze pisząc "Lamenty Tawerniane". Nie wierzę w to, że jeżeli ktoś zakłada termin wydania swojej pracy, to nie wydaje jej tylko dlatego, bo tak. Tego typu przypadki muszą być podpierane mocnymi argumentami typu: "wystąpiły kolejne komplikacje z pracą, którą zaplanowaliśmy". Nie róbmy z twórców niepoważnych i śmiesznych ludzi, którzy tylko wydają terminy wydania modu, tylko dla "beki" i napisania, że "mod nie wyjdzie". Twórcy to nie błaźni, którzy żonglują terminami dla jaj. Jeżeli mod nie wychodzi to jest ku temu powód. A jeżeli słyszymy datę wydania modu, to tylko dlatego, bo ktoś prosi ową datę. Tylko, że jest ona wydawana przez twórców sumując pracę z planowaną pracą, która nie posiada wychodzącej w późniejszym czasie błędów - bo kto może planować takie a nie inne problemy, które mogą wyjść z planowanej pracy. Aaa... teraz można hate'ować.

100% prawdy. Lepiej bym tego nie ujął i totalnie się z tym zgadzam. Leci piwko za tą wypowiedź.

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #194 dnia: Kwietnia 27, 2014, 13:29:29 »
    Propozycja zakazania pisania na czacie to najgłupszy pomysł jaki tu widziałem od czasu czarnej listy. Nie widzę sensu na blokowanie czatu ze względu na kilka osób, które bez problemu można zbanować podczas eventu.