A co do graczy niepolskich, to przestańcie sie sprzedawać, bo Polacy to i tamto, chyba nie znacie młodzieży zachodniej. Mam rodzinę tu i ówdzie, więc powiem, że tam za inny ubiór jest sie wyśmianym a czasem nawet można dostać bęcki.
Nie jest tak źle. Znam również stanowiska zagraniczne, które chwalą sceny polskie tu i tam. Za mało mówimy o osiągnięciach, które ?chyba? są za mało naj*bane fajerwerkami jak skandale. Co nie zmienia, że każdy skandal należy piętnować, aby pokazać co się dzieje z podjudzaczami, a w ostateczności resocjalizować. Ja otwarcie cieszę się z każdego sukcesu, tego małego czy tego dużego, a nawet z tego, który jeszcze nie powstał a jest planowany, bo każde zamierzenia i ciężka praca popłacają mniej lub bardziej.
Co do opóźnień wyjścia moda. Nie przeszkadza mi to. Cieszę się, że ktoś chce nad tym pracować dobrowolnie i bez przymusu. Boję się tylko jednego. Boję się, że kiedy wyjdzie patch, to wyjdą na światło dzienne słowa pokroju "to dla takiego gówna przetrzymywaliście to tak długo", hate'ując to i tamto w patch'u. Denerwują mnie wypowiedzi, niektórych postów, które są nasycone żalem i pretensjami skierowane do twórców moda, gdzie posty piszą osoby, które nie rozumieją powagi i ciężkiej pracy, w której pozostają sami twórcy, którzy chcą w racjonalny i z wielką dbałością wydać mod. Winniśmy dopingować twórców, którzy chcą pracować i nie są im potrzebne posty, które przykładamy im do głów niczym zimną lufę wypełnioną pustymi postulatami i pretensjami. Jeżeli komuś mocno przeszkadza przekładanie terminu wydania modu. Jeżeli ktoś ma dość według niego opieszałości twórców, to niech się zaoferuje i pomoże w tworzeniu modu, niż chlapie placem po klawiaturze pisząc "Lamenty Tawerniane". Nie wierzę w to, że jeżeli ktoś zakłada termin wydania swojej pracy, to nie wydaje jej tylko dlatego, bo tak. Tego typu przypadki muszą być podpierane mocnymi argumentami typu: "wystąpiły kolejne komplikacje z pracą, którą zaplanowaliśmy". Nie róbmy z twórców niepoważnych i śmiesznych ludzi, którzy tylko wydają terminy wydania modu, tylko dla "beki" i napisania, że "mod nie wyjdzie". Twórcy to nie błaźni, którzy żonglują terminami dla jaj. Jeżeli mod nie wychodzi to jest ku temu powód. A jeżeli słyszymy datę wydania modu, to tylko dlatego, bo ktoś prosi ową datę. Tylko, że jest ona wydawana przez twórców sumując pracę z planowaną pracą, która nie posiada wychodzącej w późniejszym czasie błędów - bo kto może planować takie a nie inne problemy, które mogą wyjść z planowanej pracy. Aaa... teraz można hate'ować.