Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [KCD] Kingdom Come: Deliverance - dyskusja  (Przeczytany 46178 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [KCD] Kingdom Come: Deliverance - dyskusja
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 17, 2014, 00:05:04 »
    W sumie od dawna nic się nie działo, więc wrzucam link do wywiadu (co prawda sprzed 4 miesięcy, ale nikt go nie zalinkował)  z Danielem Vavrą. Kilka ciekawych informacji, swoją drogą koleś wspomina o M&B na pierwszej stronie.
    http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=9599

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 17, 2014, 02:03:25 »
    Wróżę przeciętniaka z dobrą grafiką... Napompują balon oczekiwań, wydadzą grę w trzech aktach, więc kasa 3 razy im wpadnie do kieszeni (sic!) i będą wszyscy będą zadowoleni z jakiegoś shitu.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 17, 2014, 09:31:55 »
    Ostatnio na gram.pl pojawiło się jeszcze coś takiego: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=86386
    Kilka informacji jest zdecydowanie na + (świat większy niż w TES-ie Oblivionie, KC:D pojawi się też na konsolach, zaraz po premierze mają wypuścić narzędzia, z których korzystali, a także dynamiczny zmieniający się pod naszymi działaniami świat:
    Co więcej, swoimi akcjami zmienimy oblicze świata – na przykład zabicie karczmarza doprowadzi do zamknięcia tawerny i zmiany rytmu dnia pewnej puli NPC-ów
    Jest też kilka kwestii, które (przynajmniej mnie) niepokoją - wspomniane jest przy lokacjach, że w pierwszym akcie będą jaskinie. Jak na grę bez magii, potworów itp., to cóż, średni pomysł, zwłaszcza, jeśli będzie to wyglądało tak: wchodzimy do jaskini, 20x różnych dzikich zwierząt do zabicia, na końcu skrzynia ze złotem i itemami, którą najwyraźniej przez przypadek tu zostawił... Sory, ale jak będę chciał pograć w dungeon crawlera to odpalę TES-a: Arenę.
    Kolejna sprawa, to imię bohatera... Po jaką cholerę Czech ma na imię mieć Henry? Już bardziej sensownie brzmiałoby to po niemiecku i polsku (o czeskim nie wspominając), niż po angielsku.
    A teraz wstęp do fabuły z tegoż artykułu:
    W grze wcielimy się w Henry’ego, dość młodego chłopaka, a zarazem syna kowala. Pewnego dnia protagonista traci wszystko, co było mu drogie – jego wioska zostaje spalona, a rodzina zabita przez wrażą armię, która przetoczyła się przez okoliczne ziemie. Targany poczuciem winy, chłopak poprzysięga wypełnić wolę ojca, przekazaną młodzieńcowi ostatnim tchnieniem.
    Brzmi jak standardowy na wstęp do RPG-a, ale w sumie trochę się czepiam.
    Kolejną ważną informacją jest to, że nie przewidują dodawania MP, chociaż ponoć deweloperzy wspominali coś o trybie kooperacji, nie jest ot jednak ich podstawowy cel, i sam w to wątpię, bo od początku widać, że nastawiają się na samotną rozgrywkę.
    Deweloperzy przyznają też, że gra będzie "hardkorowa". Trudna walka, a Oktawian361 był blisko:
    Co to znaczy realny świat - postać będzie robić kupę? Jeśli nie to to nie jest realne.
    Piszą, że trzeba będzie jeść, spać, być może też to co wymieniłeś, bo widać było na którymś vlogu jak robi tak NPC :D
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2014, 09:45:55 wysłana przez lllew »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 17, 2014, 09:39:01 »
    Niby taki Skyrim bez multi mógł zostać najlepszą grą roku na wielu portalach(choć modderzy i tak go zrobili), ale czy gra nie oparta na bogatym settingu fantasy(i nieskomplikowaną mechaniką), a na błotnistym średniowieczu(i na dodatek z realistyczną mechaniką) da radę na długo zatrzymać gracza(takiego normalnego, a nie warbandowego)? Pewnie mody będą trzymać tę grę przy życiu :)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 25, 2014, 09:42:44 »
    No więc tak, mały update info nt. gry:
    http://pledge.kingdomcomerpg.com/#tier - tutaj można dofinansowywać im budżet. Obecnie celują w 2 mln dolarów, brakuje im niecałe 70000. Pieniądze mają zamiar wydać na lepszych aktorów do voiceactingu i performance capture'a, żeby była większa immersja.
    http://kingdomcomerpg.com/?p=481 A to link do ostatniej wiadomości nt. gry na ich blogu.
    Wystartowała również strona oficjalnego wiki KC:D - http://uk.ign.com/wikis/kingdom-come-deliverance
    A oto kilka obrazków z 2 lipca:
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 25, 2014, 16:46:02 »
    Wygląda świetnie, ale jakiś gameplay by pokazali :P

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 30, 2014, 23:15:44 »
    Kolejny update, co prawda spóźniony o 3 dni, ale niestety nie mam czasu na codzienne sprawdzanie strony KC.
    Trochę skrinów (Uwaga: trochę znaczy bardzo dużo!):
    (click to show/hide)
    W całym wywiadzie Dan Vavra jedyne informacje, jakie podaje nt. gry to:
    - wystąpią różnego rodzaju mini-gry, w tym alchemia, gotowanie, rybołóstwo (chyba, translator Google przetłumaczył to słowo z czeskiego na "połowowego"), górnictwo, produkcja broni (o ile translator Google nie kłamie, to zakładam, że pojawi się nie tylko kowalstwo), ale także wizyta w pubie(!), czyli moje skojarzenia na widok 2 skrinów nie są chyba aż tak mylne
    -trudna walka (translator Google tłumaczy to tak: "Myślę, że dla wielu graczy będzie zaskakująco szybko, często zdarza się, że wróg cię zabije zanim Stacia umowa co najmniej jeden strzał. W walce, kładziemy duży nacisk na realizm, również ich ulepszenia są nadal pracuje.")
    BTW: Czy da się zmniejszyć rozmiary obrazków tu na forum, czy musiałbym to robić manualnie za pomocą jakiegoś programu?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2014, 00:05:44 wysłana przez lllew »

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 31, 2014, 13:44:57 »
    Tak się spytam ta gra to będzie multi czy single, a może to i to?
    DANCE OR GET BANNED

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 31, 2014, 14:04:21 »
    Kolejną ważną informacją jest to, że nie przewidują dodawania MP, chociaż ponoć deweloperzy wspominali coś o trybie kooperacji, nie jest ot jednak ich podstawowy cel, i sam w to wątpię, bo od początku widać, że nastawiają się na samotną rozgrywkę.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2014, 14:19:27 wysłana przez lllew »

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 31, 2014, 14:28:17 »
    Dzięki bardzo.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 31, 2014, 19:15:59 »
    Lol, właśnie znalazłem coś, co wygląda na fragment gry, nie wiem czemu na żadnym forum tego nie ma, bo z lutego. Co to dokładnie jest nie wiem, bo co dopiero zacząłem oglądać, ale zalinkuję wam, może komuś będzie się chciało oglądać godzinny filmik :P
    https://www.youtube.com/watch?v=84AiE46erkk

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 31, 2014, 19:23:33 »
    Przewijałem sobie i trafiłem na moment walki. Ogólnie to nie wygląda to źle, grafika całkiem przyjemna dla oka, animacje całkiem w porządku, a gra ma jeszcze daleko do wydania, więc jestem dobrej nadziei.
    DANCE OR GET BANNED

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 31, 2014, 19:32:43 »
    Ciekawy ten filmik...
    Ogólnie moim zdaniem wszystko wygląda ładnie. Gra ma przyjemny klimat, więc myślę, że będzie się w to naprawdę fajnie grało :D

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 31, 2014, 19:51:32 »
    Już sobie wyobrażam te klimatyczne walki ciągnące się w nieskończoność niczym mistrzowie miecza czy innego oręża. Szkoda że nie pokazali innej broni, np. jakiegoś topora czy tarczownika. Ale gra póki co jest warta swoich pieniędzy, lecz zobaczymy jak się sprawi gdy "ujrzy światło dzienne".

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 31, 2014, 21:26:18 »
    To zależy jakich, Corleone. Bo jak masz kasę i fantazję, to możesz zapłacić za Ultimate Edition 5000 $.