Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [KCD] Kingdom Come: Deliverance - dyskusja  (Przeczytany 46258 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    [KCD] Kingdom Come: Deliverance - dyskusja
    « dnia: Grudnia 19, 2013, 22:52:07 »
    Wiele miesięcy temu czeskie studio Warhorse, w którym pracują ludzie, którzy m.in zrobili Mafie i Flashpointy, pokazało na jakichś targach wstępny projekt gry sandboxowej na Cry Engine z akcją w średniowieczu, czyli takie jakby M&B z prawdziwego zdarzenia(no niestety Turcy nie mają kasy, ani expa)

Teraz wiadomo, że gra będzie się nazywać Kingdom Come: Deliverence (dziwniejszego tytułu wymyślić nie mogli...), ale problemy z kasą mają, brak wydawcy i ogólnie lipa. Ale screeny fajne, a tu news: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=82182

A tu strona gry: http://kingdomcomerpg.com/
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2015, 18:43:00 wysłana przez huth »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [KCD] Kingdom Come: Deliverance - dyskusja
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 20, 2013, 09:59:16 »
    Ciekawe info Huth.

Co do nazwy masz absolutną rację. Strasznie przekombinowali. Nawet chwytliwego skrótu nie da się ułożyć. Z tego co wyczytałem z tego newsa to kickstarter to ich jedyna nadzieja i powinno im się udać w moim mniemaniu.

Zaciekawiła mnie również ta wzmianka:

Na razie autorzy korzystają ze wsparcia Zdenka Bakali, przedsiębiorcy i najbogatszego obywatela Czech, który przekazał studiu około 4 milionów dolarów

Rzadko się spotyka aby jakiś bogacz wspierał twórców gry komputerowej ;)

Offline huth

« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 22, 2014, 15:21:08 »
    Wystartowali z akcją na Kickstarterze
    http://www.kickstarter.com/projects/1294225970/kingdom-come-deliverance

Więc wspierać! :P

Myślę, że bez problemu przekroczą 300k, a może i milion :) Im więcej tym lepiej

Offline AdamsTW

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 22, 2014, 17:12:22 »
    Ogromna konkurencja bo m&b 2 to zmodowany warband i tyle a tu pięknie się zapowiada :)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 22, 2014, 18:44:07 »
    Bliżej temu będzie do serii Elder Scrolls, niż do M&B, ale i tak fajnie się zapowiada. Jeśli nie schrzanią mechaniki i gra będzie wspierała modding, to jest szansa, że toto pogoni trochę Skyrima. ;)

Tak czy siak, tytuł to jakiś koszmar.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 22, 2014, 19:57:15 »
    +30h gry? Chyba nie mają się co mierzyć do M&B.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 22, 2014, 21:11:09 »
    Z tego co wyczytałem, 30h to tylko pierwszy 'akt', jak to nazwali twórcy. Będą trzy takie części, więc o długość rozgrywki raczej nie ma się co martwić.
    Kampania na Kickstarterze niezła, w niecały dzień zebrali już prawie połowę kwoty minimalnej.

A tytuł świetny, tak bzdurny że go na pewno nie zapomnę. :P

Offline huth

« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 24, 2014, 12:48:22 »
    no i już walnęło 300k, bardzo ładnie

Offline sermen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 17, 2014, 09:36:31 »
    Zapowiada się świetnie i profesjonalnie. Moim zdaniem będzie lepsze niż M&B2, ale mam nadzieję, że obydwa tytuły będą świetne, bo do M&B mam sentyment;>

Offline sermen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 12, 2014, 10:38:54 »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 12, 2014, 17:30:26 »
    System walki wygląda fajnie zajebiście! Tylko jedno mnie zastanawia: ten Viktor powiedział, że różne bronie będą mocne przeciw różnym zbrojom. Czy to znaczy że będziemy mieli możliwość trzymania przy sobie, powiedzmy, 12 różnych broni? Mam nadzieję, że nie.
    EDIT: Tak sobie oglądam dalej i muszę powiedzieć, że to w 5:40 to chyba jakaś zapowiedź Grunwaldu :D
    EDITx2: Jestem zdecydowanie pewien że widziałem Grunwald na wideo.
    EDITx3: http://www.gry-online.pl/gol_video.asp?ID=25742 Obawiam się że M&B2 nie ma szans.
    « Ostatnia zmiana: Marca 12, 2014, 18:00:00 wysłana przez lllew »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 15, 2014, 15:53:46 »
    Tylko jedno mnie zastanawia: ten Viktor powiedział, że różne bronie będą mocne przeciw różnym zbrojom. Czy to znaczy że będziemy mieli możliwość trzymania przy sobie, powiedzmy, 12 różnych broni? Mam nadzieję, że nie.

To oznacza tyle, że w walce przeciwko osobie opancerzonej w 15-warstwową przeszywanicę pałka będzie mniej skuteczna niż miecz

Offline Elektro ziom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 18, 2014, 16:34:49 »
    Bannerlord raczej nie ma szans z nimi, chyba że   Tale Worlds    weźmie się do roboty i zrobi coś lepszego niż to co zaprezentowali do tej pory.

Właśnie zauważyłem, że dostałem  minusik za ten post. Chciałbym poinformować,że chodziło mi o to co zaprezentowali do tej pory a co jest wyraźnie gorsze od projektu Czechów. Proszę o uważne czytanie moich wiadomości następnym razem.

« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2014, 16:14:04 wysłana przez Elektro ziom »

Offline sermen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 11, 2014, 11:42:10 »
    http://www.gry-online.pl/gol_video.asp?ID=25693
    Takich właśnie "myślących" koni mi w Warbandzie zawsze brakowało;> Człowiek musiał nim sterować jak motocyklem i uważać, żeby na nic nie wpaść. Nie mógł się skupić na walce, bo co chwila konie na siebie wpadały i stawały dęba.
    Dobre jest też to, że te już niezłe animacje konia to tylko zamienniki przed sesją "końskiego motion capture".

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 14, 2014, 21:23:54 »
    Z tym realizmem to bym się nie zapędzał, to znaczy, jak mawiał Sapkowski z tym jest jak z pikantnymi przyprawami, trzeba wyczucia. Co to znaczy realny świat - postać będzie robić kupę? Jeśli nie to to nie jest realne. Ja oczekuje po prostu dobrego symulatora walki na miecze z fajnym tłem. Podobnie jak cała reszta jestem znudzony dążeniem do balansu w grze kosztem zdrowego rozsądku. Konie mają tratować, rany krwawić, itp., bez zwracania uwagi na to, czy to aby nie psuje rozgrywki. Przede wszystkim po cichu liczę na to, że w walce na miecze uchwycone będą sztuczki z kodeksów, takie fajne przekładanie łapek, zamieszczam filmik, żeby było wiadomo o co mi chodzi, bo ciężko to opisać:
    https://www.youtube.com/watch?v=ln94E9AGYTc