Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Gra crashuje  (Przeczytany 1480 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ReMo2222

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Gra crashuje
    « dnia: Grudnia 12, 2013, 14:11:53 »
    Witam,
    mam pewien problem, otóż : Wczoraj kupiłem M&B warband na steam.Zainstalowałem, grałem ok 1,5h. Dzisiaj gdy gram, po 20 minutach gra zawiesza się i po ok. 5 sekundach wyskakuje BlueScreen. Pomoże ktoś?

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Odp: Gra crashuje
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 12, 2013, 14:16:04 »
    Może zacznijmy od tego jaki masz komputer. Jednym z częstszych problemów z "blue screenem" w takich przypadkach jest przegrzanie się karty graficznej lub procesora.

Offline ReMo2222

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 12, 2013, 14:37:42 »
    Komp to :
    Procek Intel Celeron 2.8 GHZ
    2 GB ramu
    Karta graficzna Nvidia GeForce GT220

Temperatura karty to 46 Stopni i była zakupiona jako nowa 2 mies. temu

W inne gry moge grac bez przerwy i nie wyskakuje mi BlueScreen, np. LoL działa bez problemu.

Offline ReMo2222

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 12, 2013, 20:49:04 »
    To pomoże ktoś?

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 27, 2013, 12:25:19 »
    dokup ramu warband na mksymalnych potrzebuje koło 4gb

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 25, 2014, 12:23:13 »
    Bardzo słaby komp, dokup RAMu i zarób pieniądze na lepszy sprzęt, nie będzie już tak.

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline Robak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 31, 2014, 00:17:15 »
    Grafika pociągnie bez problemu na ful detalach, ramu gra potrafi do 2,5-3 giga dla siebie wziąć więc te 4GB by się przydały tym bardziej, że jest jeszcze coś takiego jak ram współdzielony dla grafiki a podejrzewam, że tu grafika z niego skorzysta. Mimo to, na minimalnych ustawieniach nie powinno być problemu. Procesor, no tu u mnie przy 2 rdzeniach po 2,8GHz jeden do 90/100% pracuje ale drugi ~5-15 (gra w architekturze 32bity wiec korzysta tylko z jednego mimo systemu x64). Crash może być więc winą procesora choć uważam to za bardzo mało prawdopodobne, mimo to na minimalnych ustawieniach procesor nie powinien mieć żadnego problemu.
    Może to być też wina ramu. Czy jest różnica w tym po jakim czasie gra się wywala jeśli raz zagrasz na ustawieniach na minimum, a raz ze wszystkimi bajerami? Jeśli duża, to raczej wina jego braku tym bardziej, że grafa się nie grzeje więc radzę w dodatkowe 2GB zainwestować. Ale znowu - na minimalnych ustawieniach nie powinieneś crasha w ogóle doświadczać.
    I jeszcze jedno, choć tego ostatniego nie jestem pewny: o ile kojarzę to jeśli jest to rzeczywiście wina ramu to powinien wywalić komunikat o jego braku przy crashu (brak pamnięci).
    Podsumowując: Na minimalnych powinna gra działać, ale w RAM możesz śmiało przy najbliższej okazji zainwestować.
    Pozdrawiam