Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chciałbym aby opinia publiczna to zobaczyła,  (Przeczytany 11105 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Chciałbym aby opinia publiczna to zobaczyła,
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 09, 2013, 19:11:07 »
    Skoro Twoje posty nic nie wnoszą może rozważyłbyś Templariuszu zaprzestanie pisania w temacie?

Rozumiem, zaprzestanę.

BTW: W zdaniu wtrąconym nie stawiamy 2 kropek, przed "Są dalej..." nie powinno być być kropki tylko przecinek

Nie pouczaj mnie miszczu ;)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 09, 2013, 21:51:25 »
    Na końcu i tak wygra pan/moderator/administrator/król/papież/cesarz/biskup/kasztelan niepasteryzowane.

Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Raberr

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 09, 2013, 21:54:49 »
    Zawsze myślałem że Tawerna to serce społeczności M&B w Polsce, nawet wliczając to że jest prywatna. Oczywiście na prywatnym forum administracja może robić co chce i co jej się podoba, ale jeśli jest to największy Polski serwis poświęcony M&B więc myślę że jakieś normy etyczne czy moralne powinny obowiązywać. Zapoznałem się z sytuacją i chciałbym dostać dowody dlaczego temat Czoła został zamknięty. Jak narazie nawet on sam ich nie zna. Czyżby Czoło zagrażał establishmentowi Tawerny? A może osobiste porachunki? Jeśli serwis chce być uważany za centrum skupiające graczy M&B nie powinno zamykać tematów bez powodu. W moich oczach taki serwis traci i tak już nadszarpane miano.

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 09, 2013, 21:57:10 »
    Dokładnie, z Prywatnego forum nie można zrobić prywaty.

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 09, 2013, 23:55:18 »
    Pokaż mi punkt w zasadach Tawerny lub Netykiety który tego zabrania. Już kilka razy były skargi na Lucę i brak reakcji. Czas żeby ludzie zobaczyli co się dzieje.

Tego: 'nie wiesz co się dzieje to zamknij mordę.' zabrania punkt drugi zasad obowiązujących w dziale 'klany Warband' z dnia 24.10.2013, punkt czwarty i siódmy regulaminu forum v1.3 z dnia 25.11.2012 oraz punkt drugi z trzech podstawowych zasad netykiety.

Dokładnie, z Prywatnego forum nie można zrobić prywaty.

Art. 64, ust. 3 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 02.04.1997 oraz Art. 140 kodeksu cywilnego mówią co innego.

Zawsze myślałem że Tawerna to serce społeczności M&B w Polsce, nawet wliczając to że jest prywatna. Oczywiście na prywatnym forum administracja może robić co chce i co jej się podoba, ale jeśli jest to największy Polski serwis poświęcony M&B więc myślę że jakieś normy etyczne czy moralne powinny obowiązywać. Zapoznałem się z sytuacją i chciałbym dostać dowody dlaczego temat Czoła został zamknięty. Jak narazie nawet on sam ich nie zna. Czyżby Czoło zagrażał establishmentowi Tawerny? A może osobiste porachunki? Jeśli serwis chce być uważany za centrum skupiające graczy M&B nie powinno zamykać tematów bez powodu. W moich oczach taki serwis traci i tak już nadszarpane miano.

Prawo zwyczajowe jest prawem niepisanym i egzekwowanym przez najwyższy organ władzy na tym forum, w tym przypadku administrację, więc nie można ustalić które z 'norm etycznych' bądź 'norm moralnych' można uznać za właściwe o czym mówią chociażby punkty szósty lub siódmy regulaminu forum v1.3 z dnia 25.11.2012, gdzie określenia 'Na forum tępi się (...) każdej innej oznaki braku mózgu.' bądź 'Swoje opinie wyrażaj zawsze w sposób kulturalny.' są tak na prawdę niejednoznaczne, jednakże zgodnie z punktem szesnastym regulaminu forum v1.3 z dnia 25.11.2012 to administracja i moderatorzy mają ostateczny głos w sprawie sporu z użytkownikami forum, którzy zgodnie z punktem dziewiętnastym regulaminu forum v1.3 z dnia 25.11.2012 zgodzili się na wszystkie te zasady i przepisy.
    Tak więc temat użytkownika KomandorCzolo został zamknięty w wyniku naruszenia punktów drugiego (a z Netykiety wszystkie trzy główne zasady oraz punkt pierwszy, wątek 'Forum dyskusyjne', podpunkt drugi), trzeciego, czwartego, szóstego oraz siódmego z regulaminu forum v1.3 z dnia 25.11.2012 bądź kilku z nich w związku z czym administracja bądź moderatorzy poczynili postępowanie zgodnie z punktami pierwszym i szesnastym z regulaminu forum v1.3 z dnia 25.11.2012.

EDIT: poprawiam literówkę w słowie 'punktami', która znalazła się w wyniku pośpiechu.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2013, 00:34:53 wysłana przez hakeruss »
    :D:D

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 10, 2013, 00:15:00 »

Tak więc temat użytkownika KomandorCzolo został zamknięty w wyniku naruszenia punktów drugiego (a z Netykiety wszystkie trzy główne zasady oraz punkt pierwszy, wątek 'Forum dyskusyjne', podpunkt drugi), trzeciego, czwartego, szóstego oraz siódmego z regulaminu forum v1.3 z dnia 25.11.2012 bądź kilku z nich w związku z czym administracja bądź moderatorzy poczynili postępowanie zgodnie z punkami pierwszym i szesnastym z regulaminu forum v1.3 z dnia 25.11.2012.

Punk's not dead!
       Jak silisz się na prawniczy język na forum o grze, to nie myl punków i punktów. Z tego co rozumiem, spór dotyczy tego czy Czoło miał prawo nazwać swoją grupę do NW inkwizycją czy takiego prawa nie miał. Żyjemy w wolnym kraju, więc odpowiedź nasuwa się sama... Można tutaj wytykać regulamin forum, netykietę, Biblię i co tam jeszcze dusza zapragnie, nawet ducha konstytucji amerykańskiej... Problem tkwi jednak w czym innym, dlaczego bowiem pozwolono działać klanowi Ignatusa który w równym stopniu odwoływał się do celów w grze (humorystycznie także!) albo klanowi o nazwie REFESESERES(walnę pięścią w klawiaturę i podobna nazwa zapewne mi wyjdzie...) a wyskoczono z jakimiś pretensjami do czoła?
       O tym, że na tawernie są równi, równiejsi i koledzy admina wiemy nie od dziś. Ale problem teraz polega na tym, czy administratorzy mają realny wpływ na nazwy klanów i ich cele? Dla mnie sytuacja gdy ktoś mi piszę, że nie mogę założyć klanu "Latające morsy" powiedzmy, bo takie ma widzimisie jest niedopuszczalna... Tylko w systemach totalitarnych, władza chce wpływać na to jak ludzie myślą, jedzą i czy nie srają przypadkiem za rzadko...
       Dlatego miło by było, gdyby zamiast robić spine dano każdemu marnować swój czas jak mu się podoba, nawet pisząc prawnicze analizy regulaminu forum tawerny!
        Pozdrawiam...

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 10, 2013, 00:33:12 »

Punk's not dead!
       Jak silisz się na prawniczy język na forum o grze, to nie myl punków i punktów. Z tego co rozumiem, spór dotyczy tego czy Czoło miał prawo nazwać swoją grupę do NW inkwizycją czy takiego prawa nie miał. Żyjemy w wolnym kraju, więc odpowiedź nasuwa się sama... Można tutaj wytykać regulamin forum, netykietę, Biblię i co tam jeszcze dusza zapragnie, nawet ducha konstytucji amerykańskiej... Problem tkwi jednak w czym innym, dlaczego bowiem pozwolono działać klanowi Ignatusa który w równym stopniu odwoływał się do celów w grze (humorystycznie także!) albo klanowi o nazwie REFESESERES(walnę pięścią w klawiaturę i podobna nazwa zapewne mi wyjdzie...) a wyskoczono z jakimiś pretensjami do czoła?
       O tym, że na tawernie są równi, równiejsi i koledzy admina wiemy nie od dziś. Ale problem teraz polega na tym, czy administratorzy mają realny wpływ na nazwy klanów i ich cele? Dla mnie sytuacja gdy ktoś mi piszę, że nie mogę założyć klanu "Latające morsy" powiedzmy, bo takie ma widzimisie jest niedopuszczalna... Tylko w systemach totalitarnych, władza chce wpływać na to jak ludzie myślą, jedzą i czy nie srają przypadkiem za rzadko...
       Dlatego miło by było, gdyby zamiast robić spine dano każdemu marnować swój czas jak mu się podoba, nawet pisząc prawnicze analizy regulaminu forum tawerny!
        Pozdrawiam...

Żyjemy w wolnym kraju, w którym obowiązują akty normatywne, nawet na takim forum jak te. Czy miał do tego prawo i jakie prawo mieli admini dalej mówi punkt szesnasty z regulaminu forum v1.3 z dnia 25.11.2012. Jeśli się nie podoba sposób postępowania administracji bądź moderatorów zawsze są jakieś inne wyjścia z sytuacji, lepiej samemu coś przedsięwziąć niż czekać na reakcję administratorów którzy zgodnie z punktem szóstym zasad obowiązujących w dziale 'klany Warband' z dnia 24.10.2013 oraz punktem pierwszym z regulaminu forum v1.3 z dnia 25.11.2012 mogą sami rozwiązać problem.
    Sądzę, że zamiast dalej drążyć temat zapoznajcie się Panowie z zasadami i regulaminami tego forum, ponieważ zdążyliście je już dawno temu zaakceptować i wypadałoby stworzyć chociaż pozory obeznanych z obowiązującymi dyrektywami.
    :D:D

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 10, 2013, 00:55:02 »
    Po przeczytaniu tego tematu jestem w szoku. sir Luca, jak mogłeś? W tej sytuacji jak dla mnie jest tylko jedno wyjście. Luca sam powinien się dymisjonować.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 10, 2013, 05:05:08 »
    Próbowałem to załatwiać po dobroci, na PW i ts 4pp...
          Niestety, lecz twoja osoba nie wiem, czego tak na prawdę szukała na naszym TS'ie. Maciej ostatni raz na naszym TS'ie był 3-4 tygodnie temu. Przyszedłeś z pretensją, że jest bezprawie, lecz my nic nie możemy zrobić. Prosiłeś nas o interwencje w czymś co nie bardzo rozumiemy. TS 4pp nie jest miejscem administracji oraz my sami nią nie jesteśmy. Jesteśmy clan'em do gry, władzy nie mamy. Rozumiem, że walka z administracją "na zawsze". Ale szukanie w ludziach i społeczności, ba robienie sobie "pleców" i szukanie sobie partii do walki z "tym", w sposób publiczny jest nie na miejscu... nie głupie, trudniej walczyć z jednym człowiekiem, więc lepiej jak cała scena będzie walczyć. 100vs1... to takie fair. Jestem ciekawy, czy sir Luca również przygotował propagandę, aby zachęcić rzesze ludzi do swojej racji. Co do zachowania. Rozumiem, że nie doszło do porozumienia dlatego takie postępowanie ma swoje podłoże. Administracja winna bardziej rozmawiać z "tawerną" sami nią jesteśmy. Pamiętam jak potraktowano Raddeo... i mimo, że chłopak pisał, że ma problem z plagiatem osobiście do administracji, nie zrobiono NIC. Dopiero moja interwencja (niestety) coś z tym zrobiła i był to dla mnie cios w "takim" zachowaniu administracji. Dlatego po części rozumiem zachowanie, albo staram się zrozumieć dlaczego powstało to... coś.

Co do wcześniejszych postów hakeruss'a. Można się czepiać, że mówi jak z wykładu prawa, przykłada się na konstytucję... ale koło 3/4 jego wypowiedzi mają argument. Baaa... część nich sprawdziłem i ma chłopak rację. Ale nie w regulaminie problem, lecz braku informacji i interwencji administracji w działaniu. Proszę wytłumaczyć użytkownikowi Czolo rzeczowo jego postępowanie i zakończyć cyrk omijania ludzi i problemu, który wynikną. Mam nadzieję, że tego typu "sceny" będą ostatnim incydentem administracji, jak i użytkowników. Jeżeli administracja zacznie traktować właścicieli kont rzeczowo lub jak ludzi nie ma to znaczenia... ważne, aby z nami rozmawiali, a nie uciekali lub milczeli, bo tak. Wiele osób popełnia błędy i nawet o nim nie wie. Kara... pach. "ale za co... co ja zrobiłem... mamo nie bij"... śmieszne, ale się dzieje. Wątek uważam, za przykład braku konwersacji na płaszczyźnie Admin vs. Użytwkonik.

Konik?
    что?!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2013, 14:07:23 wysłana przez -VEINRUS- »

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 10, 2013, 13:34:38 »
    Doczekamy się reakcji moderatora/admina ? Coś, ktoś?
    (click to show/hide)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 10, 2013, 13:44:49 »
    Sir Luca przygotował propagandę i zapłacił mi, więc uważam że powinien zbanować całą hałastrę i olać cały ten wielki płacz, lament i ubóstwo. Nie jest to forum państwowe, nie należy do przedsiębiorstwa, prezydenta, ING Banku czy lasów państwowych, tylko do sonera. On i reszta administracji zarządzają tym forum. Przez prawie 6 lat istnienia cały czas się ono rozwija. Również administracja rozwija się równolegle do potrzeb użytkowników, co nie oznacza że ma tańczyć jak im ludzie zagrają. Administracja na tym przynajmniej forum nie jest jeszcze skończoną bandą marionetek. Jeżeli już rzucamy punktami regulaminu na lewo i prawo, to łapcie:

16. Admini i moderatorzy mają pełną dowolność w interpretacji regulaminu.

To jest tylko forum, myślę że macie lepsze rzeczy na głowie niż wykłócanie się z powodu że jakiś temat został zamknięty. Do trybunału i gazety prawnej z tym jeszcze pójdźcie, no ludzie. I nie gadajcie mi że to forum upadnie bo administracja be, bo ludzie odejdą, bo źle. Tak się gada od 2 lat na tym forum, a ono ma się coraz lepiej. Jaki z tego morał? Wszyscy zajmijmy się czymś sensownym, zamiast wyrażać swoje dziecięce żale z dziecięcych powodów.
    Dziękuję dobranoc.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 10, 2013, 13:57:35 »
    Dziękuję za informacje panie moderatorze.
    (click to show/hide)

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 10, 2013, 16:04:58 »
    Fakt faktem sir luca odpuszczał osobom z znanego pułku punkty,a innym dawał np. za podpis w syganturze lub za treść postu. Więc Czoło ma trochę racji że sir luca nadużywa trochę władzy.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 10, 2013, 16:33:27 »
    Sir Luca przygotował propagandę i zapłacił mi...
    To była ironia z mojej strony ;) Bo co jak co, ale Maciej nigdy nie robił "popisówy" (tak chyba młodzież mówi?!) przed publicznością. Albo nie pamiętam.  Tak jak pisałem. Regulamin, który wcześniej nam podkreślił hakeruss mówi, że admin miał prawo zrobić to co uważał za słuszne. A z wypowiedzi Czola wynika, że chciałby być informowany o tym, że zj*bał - najlepiej publicznie x)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 10, 2013, 16:36:59 »
    A może osoby ze "znanego pułku" na punkty nie zasługiwały??? Zupełnie też nie rozumiem czemu miałbym nie karać za sygnatury i posty? Przecież to w nich głównie łamany jest regulamin...

Wracając do meritum, wszyscy już się napatrzyli? Bo chcę powyrzucać śmieci...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"