Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wojsko do lapanai wiezniow  (Przeczytany 6616 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin325

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    Wojsko do lapanai wiezniow
    « dnia: Listopada 13, 2013, 21:25:36 »
    Oprocz Lowcow Glow i towarzyszy z tawern jakie jeszcze?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Wojsko do lapanai wiezniow
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 13, 2013, 21:41:51 »
    Nie. Ale możesz wydać komendę "używać broni obuchowych" i wtedy będą ogłuszać (jeśli oczywiście posiadają broń obuchową w ekwipunku).

Offline marcin325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 13, 2013, 21:43:41 »
    Aha, bo mam zamiar nastawic sie na taki rodzaj zarobku i nie wiem czy sie oplaca.
    Zawsze grabilem wioski i napadalem karawany a teraz chce grac bez tego zeby miec duzo honoru, da sie tak?

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 13, 2013, 21:57:42 »
    Zawsze grabilem wioski i napadalem karawany a teraz chce grac bez tego zeby miec duzo honoru, da sie tak?
    Pisz po polsku. Jak jesteś dobry w walce sam kontra kilkanaście wojów, jasne, że możesz zrobić tak, jednak musisz mieć pałkę (bez skojarzeń, proszę, chodzi o broń [też bez skojarzeń]) i każesz stać w miejscu swoim. Tylko u mnie w WB NIGDY jednostki się nie słuchają. Co innego w NW.

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline marcin325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 13, 2013, 22:13:40 »
    No spoko a idzie na tym zarobic lepiej niz na grabieniu wiosek i napadaniu karawan?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 14, 2013, 21:23:04 »
    Nawet. Ale dużo lepiej jest pobudować faktorie w miastach.

Offline marcin325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 15, 2013, 10:40:48 »
    Wlasnie mam juz 6 farbiarni, cala kasa zdobyta ze sprzedaży wiezniow :)

Offline barti2287

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 23, 2013, 13:20:07 »
    Jeśli chodzi o mnie, to gram we florisa, gdzie jest po 30 - 50 bandytów w oddziale dużo łowców głów jako więźniów. Zrekrutowałem sobie armię 70 chłopów i atakuję... Połowa mi zginęła, ale uzupełniłem sobie braki biorąc za jeńców łowców głów. I tak cały czas, aż wyszkoliłem dobrą, 100-osobową armię (1/3 to byli łowcy głów). W końcu zaczęła się wojna i... moi łowcy głów rozwalili armię nordów podobnej wielkości, full więźniów i 4k to ręki...

Tak więc jest to jeszcze bardziej opłacalne od grabienia wiosek i karawan... A żeby zwiększyć honor w trakcie pokoju, odbijaj wioski od bandytów i nie bież nic w zamian... Wpada szybko tak jak wypuszczanie lordów podczas wojny...

Offline kuberserk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 24, 2013, 21:07:22 »
    Jeśli lubisz grać jako łowca niewolników pobierz moda Nowa Ojczyzna w którym na mapie jest twierdza Łowców Głów.Możesz w niej sprzedawać niewolników,kupować broń,zbroje i konie oraz możesz rekrutować jednostki do łapania niewolników.

Offline ahap123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 18, 2014, 07:09:03 »
    Łowcy głów są dobrzy ale jeśli chodzi o mnie to za dużo trzeba im płacić. Zawsze stawiam na sarranidzkich mameluków, których część ma silna broń obuchową. Wystarczy kazać używać broni obuchowej. Trochę słaby pomysł na silnych  lordów ale na bandytów i słabszych lordów więźniów jest tyle że aż miło

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 18, 2014, 11:41:19 »
    Najlepsi są ci łowcy głów na słoniach bojowych we Florisie.

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 18, 2014, 17:54:27 »
    Moim zdaniem nie opłaca się łapac więźniów tylko jednak grabić te wioski i atakować karawany. Wiecie dlaczego ? Pan co założył temat mówi że traci honor po plądrowaniu wiosek. Dlaczego ? Bo grabi się te wioski frakcji z która na się wojnę. I wtedy honoru się nie traci. To samo dotyczy karawan. Pozdro 

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 21, 2014, 14:22:09 »
    1) Rabowanie wiosek i karawan - nieopłacalne. Stosunki z państwami, lordami itd. lecą diametralnie w dół.
    2) Wydawanie rozkazu - używać tylko broni obuchowej - powiedzmy, że ok. U mnie np. jak tak rozkazałem, rycerze ruszyli na wroga z pięściami :)
    3) Buduj faktorie. Mega opłacalne.
    4) Łowcy głów zdecydowanie lub mamelucy :)
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 21, 2014, 15:27:07 »
    to ja też chce o coś spytać,poza bronią obuchową i kamieniami .Nie było kiedyś możliwości tak strzelić żeby gość stracił przytomność .W modzie 1866 jest jednak broń palna która daj możliwość wykrwawienia delikwenta na tyle był stracił przytomność.jest nawet jednostka która to potrafi.są jednak rzadcy a jak strzelam ich bronią to mi giną.jak celować i czym by by mieć jeńców?80% moich dochodów to jeńcy więc jest bardzo opłacalne ale ,,szarrza ,, z młotem to kiepski pomysł zwłaszcza na karabiny

Offline Frugo xD

• Użytkownik
    • "im alive"
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 22, 2014, 14:22:44 »
    XD Wszyscy tu tworzycie nowe pytania, temat jest o więźniach a tu są pytania czy da się kogoś ogłuszyć  :DDD i zależy czy teraz pytasz o moda 1866 czy o nativa, bo w nativie najlepiej ogłuszyć potrąceniem konia, kamieniem, albo kopniakiem :DDDD. Powinniście tworzyć nowe tematy, a nie dokładać pytania do tematów innych użytkowników XDDD.