Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zasobność w wiosce i problem z automatyczną walką.  (Przeczytany 2365 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PLjumperPL

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Zasobność w wiosce i problem z automatyczną walką.
    « dnia: Listopada 13, 2013, 18:18:37 »
      Witam serdecznie,
    Żeby nie zaśmiecać forum to zadam dwa pytania w jednym wątku.
    1. Jak zwiększyć zasobność w wiosce? Chodzi o to, żeby podczas gdy odwiedzę swoją wioskę nie pisało np. coś tam coś tam, tylko garstka chłopów pracuje na polach coś tam coś tam.
    Ale coś pozytywnego ;) Wiem, że temat mógł być wiele razy, ale trochę żmudne jest przeglądanie dziesiątek/setek stron na forum...

2. Zacznę pewnym przykładem. Jestem (byłem) swadiańskim marszałkiem i zebrałem kampanię wojenną przeciwko Rhoodokom. Łącznie mieliśmy z 800-900 ludzi, z czego ok. 1/2 to byli rycerze, sierżanci i zbrojni, więc była to całkiem niezła machina wojenna. Zacząłem oblegać zamek, którego garnizon liczył nie więcej niż 200 ludzi. Zwycięstwo było pewne, więc żeby się nie bawić kliknąłem automatyczną walkę. I co się okazało? Na 1 zabitego Rhodooka przypadało ok. 30 zabitych moich -_- W statystykach moje straty były ogromne, a oni tracili po 5-6 ludzi. Jakim cudem?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Cóż... Wioskę mam rozbudowaną maksymalnie, zostawiam im sporo towarów zgrabionych z wrogich lokacji, a grabiona ona nie była od dobrych kilku tygodni...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2013, 18:49:50 wysłana przez PLjumperPL »

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    Odp: Zasobność w wiosce i problem z automatyczną walką.
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 13, 2013, 18:39:30 »
    Ad. 2

Walki automatyczne w M&B nigdy się nie opłacają, więc mnie taki wynik nie dziwi...  Nawet nie próbuj rozstrzygać bitew na auto, bo nigdy nie wyjdziesz na tym dobrze.

Offline drazq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 13, 2013, 18:40:48 »
    1. Możesz budować budynki zwiększające dochód wsi(np. młyn). Nie wiem czy to działa, ale można sprzedawać wsi swoje rzeczy, i wziąć opcję "zapłać tyle ile możesz" (wsie z reguły nie mają zbyt wiele pieniędzy). Powinieneś też oczyścić okolice z bandytów aby nie napadali na wioskę. Jeśli wioska była splądrowana, potrzebuje trochę czasu żeby się odbudować.

2.Na polu bitwy ty i twoje umiejętności odgrywają główną rolę, no i pewnym czynnikiem jest to, że obrońcy mieli jednak ochronę w postaci murów :D.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 13, 2013, 21:48:17 »
    1. Oprócz tego, co wymieniono rób jeszcze zadania dla wójta wioski.
    2. Kalkulator walk automatycznych jest beznadziejny. Lepiej tego nie używać ;]

Offline barti2287

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 23, 2013, 14:31:08 »
    Jeśli chodzi o walki automatyczne, powiem tak: Gram we florisa. Jest tam opcja uwzględnienia terenu w walkach automatycznych. To, co mnie w warbandzie denerwuje, to to, że ŁOWCAMI GŁÓW, którzy, oględnie mówiąc, nie są najlepsi, wjeżdżam prosto w armię nordów i ich wszystkich rozwalam nie musząc się martwić o moje straty ( 2 zabtych, 5 ogłuszonych ), podczas gdy u przeciwnika jest 20 zabitych, 60 ogłuszonych... Jest to kompletnie nierealistyczne, zwłaszcza, że mieli przewagę terenu.

W bitwach automatycznych zawsze wypada się gorzej, niezależnie od twoich zabójstw w normalnych bitwach (chyba, że jesteś pro i masz 1/3 zabójstw...).

A co do rhodockiego zamku, to odpowiedziałem ci już w innym temacie :).

Offline kuberserk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 24, 2013, 21:03:00 »
    1.Kup drogą rzecz w mieście.Następnie sprzedaj ją wiosce.Później ją odkup.I tak dopóki wieśniacy nie będą mieli dużo pieniędzy.Status zamożności zależy od ilości pieniędzy.

2.Ulepszaj sobie umiejętność taktyka.