Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania EU IV]Dyskusja o rozgrywce  (Przeczytany 15829 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maniak aka Stahp

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Dyskusja o rozgrywce
    « Odpowiedź #90 dnia: Listopada 19, 2013, 09:56:48 »
    No ok niech będzie powiedzmy, że wszyscy się zgodzą i GM Ci zmieni idee a co będzie jak inni też będą chcieli zmienić idee ? :) trochę bezsensu ja rozumiem missclick i to, że po patchach wszystko się diametralnie zmienia no ale trochę to nie fair jest.

Ciekawe co inni sądzą na ten temat narazie tylko dwie osoby się wypowiedziały na 8 ^^

Offline Jozi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Listopada 19, 2013, 09:59:11 »
    i. Napiszcie co o tym sądzicie, myślę że przy okazji pozwoli to Hiszpanii stać się potęgą kolonialną z flotą dorównującą UK.
    Supcio.
    To zróbmy jeszcze tak żeby UK miało armię dorównującą SPA-POR

Co do edita - mi wszystko jedno.

Offline Maniak aka Stahp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Listopada 19, 2013, 13:37:41 »
    A co mi tam! też się zgadzam ;)

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #93 dnia: Listopada 19, 2013, 14:10:15 »
    No ok niech będzie powiedzmy, że wszyscy się zgodzą i GM Ci zmieni idee a co będzie jak inni też będą chcieli zmienić idee ? :) trochę bezsensu ja rozumiem missclick i to, że po patchach wszystko się diametralnie zmienia no ale trochę to nie fair jest.

Ciekawe co inni sądzą na ten temat narazie tylko dwie osoby się wypowiedziały na 8 ^^

Nie proszę o zmianę za darmo, wstępnie zaproponowałem, że dość ostro cofnę swój kraj bo przy moich upośledzonych władcach (i i tak już trochę zacofanym kraju) łącznie 1300 powera to dużo. Zresztą wiele zależy od GMa i tego jakie on by postawił wymagania. Jak już mówiłem, jeśli zostanie to odrzucone to nie mam żalu do nikogo, zwyczajnie zapytałem bo zawsze lepiej spróbować niż nie próbować wcale :)

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #94 dnia: Listopada 23, 2013, 02:58:35 »
    Jakiś 10mb patch wyszedł, wie ktoś szco to za cudo?

Offline Jozi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Listopada 24, 2013, 19:16:53 »
    Naprawa achievmentów i czasu znikania corów

Offline Niah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Listopada 26, 2013, 23:56:18 »
    Nie uczestniczyłem w tak żenującej sesji.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #97 dnia: Listopada 26, 2013, 23:57:06 »
    Trzeba było nie wypowiadać wojny.

Offline Niah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Listopada 26, 2013, 23:59:12 »
    nie widzę związku

Offline Andrzej2

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #99 dnia: Listopada 27, 2013, 00:07:31 »
    Co do mojej sytuacji - moi oponenci mieliby słuszność gdyby po napisaniu przeze mnie  'poddaję się" nastąpiły jakieś praktyczne konsekwencje np zmiana kierunku działań wojsk, wycofanie się z frontu itp. Jednak nic takiego nie nastąpiło, w chwili mojego "poddawania się" bitwa dalej trwała i już nic nie mogło zmienić jej przebiegu. Dlatego uważam, że w tak krótkim czasie 5 dni jak ktoś wspomniał, jeszcze mogłem zmienić zdanie a napisanie przeze mnie słów "poddaję się" było nie skonsultowane należycie z sojusznikami i nastąpiło pod wpływem chwilowego załamania zaskakująco dużymi stratami.

Offline Saegoto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Listopada 27, 2013, 00:18:23 »
    w regulaminie jest wyraźnie napisane, ze wypowiedzenie słow "poddaje się" oznacza ze gracz sie poddaje. trzeba byc ostroznym i nie pisac tego pod wplywem emocji. przeciez mozemy dojsc do paranoi ze ktos mowi ze sie poddaje a potem jednak nie, bo to byly emocje. a potem jednak sie poddaje, ale za chwile jednak nie...
    ktos pisze haslo 'poddaje sie' to znaczy ze skonczyl wojne jako przegrany

takie jest moje zdanie.

niah jestes zanujacym graczem. nic nie potrafisz, a grasz wiecej ode mnie. ale to jeszcze mozna ci wybaczyc, są gracze mniej i bardziej skillwi. jednak ty nawet nic nie wnosisz do gry, jestes mniej aktywny niz ai na portugalii i mniej przeszkadzasz. WASTELAND. nie miej pretensji ze zająłem te kilka provow, bo kazda prownicja w twoich rekach to marnotrastwo. gra z Tobą jest okropnie nudna.

Offline Custo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Listopada 27, 2013, 00:22:29 »
    Ad Andrzej:
    Minęło 5 dni. Owszem, zmieniły się kierunki wojsk. Poza tym wręcz NIE WIERZĘ w takie numery. Nawet jakbyś miał 100% szans na wygranie tej wojny - poddałeś się. Pomijam już zasadę, trzymamy się jednego słowa. Równie dobrze mogę nie przyjąć Twojej kapitulacji i okupować Ci kraj w nieskończoność... ale temu zapobiega 'poddanie' w OBIE strony. Spróbuj za 5 lat. Na koniec dodam, iż taka zasada istnieje i nie ma z czym się kłócić.
    Ad Niah:
    Że co? Jaśniej, bo chyba nikt nie rozumie Twojego posta powyżej.

Zamieszam też kilka ss'ów.
    Z poprzedniej sesji:
    (click to show/hide)
    Z tej sesji:
    Z dedykacją dla Niaha i podziękowaniem za 16 egzemplarzy Darów Pomorza<3
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2013, 00:41:34 wysłana przez Glaedr »

Offline Saegoto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Listopada 27, 2013, 00:33:08 »
    custo sie podnieca tymi bitwami tylko wtedy gdy wygra. smutne.

Offline Custo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Listopada 27, 2013, 00:42:08 »
    Robię też inne screenshoty, ale przegranymi się nie chwalę, gdyż nie ma czym. To zostawiam wrogom, o ile będzie im się chcieć. Zaś biedny Sae jest zazdrosny, bo jedyne RW jakie ma to z buntami, przykro mi. Do tego nachłapałeś się na poprzedniej wojnie i WSZYSTKICH sojuszników sprzedałeś, bla bla bla, 'neutralność', a sojusznikom, jak jeszcze myśleliśmy, oczy mydliłeś tekstami typu 'zastanowie się' i jednocześnie kibicowałeś np. SCA 'pomóż HABowi', 'walcz' (co swoją drogą mam gdzieś, gdyż Wersal ma woń uryny). Niezdecydowany z Ciebie typ, żeby nie napisać dwulicowy. Ustosunkuj się lepiej do dyplomatycznej noty Andrzeja, bo w tej chwili Niemiec jest bardziej przyjacielem Szwedów, niż Francuzi.

Offline Andrzej2

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #104 dnia: Listopada 27, 2013, 00:47:49 »
    Traktat został opublikowany za zgodą obu sygnatariuszy oczywiście. A co do mojej sytuacji rozumiem że nawet jeśli się poddałem to liczymy tak jak w wojnach koalicyjnych, czyli jak ode mnie zechcecie wziąć ileś VP to będziecie mogli odpowiednio mniej od Polski i Osmanów.