Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Która partia jest bliższa twojemu sercu?

Platforma Obywatelska
    8 (9%)
    Prawo i Sprawiedliwość
    8 (9%)
    Sojusz Lewicy Demokratycznej
    4 (4.5%)
    Ruch Poparcia Palikota
    2 (2.2%)
    Polskie Stronnictwo Ludowe
    1 (1.1%)
    Polska Jest Najważniejsza
    0 (0%)
    Solidarna Polska
    0 (0%)
    Unia Pracy
    0 (0%)
    RACJA Polskiej Lewicy
    1 (1.1%)
    Kongres Nowej Prawicy
    22 (24.7%)
    Samoobrona
    0 (0%)
    Liga Polskich Rodzin
    0 (0%)
    Unia Polityki Realnej
    0 (0%)
    Ruch Narodowy
    15 (16.9%)
    inna partia(jaka?)
    7 (7.9%)
    Nie mam zdania xD
    21 (23.6%)

Głosów w sumie: 88

Autor Wątek: Za jaką partią jesteś?  (Przeczytany 20730 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Odp: Za jaką partią jesteś?
    « Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 31, 2013, 23:03:54 »
    Niezależnie od tego czy sprawa obywatelstwa i narodowości jest dla ciebie ważna to beanshee ma zwyczajnie rację. Homoseksualizm nie jest winny niskiemu przyrostowi naturalnemu, to wina strasznie niskich pensji.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: Za jaką partią jesteś?
    « Odpowiedź #76 dnia: Września 01, 2013, 01:33:28 »
    z
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:07:37 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #77 dnia: Września 01, 2013, 14:07:03 »
    Niezależnie od tego czy sprawa obywatelstwa i narodowości jest dla ciebie ważna to beanshee ma zwyczajnie rację. Homoseksualizm nie jest winny niskiemu przyrostowi naturalnemu, to wina strasznie niskich pensji.

To wina pensji, ale to chyba u nas. Gdyż na zachodzie pensje są duże, mimo to "rdzenne" rodziny są małodzietne. To dlatego, że w wyniku tamtej kultury, kultury stawiającą na pierwszym miejscu pieniądz i karierę, ludzie porzucają tradycję zakładania normalnych wielodzietnych rodzin.
    W tym akurat właśnie ludność napływowa- imigranci np muzułmanie są od Europejczyków lepsi, bo dbają o tradycyjną wielodzietność i niedługo "podbiją" Europę Zachodnią.
    Kiedy Europa była światową potęgą w historii właśnie wtedy dbano o tradycję. Teraz się ludziom we łbach poprzewracało.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #78 dnia: Września 01, 2013, 15:25:06 »
    Wiecie jaka grupa narodowościowa ma najwyższy przyrost naturalny w UK? Nie Pakistanki, nie imigranci z krajów arabskich, tylko właśnie Polki. Mamy nieco inną kulturę niż Europa Zachodnia. Założę się, że gdyby kobiety w Polsce czuły się tak bezpiecznie jak na Wyspach, nasz przyrost ruszyłby z kopyta.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #79 dnia: Września 01, 2013, 22:19:21 »
    Ewentualnie Polacy nie lubią tzw. "kondomów". Trzeba się też zastanowić, czy skok stopy życiowej nie ma tu większego znaczenia, niż ona sama.

Ephedrinum. Przede wszystkim ile ty masz lat? Pytam bo mając 16 pisałem podobne farmazony, ba wierzyłem w nie. Europa to, Arabowie tamto. Ej! Kosowo 700 lat temu było częścią Serbii, walczyli o nie przecież jak o serce swego kraju! Potem muzułmanie tam zamieszkali, mieli więcej dzieci przez pokolenia i teraz dominują tam!!! TAK BĘDZIE Z EUROPĄ. Bla bla bla...

Dziś mając lat 19, patrzę na to inaczej. Jakoś sprawy wielkiego świata, mniej mnie interesują niż te mojego własnego, małego. Dziecko, trzeba wychować i ubrać. Fajnie by miało też swój pokój, a nie z 4 braćmi i 3 siostrami się gnieździło. Także, inne przyziemne kwestie chociażby komputery, tablety itd. Ubrania. Łatwiej jest wychować dwójkę dzieci i wygodniej. To nie są bowiem dane statyczne, albo simsy tylko istoty które sporo wymagają, czasu, sił i pieniędzy. Sprawdź ceny podręczników. Potem przemnóż przez najpierw 4. Potem 5. A następnie 6.
       Potem wiek dojrzewania, masz 4 córki i każda chce "zabłysnąć" w szkolę. Chyba tylko przejść na Islam i włożyć im te wory, taniej wyjdzie.
     Ludzie zaczęli też myśleć więcej o sobie. Odkąd kobiety zaczęły się "spełniać" zawodowo, czego przeciwnikiem nie jestem, dziecko to wyrwa w życiorysie. Chciałbyś mieć pracownika który co rok dwa, nagle znika z pracy, na macierzyński? Ja też nie. Zrozumiały jest raz, dwa taki urlop w naszej kulturze, ale nie siedmiokrotny.  I możesz tu mówić, że "LUDZIE NIE ROZUMIEJĄ, DO CZEGO TO PROWADZI!". Według mnie rozumieją. Europy muzułmanie opanują albo nie opanują...Ale pracownik który znika na kilka miesięcy prawie, że co roku to pewne straty... Chłodna kalkulacja, jedno jest pewne a drugie nie.  Zresztą, w swoich dążeniach ludzie na rynku kierują się egoizmem, na tym to wszystko polega. I wokół tego się kręci. Taka niewidzialna ręka rynku.

Nawiąże też do tego co nazywasz normalną rodziną i o jakiej tradycji piszesz. Kompletnie nie wiem o co Ci chodzi... Moja prababcia miała dwoje rodzeństwa, co raczej nie odstaję od dzisiejszych rodzin. Raczej każdy z nas zna podobną rodzinę z trojgiem dzieci. Więc nie wiem o jakie liczby konkretnie Ci chodzi. Mogę Ci jednak podać, jeden z powodów, wielodzietności. W świecie bez TV i bez kondomów, to była chyba jedyna rozrywka jaka pozostawała w nocy - tak pół żartem, pół serio :)

Offline kanels

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #80 dnia: Września 12, 2013, 19:50:32 »
    W tym akurat właśnie ludność napływowa- imigranci np muzułmanie są od Europejczyków lepsi, bo dbają o tradycyjną wielodzietność i niedługo "podbiją" Europę Zachodnią.
    Kiedy Europa była światową potęgą w historii właśnie wtedy dbano o tradycję. Teraz się ludziom we łbach poprzewracało.

Odkąd człowiek stworzył cywilizację, od tego czasu świat przelicza się na zyski i straty, tylko wcześniej doliczano jeszcze że zeus ci przywali z pioruna jak pierdniesz przy faraonie czy innym papieżu, tradycja to stare zasady które kiedyś miały znaczenie inne niż jej samo powielanie. Araby mają tyle dzieci, by jak najdłużej pracowali na ciebie gdy ty już nie możesz, i tak było 100-1000-10000 lat temu. Teraz zadanie twoich dzieci wykonuje cała reszta społeczeństwa, a to że niska emerytura to inna bajka.
    ONE LOVE MAN

"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją."

G.S.Patton Junior

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Września 27, 2013, 14:58:22 »
    Niska emerytura to teraz moim zdaniem najmniejszy problem. Ludzie niezbyt mogą zarabiać na emerytury, bo rząd nie mając pomysłu jak rozwiązać dany problem, zazwyczaj tylko go powiększa. Liczba ludzi po studiach bez pracy jest coraz większa, zamiast walczyć z przyczyną masowego studiowania, rząd utrudnił studiowanie. Nie można już za darmo np. studiować na dwóch kierunkach itd. Problem leży zaś w tym, że każdy może sobie z palca wyssać bez żadnej kontroli wymagania wobec pracownika. Oferty typu "poszukuję xxxx wymagana :znajomość rosyjskiego, wyższe wykształcenie i orzeczenie o niepełnosprawności" to już nie żart, tylko brutalna prawda, że nie zawsze wystarczy dany język znać. Trzeba być do tego niepełnosprawnym magistrem.
    Pozostaję po filologi rosyjskiej, upić się i wpaść pod samochód...
      Gdyby ludzie nie musieli po liceum studiować, tylko byłaby to opcja dla tzw. "ambitnych" to by liczba studentów spadła. W końcu jeśli możesz zarabiać dajmy x, a po 5 latach dostałbyś 1,5x, to warto by się było zastanowić, czy po 5 latach pracy dzięki podwyżkom, usamodzielnieniu się i takim tam ta różnica nie okazałaby się mała. Kolejna rzecz, pensje w Polsce są niskie, bezrobocie jest duże. Co robi rząd? Podnosi podatki. W końcu za 2 lata to będzie zmartwienie opozycji, aż mi się "Kariera Nikosia Dyzmy" przypomniała...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #82 dnia: Września 28, 2013, 20:36:48 »
    A niby PO to miała taki liberalny program... Co z tego zostało? IIRC to ostatnia 'liberalna' rzecz jaką zrobili to "uwolnione" zawody, ale o ile się nie mylę, to dali to zrobić Gowinowi, który potem wyleciał :D Rząd omijania problemów... To ze studiami jest też bardzo sprytne, niby wszyscy studiować mogą, ale już nie aż tak bardzo :P
    Powiem szczerze, że ostatnio to nawet na kanwie Smoleńska przegrywają... niby obnażyli niekompetencje "ekspertów" Macierewicza, ale te wystąpienia komisji Laska profesjonalizmem bynajmniej nie grzeszą, typowa polityka. Po co to? Zresztą sprawdzono też i tych Laskowych ekspertów i ich kompetencje również nie są dobre.
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Września 28, 2013, 21:43:11 »
    Zostawmy Smoleńsk w spokoju, dla mnie cała ta afera, jest skutkiem tego, że popadamy ze skrajności w skrajność. Jedni uważają, że to był zamach inni, że winna Kaczyńskiego i on odpowiada za śmierć tych ludzi...Dla mnie była to "zwykła" katastrofa, którą rosyjska strona wykorzystała dla swoich celów. Dziel i rządź, od wieków rosyjska polityka względem Polski ( pogląd, że Polska jest słaba więc nikt się nami nie interesuję, jest totalnie bezsensu...Ale to typowo polskie w XVIII wieku szlachta powtarzała, że  : "Rzeczpospolita na nierządzie stoi" święcie wierząc, że słabe państwo nie będzie nikomu przeszkadzać, nikt się nim nie zainteresuję...A jeśli nawet, ktoś będzie chciał coś zyskać to zaniepokoi "poważnych graczy" regionu którzy zainterweniują...geniusze nie wzięli pod uwagę, możliwości, że sąsiedzi się dogadają.) sprowadza się do tego hasła. Przez wieki, tym sposobem demontowali i skłócali, by osiągać własne zamierzenia, a no i caryca Katarzyna miała własny oddzielny fundusz bodajże, na opłacanie polskich zdrajców, co mam nadzieje w dzisiejszym świecie nie funkcjonuje. Tymczasem, jak zachowują się nasi posłowie, z których wielu studiowało historię? Chyba tylko ich profesorzy z studenckich lat, w grobach się przewracają, że wpajali, wpajali a nie wpoili, że historię trzeba rozumieć by raz popełnionych błędów nie powtarzać. Chodź z drugiej strony, nie ukrywajmy, że dyskusje na ten temat często stanowią zarówno dla PO jak i PiSu zasłonę przed poważnymi pytaniami i kwestiami. W końcu na pytanie, jak ocenia opozycję daną reformę, można wyskoczyć zawsze z tekstem "e...e.e..źle...Ale ważniejsze ostatnim czasy i na to chciałbym zwrócić uwagę, że zespół tego i tamtego się myli, bo to nasi eksperci są lepsi"-to nie cytat oczywiście, tylko takie moje przemyślenia na temat wypowiedzi polskich polityków.

Offline WojKomandos

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #84 dnia: Kwietnia 20, 2014, 19:26:29 »
    Może coś się zmieni na lepsze mimo to że każdy z tych patałachów chce się dobrać do stołka

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #85 dnia: Kwietnia 20, 2014, 19:53:29 »
    ^Nawet nie wiem, czy dać ci złotą łopatę, czy przypie*olić nią w głowę za spamowanie. Ale może to i dobrze, zbliżają się wybory do Europarlamentu, temat powinien zyskać na świeżości.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Maja 03, 2014, 10:45:59 »
    https://www.youtube.com/watch?v=AZ8Bp0Kvqpo

Kobiety wykorzystują nabywane przez stulecia przez płeć piękną umiejętności wykłócania się na targu w nietypowy sposób ;)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #87 dnia: Maja 03, 2014, 12:23:07 »
    Gwiazdeczka z TR błyszczy:
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #88 dnia: Maja 03, 2014, 12:41:40 »
    Może za politykę się zabierze? Już rozj****a Wartę Poznań, teraz czas na Polskę :D A jej wiedzy historycznej, szczególnie o XIXw., komentował nie będę.
    EDIT: Wykrakałem. Wszedłem na jej fejsbuczka i w poście niżej prosi o ocenę jej dwóch spotów wyborczych. Startuje z listy Europa+Twój Ruch.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #89 dnia: Maja 03, 2014, 14:05:56 »
    https://www.youtube.com/watch?v=LEzcpEyGJMo Wszystko w temacie. Jeden z najnormalniejszych spotów TR, a tak popie*olony. Na takich ludzi się zwyczajnie nie głosuje.