Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Która partia jest bliższa twojemu sercu?

Platforma Obywatelska
    8 (9%)
    Prawo i Sprawiedliwość
    8 (9%)
    Sojusz Lewicy Demokratycznej
    4 (4.5%)
    Ruch Poparcia Palikota
    2 (2.2%)
    Polskie Stronnictwo Ludowe
    1 (1.1%)
    Polska Jest Najważniejsza
    0 (0%)
    Solidarna Polska
    0 (0%)
    Unia Pracy
    0 (0%)
    RACJA Polskiej Lewicy
    1 (1.1%)
    Kongres Nowej Prawicy
    22 (24.7%)
    Samoobrona
    0 (0%)
    Liga Polskich Rodzin
    0 (0%)
    Unia Polityki Realnej
    0 (0%)
    Ruch Narodowy
    15 (16.9%)
    inna partia(jaka?)
    7 (7.9%)
    Nie mam zdania xD
    21 (23.6%)

Głosów w sumie: 88

Autor Wątek: Za jaką partią jesteś?  (Przeczytany 20774 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    Odp: Za jaką partią jesteś?
    « Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 27, 2013, 01:23:04 »
    Aktualnie nie popieram żadnej z partii, które są teraz w sejmie.
    Nie tylko dlatego, że ich program różni się trochę od moich poglądów, ale przede wszystkim dlatego, że tym partiom po prostu nie wierzę.

Ale pomijam rozliczanie z obietnic...
    Postaram się pisać w miarę krótko.

Irytuje mnie to całe dziadostwo.
    -Co to znaczy?
    Mianowicie to, że mam dość patrzenia na te same twarze w polskiej polityce, na ludzi, którzy w żywe oczy mówią, iż zmienią Polskę, a tymczasem wszyscy mniej więcej robią to samo i nic konkretnego i pożytecznego z tego nie wynika.
    Wydają kupę szmalu na kampanie wyborcze, wychodzą do ludzi dopiero, gdy odzywa się ostatni dzwonek na zjednywanie sobie wyborców.

Denerwuje mnie to, że posłów do sejmu raczej przyciągają ładne pieniądze (tak jak ćmy lecą do światła), zamiast rzeczywista chęć służenia ludziom i ojczyźnie w dobrej sprawie. I najgorsze, że im się udaje tam dostać.
    Dlatego niezależnie od ich poglądów, którymi w kampaniach wyborczych się szczycą nie chcę ich dlużej oglądać w tej roli, a wpłynąć na to mogę jedynie poprzez głosowanie na kogoś spoza obecnego sejmu bo właśnie tam można znaleść ludzi, którzy mają szczere jak na moje oko i inne zmysły intencje.

Ale zmierzając do sedna...

Odzwierciedlenie swoich poglądów znalazłem w Kongresie Nowej Prawicy. I mam wrażenie, że rzeczywiście to ta partia ma zamiar przywrócić jakąś normalność w tym kraju.

Wiecie co, nie razi mnie ton, z jakim wypowiada się Janusz Korwin-Mikke. Powinno się rzeczy nazywać po imieniu bez zabawy w poprawność polityczną.
    Te zajmujące główną pozycję w Polsce media tego człowieka nie pokazują za często, a jeśli już czasem pokażą, to w roli osoby, która nienawidzi niepełnosprawnych i podziela poglądy hitlera. I to są kłamstwa. Korwin w "niższych" mediach i w internecie jest zmuszony tłumaczyć się ze swoich- oczywiście niezrozumianych- słów, ale niestety w ogólnym obiegu kłamstwa, które ludzie łykają nadal pozostają. To m.in moim zdaniem wpływa na słabe poparcie Nowej prawicy w wyborach. Ale to i ludzie sami niby to chcą zmian na lepsze, a wciąż grzęzną w tym samym błocie wybierając tych samych ludzi.
    Inna i mocno różniąca się wizja państwa jest uważana za utopię, a wszystko co powie Korwin przekreśla się jednym określeniem- demagogia. A czy nie jest tak, że to wielkie idee rodzą się z utopii? ...

Myślę, że skoro do sejmu wprowadzono ruch palikota to już na pewno powinno się dać szansę Nowej Prawicy.

Ot taki mój pogląd na te sprawy.

PS. Ktoś z was wspomniał, że Nowa Prawica nie działa w ogóle w przeciwieństwie do Ruchu Narodowego.

-Oczywiście, że działa. Oprócz wykładów członkowie KNP organizują formy protestu jak np pikiety, chociażby ostatnie w sprawie działań ministra Rostowskiego. To np bodajże w tym tygodniu organizowana jest pikieta KNP pod sejmem (tak wyczytałem w internecie).
    Nie wspominając o ciągłym "tour de Pologne" Janusza Korwina-Mikke oraz o aktywnej działalności w internecie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 27, 2013, 10:08:33 »
    Odnośnie Korwina i jego oszołomstwa tego jaki jest zły i tak dalej: http://www.prawy.pl/z-kraju/3288-geniusz-czy-wariat-8-mitow-i-klamstw-o-korwinie
    Zostawiam link, kto przeczyta ten przeczyta. Miłej dalszej dyskusji.

Na zachętę do przeczytania zostawiam tylko ułamek artykułu:

5. Korwin zraża wyborców kontrowersyjnymi tezami i sposobem wyrażania poglądów.

Jeżeli ktoś uważa, że Korwin wygra wybory siedząc w Józefowie i pisząc mądre rozprawy na temat szkodliwości istnienia obowiązku zapinania pasów bezpieczeństwa i konieczności wprowadzenia kary śmierci, jest niepoważny. Praktyka pokazuje, że wybory wygrywają "wariaci" machający przed kamerami gumowymi penisami, oskarżający politycznych wrogów o alkoholizm czy blokujący drogi w połowie kraju. Niezbędna jest obecność w popularnych mediach, a żeby się tam dostać konieczne jest bycie "kontrowersyjnym". Korwin nie trafił na jedynkę "Dziennika" gdy proponował wprowadzenie ustawowego zakazu zadłużania się państwa, ale po tym, gdy spełnił żądanie członkini Partii Kobiet (w myśl zasady, że to rodzic wie co najlepsze dla jego dziecka) i powiedział jej niepełnosprawnej córce, co myśli o wspólnym uczeniu się dzieci w klasach integracyjnych. Tomasz Lis nie zaprosił go do swojego programu gdy Korwin sprzeciwiał się wejściu w życie Traktatu Lizbońskiego, a wtedy, gdy JKM stwierdził fakt nie transmitowania igrzysk paraolimpijskich przez polską telewizję. Zresztą warto zaznaczyć, że uzyskał wtedy wsparcie jednego z najpoczytniejszych polskich dziennikarzy sportowych, Krzysztofa Stanowskiego. Korwin tylko i wyłącznie dzięki swoim "wyskokom" czy nadużywaniu "argumentum ad Hitlerum" jest widoczny poza swoimi blogami i felietonami i jest to jedyna metoda dotarcia do masowego wyborcy, dzięki któremu wygrywa się wybory.

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 27, 2013, 10:48:18 »
    Ephedrinum słuchaj...
    Nie ma możliwości tak nagłego zwrotu polityki państwowej...
    Korwin likwiduje obowiązkowe ubezpieczenia emerytalne i zdrowotne...ok, ale gdzie znajdziemy setki miliardów rocznie na emerytury i ubezpieczenia zdrowotne osób starszych, schorowanych, których na wolnym rynku w tej chwili NIKT nie ubezpieczy?

Mimo, że jestem zdecydowanym przeciwnikiem socjalu, to jestem świadom, że zmiana dla nas(młodego pokolenia) na lepsze, oznaczałaby miliony emerytów bez środków do życia i kolejne miliony ludzi umierających na ulicach...

Wracając do reszty partii na PL scenie politycznej...
    Betonu słowem nie przebijesz, tutaj trza solidny młot i dobrą ekipę...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 27, 2013, 12:01:55 »
    Korwin likwiduje obowiązkowe ubezpieczenia emerytalne i zdrowotne...ok, ale gdzie znajdziemy setki miliardów rocznie na emerytury i ubezpieczenia zdrowotne osób starszych, schorowanych, których na wolnym rynku w tej chwili NIKT nie ubezpieczy?

Mówił o tym już setki razy... No ale jak widać do świadomości medialnej tak jak zostało to napisane w tym artykule przebija się tylko Htiler. Teraz już wiecie czemu on robi co robi i jak widać skutecznie bo o tym skąd by te pieniądze były Ty np. Apocalypsie, że mi posłużysz jako przykład nie wiesz. Więc merytoryczne tezy jak widać nie wygrywają wyborów. A mówił już to setki razy i nawet książek kilka napisał. Masowych zgonów by nie było a sprawa według mnie została by załatwiona w elegancki sposób. Jak chcesz to poszukaj sobie na tym właśnie polega wyrabianie sobie świadomego poglądu szukasz i dowiadujesz się o programie danej partii i nie głosujesz na populistyczne dildosy Palikota. Nie liczysz też, że ktoś odpowie za Ciebie albo da ci gotową odpowiedź. No ale to tyle, nikogo nie będę uczył. Szukajcie a znajdziecie. Wystarczy chcieć, no ale jak coś zawsze można iść na łatwiznę i zagłosować na twarz z bilboardu bo po co myśleć hehe. Miłej zabawy.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 27, 2013, 13:45:04 »
    Ephedrinum słuchaj...
    Nie ma możliwości tak nagłego zwrotu polityki państwowej...

Sprzedarz majątku państwowego, który budowany był z ich składek oraz częściowe pokrycie za pomocą podatku (wykorzystanie podatku vat minimalne 15% z UE)-tak powiedział Janusz w jednym z programów o ile dobrze pamiętam i czegoś nie przekręciłem.

No i właśnie w tym sęk, że w tym kraju się nic nie zmieni bo wszyscy są przekonani, że  obecny system jest jeśli nie dobry to jest najmniejszym złem.
    Ludzie zmieniają świnie przy korycie zamiast zabrać koryto.

Zgadzam się z IVe. Jest od groma materiałów, w których JKM odpowiada rzetelnie na pytania, wystarczy poszukać i daleko szukać nie trzeba.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 27, 2013, 15:13:39 »
    Janusz Korwin-Mikke, nie nazywa rzeczy po imieniu. On przegaduje temat, podnieca się tym co mówi i wywołuje odrazę u słuchacza. Gdyby wygłosił swoje tezy i wyszedł, miałby poparcie w granicach 10% pewno.  Tyle, że trzeba dorzucić kilka tekstów, doczepić się niepełnosprawnych itd.
    ZMASAKROWAĆ LEWAKÓW...  Nawet jeśli ma rację, to nie rozumie, że musi dotrzeć do wyborcy. Zastanowić się najpierw, kogo wyborca szuka, jakiego typu polityka. Może to brutalne, ale Polacy wolą kogoś z tzw. klasą. Socjotechniką wygrywa się wybory. Pamiętam, jak kiedyś PiS zorganizował na szybko swoją konwencję konkurencyjną dla tej którą PO przygotowywało miesiącami. Lepsi specjaliści pisu sprawili, że więcej mówiło się o nich. Coś jak z milionerami, odcinkiem w którym padł milion czy też jego połowa, dziwnym zbiegiem okoliczności gdy polsat emitował nowy teleturniej o tej samej porze.
    Jakoś, pytania które padły wtedy na tvn, nie były trudne eh?
       Korwin Mikke zaś po prostu, często nawet zawsze pokazuje, że on nie jest kandydatem pozytywnym. Wybierzcie mnie, nie bandę czworga. Jakby był mniejszym złem. Atakuje lewaków, nie przeciąga na swoją stronę. Aż się kojarzą, mi słowa z filmu "Pułkownik Kwiatkowski " jak tytułowy bohater poucza Jajeca. Lewak powinien zapłakać na jego ramieniu, nad losem ojczyzny-parafrazując słowa z filmu ;3  Nie zostać zmasakrowany.
      http://www.youtube.com/watch?v=wCoS38GkihA - jakoś mnie to nie przekonuję. Taka gadanina.

http://www.youtube.com/watch?v=6vZUaykXRfU - Obejrzycie to i porównajcie do innych polityków. Nie chodzi sam rozmach. Ale też o to, jak przemawia.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 27, 2013, 20:58:28 »
    Janusz Korwin-Mikke, nie nazywa rzeczy po imieniu. On przegaduje temat, podnieca się tym co mówi i wywołuje odrazę u słuchacza. Gdyby wygłosił swoje tezy i wyszedł, miałby poparcie w granicach 10% pewno.  Tyle, że trzeba dorzucić kilka tekstów, doczepić się niepełnosprawnych itd.
    ZMASAKROWAĆ LEWAKÓW...  Nawet jeśli ma rację, to nie rozumie, że musi dotrzeć do wyborcy. Zastanowić się najpierw, kogo wyborca szuka, jakiego typu polityka. Może to brutalne, ale Polacy wolą kogoś z tzw. klasą. Socjotechniką wygrywa się wybory. Pamiętam, jak kiedyś PiS zorganizował na szybko swoją konwencję konkurencyjną dla tej którą PO przygotowywało miesiącami. Lepsi specjaliści pisu sprawili, że więcej mówiło się o nich. Coś jak z milionerami, odcinkiem w którym padł milion czy też jego połowa, dziwnym zbiegiem okoliczności gdy polsat emitował nowy teleturniej o tej samej porze.
    Jakoś, pytania które padły wtedy na tvn, nie były trudne eh?
       Korwin Mikke zaś po prostu, często nawet zawsze pokazuje, że on nie jest kandydatem pozytywnym. Wybierzcie mnie, nie bandę czworga. Jakby był mniejszym złem. Atakuje lewaków, nie przeciąga na swoją stronę. Aż się kojarzą, mi słowa z filmu "Pułkownik Kwiatkowski " jak tytułowy bohater poucza Jajeca. Lewak powinien zapłakać na jego ramieniu, nad losem ojczyzny-parafrazując słowa z filmu ;3  Nie zostać zmasakrowany.
      http://www.youtube.com/watch?v=wCoS38GkihA - jakoś mnie to nie przekonuję. Taka gadanina.

http://www.youtube.com/watch?v=6vZUaykXRfU - Obejrzycie to i porównajcie do innych polityków. Nie chodzi sam rozmach. Ale też o to, jak przemawia.

Do jasnej cholery kiedy się doczepił do niepełnosprawnych?  Ryfinski z ruchu palikota sam mu to zarzucił na wizji przez co Korwin zarządał przeprosin albo "spotkają się w sądzie". Nie ma nic do nich, za to atakuje łajdaków, którzy robią na niepełnosprawnych pieniądze.

Po drugie właśnie nazywa rzeczy, sprawy po imieniu bo nie bawi się w poprawność polityczną. Używa wulgarnych określeń i ja nie widzę w tym nic złego jeśli to jest prawda. Nic dziwnego, że ludzi to razi jak na codzień w mediach faszerowani są tą monotonią. I m.in ta retoryka przyciąga mu ludzi i świetnie to widać na przykładzie internetu, w którym jego zwolennicy to nikoniecznie gówniarzeria i ma ich od groma. . Korwin wcale nie budzi odrazy, jedynie te media robią z niego wariata. Bo dlaczego KNP ma większe poparcie niż UPR skoro głoszą to samo? Widocznie ludzie zgadzają się z Korwinem.Niestety "starzejące się"  społeczeństwo ogląda telewizję i wie o Korwinie to, co im TVN powie.
    Przyciąga na swoją stronę, tylko nie ma tych samych narzędzi by dotrzeć do ludzi, co obecni politycy,  bo  ja go w tvnie i tvp 1,2 widziałem dawno i to w roli wroga niepełnosprawnych i grodzkiej.
    Może takim dobrym mówcą jak Churchill nie jest, ale przynajmniej "się nie pie*doli" (za przeproszeniem kolokwialnie).

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 27, 2013, 21:12:56 »

. I m.in ta retoryka przyciąga mu ludzi i świetnie to widać na przykładzie internetu, w którym jego zwolennicy to nikoniecznie gówniarzeria i ma ich od groma. . Korwin wcale nie budzi odrazy, jedynie te media robią z niego wariata.

Korwin Mikke to człowiek którego poparcie w internecie i gimnazjum osiąga ok. 50% w wyborach oscyluję w granicach błędu wyborczego.
    To, że wiele osób podziela jego poglądy a mało kto głosuje na samego polityka, jasno wskazuję gdzie leży problem. Powinien ustąpić, lub znaleźć swojego następce. Nową twarz, którą by wypromował, jeśli tak mu zależy na "dobru Polski".

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 27, 2013, 22:45:13 »
       Korwin Mikke to człowiek którego poparcie w internecie i gimnazjum osiąga ok. 50% w wyborach oscyluję w granicach błędu wyborczego.
    To, że wiele osób podziela jego poglądy a mało kto głosuje na samego polityka, jasno wskazuję gdzie leży problem. Powinien ustąpić, lub znaleźć swojego następce. Nową twarz, którą by wypromował, jeśli tak mu zależy na "dobru Polski".

Jednocześnie teraz zdarza się, że Nowa Prawica  w niektórych sondażach otrzymuje 5-7%, a niedawna gimbaza teraz dostanie możliwość zagłosowania więc to poparcie rośnie, a i cierpliwość ludzi do obecnych polityków się kończy.
    To nie Korwin szkodzi sobie, tylko media mu szkodzą bo manipuluja jego wypowiedziami, jak również politycy w obawie o swoje tyłki przekreślają w mediach wszystko, co powie, bo wiedzą że gdyby dać Korwinowi władze to będzie koniec złodziejstwa.
    Co do nowych twarzy to już takowe są promowane.

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 28, 2013, 00:58:31 »
    Dzisiaj obejrzałem kilka wypowiedzi Korwina i moim zdaniem, to on chyba marzy o jakiejś rewolucji, podczas której mało znana frakcja Bolszewików KongresowcówPrawicowców przejęła by władzę pod patronatem wielkiego wodza Lenina Korwina...

Mówił o tym już setki razy...
    Pomijając brednie, że dzieci(często same nie mając grosza przy dupie, robiąc na 3/4 etatu w je***ch zagranicznych sklepach sieciowych, czy innych galeriach) zaczną utrzymywać rodziców, to tak...

Ja jestem całym sercem za Prawicowymi rozwiązaniami, ale jestem jednocześnie zbyt mądry, żeby wierzyć w bzdury wyssane z palca...
    Jeżeli nic nie zmienimy, to czeka nas powolna agonia i 30 mln. Polaków w 2060 r. wg ZUS(Który nie wliczył emigracji, migracji, rozszerzających się dewiacji(pedalstwo, lesbijstwo, pedo/nekro/zoo filia i spadku przyrostu naturalnego z 1.3 do 0.8(Dla niezbyt obytych, minimalny przyrost powinien wynosić 2.11) wg. teorii niektórych znawców tematu).

Jeżeli jednak coś zrobimy, to po roku "zawiedzeni" wyjdą na ulice i "powieszą reformatorów za jaja", ludzie nie potrafią zrozumieć, że przez rok nic się nie zmieni.

Przypominam, że w tym dziale zarówno regulamin forum jak i kultura wypowiedzi OBOWIĄZUJĄ.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2013, 08:07:41 wysłana przez sir Luca »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 28, 2013, 01:30:04 »
    Btw. mój brat wrócił z kolonii, akurat spotkał JKM i ma z nim fotę typu 'męski uścisk dłoni' - lans w gimbazie over 9000 :P

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 28, 2013, 20:47:12 »

Ja jestem całym sercem za Prawicowymi rozwiązaniami, ale jestem jednocześnie zbyt mądry,

dewiacji(pedalstwo, lesbijstwo, pedo/nekro/zoo filia i spadku przyrostu naturalnego z 1.3 do 0.8(Dla niezbyt obytych, minimalny przyrost powinien wynosić 2.11) wg. teorii niektórych znawców tematu)

Jedno z drugim nie gra. Albo jesteś mądrym albo ćwokiem i człowiekiem ograniczonym. Trochę szokuje mnie zestawienie, nekrofilów z homoseksualistami, nazwanie tego "pedalstwem". To są dyskusję kulturalne, a nie blokowisko. Chcesz to sobie załóż temat "Dyskusje dla ograniczonych" i wypisuj sobie tam hasła typu "GEJE TO HORZY LUDZIE! DOKTOR MENGELE ICH UZDROFI !". Wchodząc w ten dział mimo wszystko chciałbym bowiem poczytać sobie o czymś z sensem. Mogę nie zgadzać się z Ephedrinum, ale na pewno jego posty nie budzą u mnie odrazy.
    Kultura nie polega na mniemaniu, że jest się najmądrzejszym a własne tezy są święte. Kultura to przede wszystkim szacunek.

Mogę Ci pokazać, filmiki z 1eru, gdzie kompanią NA dowodził, przez długi czas homoseksualista albo biseksualista. Czytając twoje wypociny mogę Ci powiedzieć w twarz. On ma silniejszą osobowość od twojej. Nie chodzi o sam głos, którego mu zazdroszczę nie ukrywam. Po prostu jako osoba prezentuję się nawet lepiej od Ciebie. Może i ma jakieś różowe stwory na avatarze, wcale się z tym nie kryje, na tsie długo nosił tęczową flagę. Jestem pewien, że gdyby jakiś homofob by mu podskoczył to by został wbity w ziemie. Przypomnij sobie jak kończyły twoje pułki i regimenty na MM modzie dawno temu. VII np. Teraz pomyśl, że jemu się akurat to udało.
    http://www.youtube.com/watch?v=rqevjsGgcp4

Ephedrinum, oglądałem trochę jego przemówień na yt i oceniam to na podstawie własnych przekonań. Ten człowiek średnio umie przemawiać.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 29, 2013, 01:19:59 »
    Hmm, Apo mówił o samym zjawisku homoseksualizmu, a nie o osobach o takich skłonnościach.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 29, 2013, 13:56:04 »
    Co ma homoseksualizm do niskiego przyrostu?
    Żałosny przyrost naturalny to tylko i wyłącznie wina nieprzyjaznego środowiska, w jakim żyją młodzi Polacy. Bo jak tu myśleć o dziecku, skoro mają umowę śmieciową na 1200 zł miesięcznie. W dodatku kobieta z małym dzieckiem ma małe szanse na zatrudnienie po macierzyńskim. Zresztą, żeby szukać pracy misiał by zdarzyć się cud w postaci wolnego miejsca w żłobku. Bo na nianię to mało kogo stać.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 31, 2013, 13:01:59 »
    Słuchaj dzisiaj żyjemy w czasach w których, dzięki Ci Boże, ludzie skupiają się na sobie. Szczerze? To jakie mam obywatelstwo w dowodzie, ma dla mnie takie znaczenie jak numer pesel. I myślę, że wiele osób myśli podobnie. Urodziłeś się po tej stronie Odry jesteś Polakiem, po drugiej Niemcem. Jakieś to dla mnie sztuczne i na pewno nie jest powodem by młodzi ludzie decydowali się na więcej dzieci na które ich nie stać. W imię czego? Większej liczby prezentów dla wnuków od cioci i wujków na święta?