Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Która partia jest bliższa twojemu sercu?

Platforma Obywatelska
    8 (9%)
    Prawo i Sprawiedliwość
    8 (9%)
    Sojusz Lewicy Demokratycznej
    4 (4.5%)
    Ruch Poparcia Palikota
    2 (2.2%)
    Polskie Stronnictwo Ludowe
    1 (1.1%)
    Polska Jest Najważniejsza
    0 (0%)
    Solidarna Polska
    0 (0%)
    Unia Pracy
    0 (0%)
    RACJA Polskiej Lewicy
    1 (1.1%)
    Kongres Nowej Prawicy
    22 (24.7%)
    Samoobrona
    0 (0%)
    Liga Polskich Rodzin
    0 (0%)
    Unia Polityki Realnej
    0 (0%)
    Ruch Narodowy
    15 (16.9%)
    inna partia(jaka?)
    7 (7.9%)
    Nie mam zdania xD
    21 (23.6%)

Głosów w sumie: 88

Autor Wątek: Za jaką partią jesteś?  (Przeczytany 20781 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dudus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Za jaką partią jesteś?
    « Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 25, 2013, 10:13:27 »
    Dudus, chodzi mi o to ,że wśród anarchistów tez są libertarianie..z tym lewicowym może troche zle sie wyraziłem, raczej chodzi o reformistycznego  syndykaliste. Korwin może sie tak nie przedstawiał ,ale garściami czerpie z idei wolnościowych anarchizmu. Skoro sa lewacy..też jest ekstrema prawicy drogi kolego...
    Nie ma wolności bez odpowiedzialności a anarchia nie jest odpowiedzialnością za wolność. Zatem nie ma czegoś takiego jak "idea wolnościowa anarchizmu" i żadna idea nie ma monopolu na wolność, tylko ta wolność bywa różnie rozumiana. Anarchizm chyba nie przewiduje zasady "Volenti Non Fit Iniuria" (chcącemu nie dzieje się krzywda)... ;]

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Odp: Za jaką partią jesteś?
    « Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 25, 2013, 12:28:30 »
    O tej koalicji nic mi nie wiadomo pomimo że oglądałem wcześniej to co wysłałeś. A co do kilku procent i że demagogia to polecam to http://www.youtube.com/watch?v=woeepPgoueQ&list=FLBdcLEGCvp0-7-efHYplIOA&index=50
    On zupełnie w tym momencie zapomina o tym że w Polsce mamy jeszcze SLD, PSL i Ruch Zaparcia Palikota. Taka sytuacja jaką on przedstawia jest nierealna i nigdy nie wystąpi.

Wzburzenie równa się agresja, więc również w skrajnych przypadkach "strzelanie do socjalistów" - poza tym wytłumaczyłem w skrócie na czym działa socjalizm - atak na naszą wolność a nie powinno być wolności dla wrogów wolności czyż nie ? Więc to nie jest po prostu "odmienny pogląd". To tak samo jakbyś mówił że nie wolno atakować komunistów bo w końcu mieli odmienne poglądy (pomimo że to zbrodniarze).

Z tym że właśnie karać można za czyny, nie za poglądy.

Ja nie zganiam winy u wyborców że są głupi i nie nazywaj mnie korwinistą tylko dlatego że go bronię. Napisałem że istnieje taka możliwość, (abstrahując już od KNP bo widzę że cokolwiek porównam do partii Korwina to już jad na mnie leci :P) bo skoro ludzie dalej wybierają ten czteropartyjny szajs którego przeznaczeniem jest przepychać się między sobą w sejmie to czy to faktycznie świadczy o wykształceniu obywateli ?

Żaden jad, staram się prowadzić dyskusję kulturalnie :) Wyborcy po prostu nie widzą alternatywy, a Korwin sam stara się poprzez swoje teksty przypiąć sobie łatkę oszołoma.

Sukces Ruchu Narodowego polega na tym że on zapełnia próżnie polityczną patriotów (nie wszystkich ale tak głównie), narodowców, rozczarowanych pisem etc.

Z tym że RN realnie działa, a nie jak KNP tylko niszczy lewactwo w telewizji.

A co do "sukcesu" KNP - powiedz mi, czy ktokolwiek jest w stanie zniwelować propagandę socjalistyczną odnośnie liberałów ? Po nie udanych rządach PO który obiecywał nam wszystkim ten piękny prawdziwy kapitalizm, ludzie znienawidzili... kapitalizm, liberałów (którego paradoksalnie Tusk nie ustanowił za bardzo). http://www.youtube.com/watch?v=7P_Zd95By0g tutaj masz część przyczyn dlaczego się nie powiodło i... część innych ciekawostek. Męczy mnie fakt że w obliczu takiego syfu ludzie nadal się bez przerwy dzielą szukając na siłę dziury w całym. Trzeba czasami spoglądać przez palce bo nikt chyba nie spełni nigdy naszego idealnego archetypu człowieka (jeżeli jakimś cudem spełnia to chyba nie do końca go poznaliśmy :P)

Oczywiście że praktycznie nikt nie znajdzie sobie swojej partii która spełnia jego wymagania w stu procentach. Nie przesadzałbym też z tą propagandą socjalistyczną.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Dudus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Odp: Za jaką partią jesteś?
    « Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 25, 2013, 12:36:34 »
    On zupełnie w tym momencie zapomina o tym że w Polsce mamy jeszcze SLD, PSL i Ruch Zaparcia Palikota. Taka sytuacja jaką on przedstawia jest nierealna i nigdy nie wystąpi.

Z tym że właśnie karać można za czyny, nie za poglądy.

Żaden jad, staram się prowadzić dyskusję kulturalnie :) Wyborcy po prostu nie widzą alternatywy, a Korwin sam stara się poprzez swoje teksty przypiąć sobie łatkę oszołoma.

Z tym że RN realnie działa, a nie jak KNP tylko niszczy lewactwo w telewizji.

Oczywiście że praktycznie nikt nie znajdzie sobie swojej partii która spełnia jego wymagania w stu procentach. Nie przesadzałbym też z tą propagandą socjalistyczną.
    No właśnie a korwin do nikogo przecież nie strzela :P Mnie nie przeszkadza żadna kontrowersja tego typu - jak mówiłem, to że retorykę ma ostrą nie przekreśla wcale jego skuteczności. A co do tej sytuacji; nie chodzi tylko o zdobycie paru mandatów. Chodzi o to że wtedy on by był w sejmie i mógłby rozpropagować znacznie bardziej swoją partie (w TVN za często to jego chyba nie pokazują :P). Co to znaczy "RN realnie działa". Przecież KNP robi DOKŁADNIE TO SAMO. Również organizuje sie spotkania na których korwin wykłada (bywa na uczelniach, w różnych miastach). Tylko o tym się nie dowiesz bo tego nie pokazują w telewizji a o RN wiesz bo się tym interesujesz, a KNP spychasz na bok odrazu :P. "Niszczenie lewactwa" - przecież RN też w telewizji tym się zajmuje (co to w ogóle znaczy "niszczenie lewactwa" ?).
    PS Słuchałeś chociaż coś co jest poza nurtem o Korwinie (tzn. poza "niszczy lewactwo, mówi o hitlerze") ? Jego problem polega na tym że daje się często sprowokować ale rzeczowe dyskusje też prowadzi (widzisz jakąś drugą wyrozumialszą strone medalu ? Czy tylko te jego kontrowersje ?).

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 25, 2013, 13:28:40 »
    Korwin kiedyś miał mandat poselski (nie pamiętam która kedencja sejmu)..jak widać nie dostał mandatu na następne posiedzenia rady głuchych..marnie coś propagował ta swoja partie...albo nikt go nie słuchal^^.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 25, 2013, 13:33:19 »
    Bo nawet w tej małej grupce się pokłócili i tyle ich widzieli(w sejmie).
    Byłoby ciekawie gdyby Korwin był w sejmie. A najlepiej w europarlamencie.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 25, 2013, 13:49:23 »
    Jasne,że tak Huth..folkloru i ideowców nie ma tak dużo we władzach ustawodawczych (sami etatyści), przynajmniej będzie ciekawie.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 26, 2013, 11:24:32 »
    Ja w następnych latach liczę na kabaret w TV i ogólnie w sejmie. W roli głównej widziałbym załogę Pisu z Macierewiczem i panią profesor Pawłowicz, oczywiście Korwin i morze wywiadów. Dodałbym do tego płaczącego do Jarosława z mównicy Ziobre i rudego lamentującego, że kryzys był jak on rządził. A i jeszcze by się przydała jakaś większa afera w spółce skarbu państwa z psl w roli głównej.

A tak na serio, może w końcu się obudzi SLD...

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 26, 2013, 14:38:06 »

A tak na serio, może w końcu się obudzi SLD...

Szczerze? To jest w tym dużo sensu co napisałeś. Polacy w dobie kryzysu mimo wszystko chcieliby państwa bardziej "opiekuńczego", lewicowego. Samo pojawienie się ruchu Palikota, który do tego nawiązuje, jest na to dowodem. Wiele osób właśnie dlatego, zarzuca samemu Palikotowi, że niczym przedsiębiorca wykorzystał lukę w rynku i tam ulokował swój kapitał ;-). Wiele osób które na niego głosowało raczej, też zdawało sobie z tego sprawę...Ale grunt by realizował program, nie ważne czy przefarbował się przed tym czy nie...
        Jest więc miejsce w naszym społeczeństwie na lewice, ale te z pomysłem na Polskę. A tego czasem mam wrażenie, że SLD brak. Tak samo, ciężko im jest odciąć się od tego co było. Nie mówię o komunie ale o aferach za ich rządów. Ich stały elektorat wymiera. Często utożsamiany jest z dziadkami którzy popierają ich od czasów komuny. Co kontrastuję z tym, że chyba największa młodzieżówka jest związana bodajże z nimi. Partia ta powinna więc iść w młodzież oferować jej jak najwięcej w swoich spotach, bo jak to rzekł Piłsudski "Kto nie był socjalistą za młodu, ten na starość będzie
    skurwysynem". Tymczasem jakoś tego nie widzę. Brak też lidera im.

Zresztą te wszystkie wyuczone spoty dzisiejszego SLD, nie umywają się do tego. Wcale. Nie ma porównania...
    http://www.youtube.com/watch?v=Z0jLTqdoCn4

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 26, 2013, 14:45:07 »
    Nie chodziło mi o SLD w sensie partii lewicowej, nastawionej na szaraczka, ale  kolokwialnie mówiąc o jajach jakie mieli podczas swoich rządów. Jedyna partia jaką pamiętam od 89, która coś zreformowała i przede wszystkim poczytajcie sobie w jakim momencie zastali Polske po wyborach... a zastali ją po nieudacznikach aws uw, którzy teraz tworzą w większości po-pis. Sorki, że tak piszę ogólnikowo, ale narazie zobacze w jakim kierunku idzie dyskusja, bo nie chce się z większością użerać...

Ps. Za konkordat SLD i Kwaśniewski powinni dostać banicję... ale to i tak najmniejsze zło spośród tych partii co są obecne na naszej scenie

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 26, 2013, 15:06:27 »
    A dla mnie to że rządy SLD były najspokojniejsze wcale nie oznacza że są dobrą partią. Raczej pokazuje że postkomuniści mieli doświadczenie w polityce większe niż cała reszta. Jednak SLD to wciąż spadkobierca PZPR z betonem na czele. To dyskwalfikuje ich w oczach wielu Polaków. Nie mamy na scenie prawdziwej lewicy w nic nie umoczonej.
    Kryzys nie tylko ściąga partie lewicowe, ale przede wszystkim skrajne. W Polsce Ruch Narodowy rośnie w siłe, a nacjonaliści w Europie pojawiają się w parlamentach. Szczerze kibicuję Ruchowi Narodowemu, bo widzę w nich idee, a nie chęć dorwania się jedynie do władzy i brylowanie w wyższych sferach.
    Pozdrawiam
    Sława!

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 26, 2013, 15:17:18 »
    Pifcio, jak Ty śmiesz ludzi obrażać od "PiSiorów", jak Ty jesteś za socjalistami, spadkobiercami totalitarnego systemu, którzy zrobili w przeszłości tyle afer i wyprowadzili z Polski tyle pieniędzy, że aż głowa boli...
    Zapytaj się KC PZPR przywódcą SLD, gdzie jest majątek PZPR...
    Czy naprawdę 23 lata to tak dużo, żeby zapomnieć i popierać?

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 26, 2013, 15:35:11 »
    Pifcio, jak Ty śmiesz ludzi obrażać od "PiSiorów", jak Ty jesteś za socjalistami, spadkobiercami totalitarnego systemu, którzy zrobili w przeszłości tyle afer i wyprowadzili z Polski tyle pieniędzy, że aż głowa boli...
    Właśnie typowe podejście "PiSiora" - non stop rozliczać za przeszłość i żyć historią.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 26, 2013, 15:37:00 »

Masz cholernie dużo racji w tym co piszesz o SLD... później coś więcej naskrobie, bo zaraz robote kończe....

A te czasy przed 89'... tak z ciekawości Apo, co o nich myślisz?

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 26, 2013, 15:46:28 »
    Ruch narodowy w dzisiejszym czasie to przeżytek. Społeczeństwo zmierza w stronę otwartości. Każdy może osiedlać się gdzie chce, hasła "Polska dla Polaków" w świecie w którym, nie ma przeszkód by polak pracował w Irlandii a Szwed w Polsce, nie istnieją.
    Zresztą to fragment, ze strony owego odradzającego się ruchu: 
    "9. Wolność osoby. Człowiek może być prawdziwie wolny jedynie w ramach wspólnoty, dlatego Ruch Narodowy będzie bronić wolności przed zagrażającym jej liberalizmem." Trochę to dla mnie nie ma sensu. Liberalizm zakłada, że wolność jest rzeczą najważniejszą. Ruch Narodowy chce bronić wolności przed liberalizmem. Co będzie kolejne? Drzew przed greenpeace?

"7. Wolność słowa. Naród rzeczywiście wolny posiada nie tylko własną myśl, ale i zdolność jej artykułowania. Ruch Narodowy będzie dążył do złamania dominacji elit okrągłostołowych w sferze medialnej. Staniemy w obronie grup atakowanych oraz inwigilowanych przez władzę. Podejmiemy walkę z poprawnością polityczną, która odbiera głos narodowcom, a uprzywilejowuje nową lewicę i promuje degenerację godzącą w podstawy życia narodu."

Czyli co? poddadzą media cenzurze? Jeśli nie mówicie dobrze o nas to wynocha? Jasne mogą tutaj się czepiać TVP. Jednak mam wrażenie, że to wybieg w stronę TVNu. Jeśli tak zależy im na wolności osoby, słowa itd. to niech zdadzą się na ludzi. Jeśli Ci uznają, że stację które oglądają, nie przedstawiają pełnej prawdy niech je przełączą.

"Ruch Narodowy będzie zmierzał do odbudowy polskiego potencjału obronnego, aby zapewnić naszemu krajowi bezpieczeństwo." - Ciekawi mnie to co mają na myśli. Jeśli chodzi, o zamienienie 100tyś armii w 20-30 tysięczną świetnie wyszkoloną, z sprzętem dopasowanym do liczby to jestem za. Nie oszukujmy się, że leżymy w środku Europy i jesteśmy częścią Unii Europejskiej. Nie ma nas kto zaatakować. Próby przywrócenia zaś, obowiązkowej służby wojskowej to bzdura. No chyba, że w imię wielkiej Polszy przeprowadzimy inwazję na Czechy, albo Kongo...na kolonie, nigdy za późno!

"Przywróci powagę i wielkość polskiej kulturze, tak, by ponownie stała się atrakcyjna dla innych narodów, także jako gwarant uniwersalnych wartości."
    Chyba zbyt idealistycznie zakładałem, że z tym nie jest tak źle? Niby Wiedźmin Sapkowskiego jest znany na całym prawie świecie... Ten słowiański klimat jakoś trafił do gustu odbiorców zachodnich... Ale Ruch Narodowy zaraz przedstawi Czechom ultimatum "Albo omawiacie Norwida w szkołach albo nadjedzie Czinkłeczento wysiądzie z niego 12 karków i do%$#%$# waszemu prezydentowi!" niby z obroną głowy państwa u nich nie jest najlepiej...

"3. Tożsamość osoby. Polska będzie taka, jak uformowani zostaną młodzi Polacy. Dzieci i młodzież mają prawo do patriotycznego wychowania w szkołach, do wykształcenia formującego umysły w klasycznym duchu"

Kojarzy mi się to  z Hitlerjugend.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 26, 2013, 15:52:47 »
    (click to show/hide)
    Właśnie typowe podejście "PiSiora" - non stop rozliczać za przeszłość i żyć historią.
    Ja jestem całkowicie przeciw PiS, których to elektorat powinien wymierać z roku na roku, ale trzeba by było rozliczać ludzi z tego co zrobili. Aha, ktoś nakradł, nachapał się wszystkiego jak świnia po 89' i przecież teraz możemy powiedzieć, że wszystko jest w porządku, bo czas leczy rany. Jak zacznę teraz kraść, to za 20 lat ktoś powie, "po co mamy cię rozliczyć, to dawno było"?
    A czasy przed 89' rokiem były dobre pod względem pracy, polskiej gospodarki, państwowych firm... Teraz wszystko rozkradzione, wyprzedane obcemu kapitałowi...

Raczej pokazuje że postkomuniści mieli doświadczenie w polityce większe niż cała reszta. Jednak SLD to wciąż spadkobierca PZPR z betonem na czele.
    Beton to był w PZPN Blitz... Tutaj jest azbest ;)

W Polsce Ruch Narodowy rośnie w siłe
    Narazie takiego poparcia to nie ma, ale wszystko z czasem. Przynajmniej mają przedstawicieli, którzy nie zrażają do siebie ludzi jak krul Korwin....
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2013, 17:38:06 wysłana przez HUtH »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...