Mam takie pytanie ... Nie którzy w swoich filmach o M&B walki pokazują w innym trybie kamery . Chodzi mi o to ,że kiedy stoi kilka metrów od wroga przybliża widok na nie wiem ile ... Jak to możliwe ?
Hm... mógłbyś dać przykład takiego filmiku, bo nie wiem, o jakie przybliżenia Ci chodzi.
Ale uprzedzając twoją odpowiedź napiszę, że kamerę można przybliżać klawiszem (domyślnie) [SHIFT], oraz można przełączyć się z widoku TPP na FPP klawiszem [R]. Można też obrócić kamerę wokół postaci - przytrzymaj klawisz [~]. W M&B Warband będzie możliwość lekkiego przybliżenia i oddalenia kamery (tą zza pleców), czy też swobodne "sterowanie" kamerą w trybie multiplayer.
Przypuszczam jednak, że to, co powyżej napisałem znasz. Innym sposobem jest uruchomienie gry w EDIT MODE (Settings -> Game -> Enable Edit Mode) i w czasie walki wciśnięcie klawiszy [CTRL] + [E]. Wejdziesz wówczas do menu edycji i będziesz mógł swobodnie operować kamerą w czasie walki. Klawisz [H] wyczyści ci ekran ze "śmieci" powodowanych przez Tryb Edycji. Jeśli też odpalisz grę z Cheat Mode kombinacją [CTRL] + [F5] (?) sprawisz, że AI weźmie kontrolę nad twoim bohaterem i będziesz mógł przyglądać się walce.
Jeśli powyższe propozycje nie są tym, czego szukasz - umieść link do jednego z tego filmików.
Pozdrawiam!