Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 324962 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline johnny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1005 dnia: Sierpnia 12, 2009, 12:44:52 »
    Dzięki za odpowiedzi ;)

Offline Xena

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1006 dnia: Sierpnia 12, 2009, 18:05:56 »
    Jako początkująca proszę o wyrozumiałość. Wiem, że najpierw należy szukać a potem pytać, co też czyniłam i trochę już udało mi się bez zadawania pytań wyczytać. Jednak proszę o wskazówkę dotyczącą bydła.
    (już wiem jak i gdzie je kupić i gnam za nim zygzakiem :) ) ale:

1. Jeżeli mam zadanie przyprowadzić 8 szt do wsi a we wsiach, które oferują bydło na sprzedaż jest mniej sztuk, to co mam zrobić?
    a) kupić 5 sztuk w jednej wsi i pojechać po 3 sztuki do innej (to wtedy ta pierwsza piątka nie czeka na mnie tylko ucieka w siną dal :( )
    b) czy też może kupić 5 - zagnać do "domu" i potem po 3 kolejne i znowu zagnać?

2. Gnając było zgubiłam je, zapadła noc no i straciłam je z oczu :( czy to oznacza, że ono już dla mnie przepadło, czy mam szanse je jeszcze jakoś odnaleźć (wytropić, odzywkać)?

Z góry dziękuję za pomoc.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2009, 18:07:53 wysłana przez Xena »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1007 dnia: Sierpnia 12, 2009, 18:10:13 »
    Obie możliwości są do wyboru, jak wolisz, zależy jak ci lepiej pasuje. Niekoniecznie, ale lepiej jak masz kogoś w druzynie ze skilem "tropienie/tracking". Zamiast zygzaka polecam mały trik http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,45900.0.html , a tu masz resztę ciekawych udogodnień http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,46290.0.html
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2009, 13:05:04 wysłana przez Kalpokor »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1008 dnia: Sierpnia 12, 2009, 21:26:01 »
    1. Gdy ja kupowałem bydło, to zawsze prowadziłem jedno stado. Nie było możliwości aby prowadzić dwa, ponieważ każda nowa krówka zostaje zaliczona do Twojego stada. Inaczej mówiąc, jeżeli w jednej wiosce kupisz 5 krów, a potem podjedziesz z tym stadem do innej wioski i zakupisz dodatkowe 3, to w sumie będziesz miała 8 krówek w stadzie. Stado możesz odprowadzić do wioski wyznaczonej w zadaniu.
    Możesz też najpierw zaprowadzić do wyznaczonej wioski 5 krówek, a potem dopiero kupić i sprowadzić następne.

2. Jeżeli zgubiłaś bydło, to polecam kupić nowe. Z tego co wiem, nawet jeżeli stracisz je z oczu na chwilę, to ono i tak za Tobą podąża. Wystarczy chwile postać w miejscu, a ono zaraz wyjdzie "z mgły". Jednak, jeśli krówki zgubiły się na amen, to możesz jedynie spróbować wytropić je po śladach, ale to zapewne nie zda rezultatu.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Xena

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1009 dnia: Sierpnia 12, 2009, 22:21:31 »
    Wypróbuję jutro tą metodę na raty :) czyli ile kupię tyle zagnam do celu i potem znowu dokupię i zagnam,
    bo z wersją podpędzenia pod kolejną wioskę, w której chciałam dokupić brakującą ilość sztuk na razie mi nie wyszło,
    (nie czekały na mnie te krówki tylko mi uciekły)

Dzięki za wskazówki :)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1010 dnia: Sierpnia 13, 2009, 09:01:19 »
    2. Jeżeli zgubiłaś bydło, to polecam kupić nowe. Z tego co wiem, nawet jeżeli stracisz je z oczu na chwilę, to ono i tak za Tobą podąża. Wystarczy chwile postać w miejscu, a ono zaraz wyjdzie "z mgły". Jednak, jeśli krówki zgubiły się na amen, to możesz jedynie spróbować wytropić je po śladach, ale to zapewne nie zda rezultatu.

Tylko w niektórych modach. Generalnie bydło ucieka od gracza a nie idzie za nim. Da się to jednak zmienić. Zamieszczam linka z ciekawą liczbą Tweaków, między innymi tym od krów.

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,46290.0.html

Offline johnny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1011 dnia: Sierpnia 14, 2009, 09:06:06 »
    Wiem że to już gdzieś widziałem ale nie mogę tego teraz odnaleźć.
    Jak zmienić  prawdopodobieństwo otrzymania zamku.

Wersja 1.011
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2009, 09:16:46 wysłana przez johnny »

Offline Aggron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1012 dnia: Sierpnia 14, 2009, 12:21:15 »
    Pomagam właśnie dla jednego z spatkobierców tronu mam jednego lorda po naszej stronie, przejęłem zamek i była gadka komu mam go oddać dla spatkobiercy lub temu lordowi oddałem go dla lorda. A co by się stało jak bym oddał go dla spatkobiercy odszedłby od mojego oddziału i byłby samodzielny?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1013 dnia: Sierpnia 14, 2009, 14:52:02 »
    Nie po prostu by miał lenno i byś poprawił sobie z nim relacje. "Spadkobierca" jak to mówisz odchodzi od twojej załogi jak podbijesz [zawładniesz] królestwo do której prowadzisz rebelie.

Offline 1remik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1014 dnia: Sierpnia 14, 2009, 21:41:14 »
    Co zrobić by zwiększyć morale oddziału i jak najszybciej zarobić kase bo maks miałem 27tys....

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1015 dnia: Sierpnia 14, 2009, 22:01:17 »
    Co zrobić by zwiększyć morale oddziału i jak najszybciej zarobić kase bo maks miałem 27tys....
    Było, wszędzie tego pełno, szukać! http://www.mountblade.info/s.php?id=19

Offline Nana1x

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1016 dnia: Sierpnia 16, 2009, 13:59:13 »
    Jak spalić wioskę? Kiedy wybieram opcję "take a hostile action" mam do wyboru tylko zabranie towarów i kradzież bydła, ale słyszałam, że wioski da się plądrować i palić. Dlaczego ja nie mogę tego robić?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1017 dnia: Sierpnia 16, 2009, 14:02:28 »
    Jak spalić wioskę? Kiedy wybieram opcję "take a hostile action" mam do wyboru tylko zabranie towarów i kradzież bydła, ale słyszałam, że wioski da się plądrować i palić. Dlaczego ja nie mogę tego robić?

Musisz mieć ujemne relacje z wioską i danym królestwem, więc kradzież bydła, lub zmuszenie wieśniaków, by oddali Ci zapasy jest na początku wręcz wskazana. Dobrze jest też posiadać kilku ludzi w oddziale, do tych "eksperymentów".

Pozdrawiam!

Offline Nana1x

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1018 dnia: Sierpnia 16, 2009, 14:08:46 »
    Dzięki!
    Czyli muszę teraz kraść im żywność tak długo, aż wieśniacy się na mnie wkurzą, i dopiero będę mogła ich zniszczyć?
    Ale czy wystarczy, żeby farmerzy mnie nie lubili, czy konkretne królestwo też musi? Bo kilka razy już kradłam jedzenie i bydło, ale stosunki z tym królestwem dalej mam idealnie na 0.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #1019 dnia: Sierpnia 16, 2009, 14:21:55 »
    Z tego co pamiętam to trzeba mieć wojnę z danym królestwem, żeby palić ich wioski...