Od jakiegoś czasu NPC które przyłączam do swojego oddziału odchodzą, argumentując to złym doborem towarzystwa.
Stąd też moje pytanie: O co chodzi?! (...)
Człowieku, odpowiedź masz dosłownie 2 strony wcześniej! Lenistwo niektórych jest naprawdę niezrozumiałe.
Witam - mam niezłą armie ale samemu nie chce podbijać zamków - za duże straty puki co i za mało wyszkoleni ludzie .. Wiec mam pytanka 2 :
1 Co trzeba mieć/zrobić aby lordowie szli za mną ?
2 Dlaczego moi bohaterzy szkolą tylko rekrutów a reszty nie np piechotę itd?
1. Najprościej - zostań marszałkiem.
2. Ponieważ nie można szkolić jednostek o wyższym poziomie niż "trener". Jeśli NPC ma, załóżmy, poziom 9, to jego umiejętność trening nie będzie działała na jednostkę, która ma poziom 11.
Moze to pytanie było ale temat ma ponad 70 stron......
Jestem wasalem króla Harlausa (Swadia) i dostałem wieś (znowu -_-) i jak zdobyłem (sam) zamek to podarował go komuś innemu !
Co zrobić abym mógł zdobyć zamki dla siebie?/aby po zdobyciu król dawał mi w posiadanie?
1) Król daje tym, których lubi (bez podtekstów)
2) Król stara się zachować równowagę czyli dzieli w miarę po równo.
3. Bohater/lord, który rozpoczął oblężenie, dostaje modyfikator +50% w stosunku do pozostałych lordów. Sam udział w bitwie (zdobywaniu zamku) nie wpływa na zwiększenie szans. Nie jest to o 50% większa szansa, ponieważ ten modyfikator jest tylko częścią obliczeń gry.
4. W późniejszych etapach gry dużą rolę odgrywa renown bohatera. Nasz heros ma jej dużo, a konkurencyjni lordowie niewiele, z uwagi na zachowanie - nie walczą oni z licznijszym przeciwnikiem (uciekają), a jeśli już, to takie walki przegrywają; nie wykonują też questów, więc ich renown utrzymuje się cały czas mniej więcej na takim samym poziomie. Im większe renown, tym większa szansa na otrzymanie nowego nabytku.