Witam.
1. Nie, umiejętności rożnych bohaterów się nie kumulują. Doświadczenie jest rozdzielane pomiędzy drużynę.
2. a) To oznacza ile jednostek będzie aktualnie na ekranie. Jeżeli masz 70, to będzie walczyło 70 ludzi, ale armie nie są proporcjonalne. Z początku pewnie wróg będzie miał przewagę liczebną, powiedzmy 50 na Twoich 20, ale jeżeli inwestujesz w umiejętność "Tactics", to walkie będą się stawały bardziej wyrównane, a z czasem to Ty będziesz miał przewagę liczebną. Jest też program o nazwie Battle Sizer Changer, który pozwala ustawić limit jednostek nawet do 1000 ludzi na ekranie. Jeżeli Twój komputer na to pozwala, to nie musisz się już martwić o skilla "Tactics".
b) Twoja armia raczej nie będzie lepiej walczyła.
3. Ilość bohaterów zależy od gustu, ja na przykład nie biorę żadnego. Pamiętaj tylko, że można mieć maksymalnie 8 NPC w drużynie, a w dodatku muszą być odpowiednio dobrani. Jeżeli natrafisz na dwóch bohaterów, którzy się nie lubią, to po pewnym czasie jeden opuści Twoją drużynę.
4. Nie jestem pewny, ale chyba przejmujesz zamek.
5. Też nie wiem. W każdym razie na pewno musi być na plusie. 15-20 z pewnością wystarczy.
6. Honor w zasadzie jest zwykłym dodatkiem, który zbierasz aby zbierać. Podobno coś tam daje, ale są to małe bonusy, niezauważalne. Raczej nie trzeba się nim przejmować. Wszystkie dane dotyczące honoru i reputacji znajdziesz w zakładce "Raports"