Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 326469 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #540 dnia: Marca 28, 2009, 14:17:04 »
    Witam!
    Czy jest inny sposób obrabiania relacji wiosek niż wykonywanie questów? (...)
    O ile dobrze pamiętam, to podczas spaceru w wiosce i rozmawianiu z mieszkańcami za pomocą opcji "Jak się tu żyje" (czy jakoś podobnie), czasami chłop, chłopka prosi nas o skromną dotację na lekarstwa. Jeśli damy (wydatek ok 20-50denarów) polepszą nam się relacje z wioską o +1. Niestety nie wiem czy da się tak na okrągło z jedną wioską.

Mam podobne pytanie. Czy jest możliwość przyśpieszenia dawania questów przez wioski?
    Oczywiście, ale wymaga to edycji plików. Zajrzyj do tego tematu na stronie TW: http://forums.taleworlds.net/index.php?PHPSESSID=88bad35c7cb4847ec7febfb6515bcf62&/topic,46290.msg1212981.html#msg1212981

Pozdrawiam!

Offline Andre

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #541 dnia: Marca 28, 2009, 15:53:00 »
    Witam, mam pytanie. Gdy moje oddziały albo oddziały wroga dostaną strzałą, to mają ją wbitą, a w ciało mojego wojaka nie wbijają się żadne strzały. Czemu tak jest? I drugie pytanie, czemu, gdy przesuwam pasek wieku w edycji wyglądu bohatera, to nic się nie zmienia? U mojego brata się zmienia, u mnie nie.

Offline Danaios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #542 dnia: Marca 28, 2009, 16:21:51 »
    Powiem że czasami nawet że wrogowie mają tkz. nietykalną stronę i tykalną. Czyli strzała ma przesuniętą sferę troche na bok.
    Raz widziałem jak strzała przeleciała przez wroga a innym razem jak trafiłem w powietrze i zabiłem wroga ^^.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #543 dnia: Marca 28, 2009, 16:30:09 »
    Jemu chodziło o coś innego. Strzały od którejś tam wersji wbijają się tylko jak zadadzą odpowiednio dużo obrażeń. Czyli gracz mający najlepszy pancerz(i często obrażenia zmniejszone do 1/4) rzadko ma wbite strzały. ustaw obrażenia na normalne ubierz jakiś lekki pancerz i zaatakuj łuczników a będziesz wyglądał jak jeż.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #544 dnia: Marca 28, 2009, 17:31:07 »
    Ok, dzięki, a co z tym postarzaniem? Dlaczego u mnie nie działa?

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #545 dnia: Marca 28, 2009, 18:15:33 »
    To postarzenie działa tylko na niektórych twarzach, zmień sobie skórę bohatera.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #546 dnia: Marca 28, 2009, 18:44:35 »
    Niestety u mnie nie działa na żadnej twarzy.
    PS Takie pytanie, czy jest jakaś paczka tekstur z nowymi twarzami mężczyzn?

Offline Danaios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #547 dnia: Marca 28, 2009, 20:10:29 »
    Co zrobić by dany lord za mną podążał? Mam z królem 60+ stosunków a on nadal nie chce iść :(.

Offline Frizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Marca 28, 2009, 20:50:04 »
    Mam podobne pytanie. Czy jest możliwość przyśpieszenia dawania questów przez wioski?
    Oczywiście, ale wymaga to edycji plików. Zajrzyj do tego tematu na stronie TW: http://forums.taleworlds.net/index.php?PHPSESSID=88bad35c7cb4847ec7febfb6515bcf62&/topic,46290.msg1212981.html#msg1212981

Pozdrawiam!

Dzięki, już wiem co edytować, tylko nie wiem gdzie ten plik się znajduje. Czy byłbyś tak miły powiedzieć mi który to jest? Będę wdzięczny, Frizz.
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2009, 20:53:14 wysłana przez Frizz »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #549 dnia: Marca 28, 2009, 21:39:55 »

Pozdrawiam!

Dzięki, już wiem co edytować, tylko nie wiem gdzie ten plik się znajduje. Czy byłbyś tak miły powiedzieć mi który to jest? Będę wdzięczny, Frizz.

Proszę: ...Mount&Blade\Modules\Native\scripts.txt
    Zazwyczaj każdy plik, który zmienia rozgrywkę znajduje się w katalogu moda (w przypadku oficjalnego - Native).

Co zrobić by dany lord za mną podążał? Mam z królem 60+ stosunków a on nadal nie chce iść :(.
    Hm... Jeżeli tak jak napisałeś masz z królem dobre układy, to nie zmusisz lorda (który jest zupełnie innym npc-em), by ten wyruszył z Tobą, wykorzystując znajomości u władcy. ;] Ale rozumiem, że chodzi Ci o tę samą osobę, więc są dwie metody: albo musisz zostać marszałkiem, albo mieć po prostu szczęście, bo lordowie to wybredne gnojki są ;D

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2009, 22:08:08 wysłana przez NIFN »

Offline Danaios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Marca 29, 2009, 12:43:28 »
    Często słyszę że ktoś marszałkeim zostaje. Czytałem że trzeba mieć z lordami przynajmniej trochę na +. TO wszystkich obrobiłem. Były wybory iii... nie byłem nawet na liście pretendentów :(. Co zrobić by wylądować na tej liście?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #551 dnia: Marca 29, 2009, 12:47:17 »
    Jedyne co możesz zrobić, to czekać. Graj, podbijaj, dbaj o realcje z lordami oraz królem. To zwiększy szansę, że w nastepnych wyborach będziesz jednym z kandydatów.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #552 dnia: Marca 29, 2009, 13:31:24 »
    Musisz też uważać na poziom honoru. Dbanie o relacje z lordami to rzecz względna. Osobiście mam taką sytuację ,że Lord Ryis nienawidzi mnie (mam z nim -70 relacji) a jednak przy wyborach zagłosował na mnie ,zresztą z większością lordów mojej frakcji (gram Swandią) mam stosunki na minusie.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Danaios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Marca 29, 2009, 14:44:24 »
    Ahm... Czy to opóźnienie któe następuje w momoencie wydania rozkazu jest zależne od poziomu wyszkolenia jednostki?

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #554 dnia: Marca 29, 2009, 20:41:59 »
    Raczej to jest wina AI. Ja również mam takich "baranów" w drużynie ,którzy mimo wydanego rozkazu dalej jadą (tyczy się to szczególnie konnicy). Zwykle jednak w połowie drogi się zawracają.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój