Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 327180 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #555 dnia: Marca 30, 2009, 13:37:07 »
    Dotyczy to zazwyczaj jednostkom dystansowym. Często jest tak, że pojadą/pobiegną oddadzą strzał i wracają tylko, że często nie zdążą;)

Offline Nave731

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #556 dnia: Marca 30, 2009, 13:49:29 »
    I wtedy jako szlachetny dowódca rzucasz się na pomoc żołnierzowi :D. To jest czyste samobójstwo zwłaszcza wtedy ,gdy walczysz przeciw  swadiańskim rycerzom.
    « Ostatnia zmiana: Marca 30, 2009, 13:52:53 wysłana przez Nave731 »
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #557 dnia: Marca 30, 2009, 21:28:16 »
    Nie raz się spotkałem z takimi wybrykami moich żołdaków. Zamiast stać porządnie w szyku jak inni taki przygłup pędzi wprost na szarżującą kawalerię. Nie muszę chyba mówić że żołnierz zostaje rozniesiony na kopytach a za chwilę w ten sam sposób lub trochę bardziej urozmaicony ginę ja bo chciałem idiotę ratować.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #558 dnia: Kwietnia 01, 2009, 18:32:44 »
    A mnie się to podoba - jest to tzw. element realizmu z grze :-)
    Jeśli widzicie, że ktoś nie słucha rozkazu, to wydawajcie rozkaz do skutku. Ja wyrobiłem sobie nawyk wydawania rozkazu "Hold this position" (F1) NATYCHMIAST po załadowaniu bitwy - zazwyczaj działa wyśmienicie, choć zaznaczam, że jest to kilkukrotne wydanie rozkazu w pierwszej sekundzie batalii.
    PS. Wszyscy narzekają na to, że na początku bitwy wojacy wyrywają się do walki, ale jeśli żołnierze stoją w miejscu i wydamy im rozkaz ataku, to sytuacja jest taka sama - nie wszyscy ruszają od razu.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #559 dnia: Kwietnia 01, 2009, 19:31:00 »
    tzw. element realizmu z grze :-)

Prawie jak francuzi pod Crecy, albo Kilku książąt ruskich pod Kałką;), brakuje jeszcze tego, że cała armia rusza do przodu ignorując twoje rozkazy;
    Tak serio to jest to trochę denerwujące bo nie raz ruszają pojedyńczo dobre jednostki, które za swe bohaterstwo najczęściej giną...

Offline Danaios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #560 dnia: Kwietnia 02, 2009, 12:02:16 »
    Co daje zwiększenie "tropienia" ? Jakich informacji będziemy mieli więcej?
    Czy wymaksowanie danej umiejętności do 10 daje jakieś dodatkowe bonusy?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #561 dnia: Kwietnia 02, 2009, 12:03:21 »
    Tak daje bonusy takie ,żę wiesz dokładniej ile jednostek tędy szło,gdy jest na 10 to wiesz w 100% ile szło tędy jednostek

Offline Danaios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #562 dnia: Kwietnia 02, 2009, 12:35:53 »
    Jest jakaś tabela z bonusami końcowymi dla wymaksowanych na 10?
    I ponawiam pytanie, od którego lvla w tropieniu mogę widzieć jaka to jednostka?

Czy da się zrobić update zamku? Na takiego w którym wróg musi podjeżdżać machiną oblężniczą?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2009, 12:37:34 wysłana przez Danaios »

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #563 dnia: Kwietnia 02, 2009, 17:21:38 »
    Nie, ale z mojego doświadczenia wiem że drabina jest lepszą rzeczą do obrony. Wieża oblężnicza dojeżdża trochę czasu to fakt, ale jak dojedzie to o wiele więcej ludzi się wysypie. Drabina natomiast to jeden góra trzech ludzi przy murze.

Offline Pand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #564 dnia: Kwietnia 02, 2009, 18:29:44 »
    Witam.

Jestem marszałkiem Rhodoków. Nordowie dawno legli, lordowie powoli dołączają do innych frakcji. Vaegirom zostało ostatnie miasto, niestety, już oblegane przez konkurencję. Czas na nowego wroga. Pomyślałem o queście z wywołaniem wojny, ale ciężko o niego. Dlatego też, postanowiłem sam się rzucić na Swadię, myśląc, że jako marszałek wywołam wojnę. Pokonałem pierwszego lorda, zająłem 2 zamki, minęły 2-3 doby i wojny nie ma. Nadejdzie takowa, czy to będzie mój prywatny konflikt ze Swadią?

Jeśli to drugie, to to trochę głupie, bo mogę sam zająć wszystkie zamki nie prosząc o nie, a Swadia ich nie zaatakuje, dzięki czemu będą bezpieczne. To nonsens. Oczywiście, moje stare lenna, tzn. 3 zamki i 2 miasta, nadal są zagrożone, ale to i tak głupio.

Pozdro.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #565 dnia: Kwietnia 02, 2009, 18:55:00 »
    Zamiast atakować lordów i zdobywać zamki rozbij 2-3 karawany, a wojna powinna wybuchnąć.

Offline Pand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #566 dnia: Kwietnia 02, 2009, 18:56:47 »
    Hmm? To różnica jakaś? :) W takim razie, poszukam karawan, ew. edytnę posta i powiem, jakie rezultaty.

Pozdro.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #567 dnia: Kwietnia 02, 2009, 21:03:51 »
    Tak jest różnica bo wtedy pogarszają się relacje całego królestwa, a nie tylko twoje ze Swadią w tym przypadku. Nawet sam quest na wywołanie wojny od któregoś z lordów wymaga rozbicia 3 karawan :)
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Pand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #568 dnia: Kwietnia 02, 2009, 21:19:11 »
    Dwóch :)

Dwie już rozbiłem, minęło parę dni i nic. A co do tych karawan to myślałem, że rozbijanie działa tylko w obrębie questu ^^

Pozdro.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #569 dnia: Kwietnia 02, 2009, 21:30:30 »
     Tylko w czasie questu. Normalni to kiedyś rozbiłem 7 Rhodockich karawan wokół Jelkali i miałem przerąbane z nimi tylko prywatnie, Swadi, której byłem wasalem nie miała żadnej zwady z Rhodokami o to. Żeby wojna wybuchła trzeba zniszczyć karawany i pogadać ze zleceniodawcą, po około jednym dniu wyskoczy komunikat że X wypowiada wojnę Y