Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325439 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daw790

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1755 dnia: Czerwca 24, 2010, 13:17:45 »
    No cóż jedynym wyjściem jest chyba czekać, i trochę tłuc khergitów może w końcu będzie pokój. I wojna z Vaegirami, ja osobiście nienawidzę walczyć z khergitami, w native grałem ze 3 razy i zawsze zostawiałem ich na koniec.
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline spoon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1756 dnia: Czerwca 24, 2010, 14:49:45 »
    Nie no pokój już jest. Teraz robię misje dla lordów tyle że nie ma lekko, ciągle zlecają jakieś bzdury i żaden nie chce wojny.
    Czy trzeba dołączyć do jakiej frakcji żeby można było dostać quest wywołania wojny?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2010, 17:46:39 wysłana przez spoon »

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1757 dnia: Czerwca 24, 2010, 20:48:30 »
    Te misje są losowe. Radzę oblecieć wszystkich lordów. Któryś w końcu zaproponuje prowokację.
    Czy trzeba dołączyć do jakiej frakcji żeby można było dostać quest wywołania wojny?
    Oczywiście, że trzeba ;)

Offline spoon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1758 dnia: Czerwca 25, 2010, 13:20:52 »
    Sukces :-) Ale im nakopie teraz. Faktycznie trzeba być wasalem (ten stary dziad dał mi zdobyczną wioskę na tym tureckim zadupiu :-|  ). Za samo rozpętanie jatki jest -5 honoru i miesza coś w relacjach z wszystkimi lordami (nie wiem czy u wszystkich spada, czy też u tych chętnych do wojaczki rośnie). Wielkie dzięki daw i Arto za odsiecz. Pzdr.
    -----Edit-----
    Dołączyłem do kampanii wojennej jednego z lordów, bo mnie wezwał. Kiedy ona się skończy? Zrobiłem już kilka questów w jej ramach i przejęliśmy 3 zamki a licząc ze mną jest nas 7 (wspaniałych :-p). Chciałbym dać wrogom trochę odsapnąć. Trzeba po prostu poczekać czy dać moim lordom wykrwawić swoje wojska ?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2010, 15:59:15 wysłana przez spoon »

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1759 dnia: Czerwca 25, 2010, 18:18:40 »
    Musisz poczekać, nie powinno to trwać strasznie długo, choć nie raz mają jakieś krzywe jazdy i trzymają dłuugo, ale to rzadko. A zresztą jak masz okazje to lej chamów;)
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1760 dnia: Czerwca 27, 2010, 10:49:19 »
    Mam takie pytanie. Chcę się przyłączyć do nordów, którzy toczą wojne z chanatem. Tylko to jest po drugiej stornie mapy :/ Czy wróg królestwa się zmieni? Tzn czy nordowie zawrą kiedyś pokój z 'mongołami' a wypowiedzą wojnę komuś kto jest bliżej? Najlepiej zielonym ]:->
    Tak mogą zawrzeć pokój, choć chyba nie ma możliwości tego przyśpieszyć.

Jest możliwość! W mieście od wójta możesz dostać misję polegającą na zawarciu pokoju, czyli trzeba przekonać dwóch niepokornych lordów jednej i drugiej frakcji. Nagroda za wykonaną misję wynosi 20k denarów (:O), ale żeby nie było miło to to zawieranie pokoju polega na "daniu w łapę" niepokornym lordom, ok. 5-8k na jednego.

Offline Runner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1761 dnia: Czerwca 27, 2010, 11:34:31 »
    @up:
    Próbowałem też coś zdziałać robiąc quest 'Zawarcie pokoju' (przekonanie 2 lordów żeby nie przeszkadzali w zakończeniu wojny) ale to nie odniosło skutków.
    Było xD Ale sprawa już rozwiązana :P

Offline spoon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1762 dnia: Czerwca 27, 2010, 13:45:18 »
    A może to i nawet działa tylko z opóźnieniem. Bo po samym wykonaniu questa pokój nie nastał.
    Czy ktoś z was widział Heavy Sabre i Nordic Sword w wersji Masterwork (mistrzowskie wykonanie +5dmg +1 speed).
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2010, 13:50:02 wysłana przez spoon »

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1763 dnia: Czerwca 27, 2010, 20:57:33 »
    Widziałem oba. Można na takie trafić w późnym etapie gry, kiedy miasta się już trochę wzbogacą.

Offline spoon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1764 dnia: Lipca 09, 2010, 10:38:25 »
    Czy shield bug występuję też gdy rozwijam skill tarczy u towarzyszy?

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #1765 dnia: Lipca 09, 2010, 14:14:47 »
    A ja mam pytanie z nieco innej beczki. Daaawno dawno temu trafiłem gdzieś tutaj na informację, jakoby istniał klawisz (tudzież ich kombinacja) służący do "Cieszenia się" po bitwie. Znaczy okrzyki zwycięstwa i machanie żelastwem tak, jak to robią nasi wojacy. Ktoś może wie jak się to robi?

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1766 dnia: Lipca 09, 2010, 16:03:07 »
    Przykro mi, normalnie nie ma takiej opcji. Można stworzyć za to moda, który by to umożliwiał.

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1767 dnia: Lipca 09, 2010, 18:10:28 »
    Hmm.. Jak mówiłem, natrafiłem na wypowiedź kogoś, kto mówił, że tak się da.. Ale dzięki ;)

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #1768 dnia: Lipca 09, 2010, 18:41:24 »
    Jest kod , który sprawia że twoja postać (w bitwie) jest sterowana przez komputer, i tak jak inne npc cieszy się po wygraniu bitwy. Ten kod to bodajże ctrl+F5 . Trzeba oczywiście przed jego użyciem włączyć działanie kodów.

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1769 dnia: Lipca 10, 2010, 12:48:38 »
    Dzięki raz jeszcze :)

Pytania kolejne:

1. Od czego zależy szansa na to, czy lord po bitwie nam ucieknie, czy też będzie skazany na naszą łaskę/niełaskę?
    2. Jak to jest, że gdy we wcześniejszym etapie gry (miałem dużo mniej wojska), po obleganiu zamku, w którym nie było lorda, a który miał mniej jednostek ode mnie, była możliwość żeby broniący się poddali, a teraz, gdy mam liczebność 104 i atakuję zamek mający ok. 50 wojaków, nie ma o tym mowy? Zawsze chcą walczyć, nigdy się nie poddają.