Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325085 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1740 dnia: Czerwca 05, 2010, 18:24:25 »
    Nie. Sami po jakimś czasie zaproponują Ci okup.

Offline Shadlley

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1741 dnia: Czerwca 05, 2010, 19:12:07 »
    Ewentualnie, gdy rozpoczniesz rozmowę z jednym z lordów Twojego królestwa, może on również zaproponować cenę za wykupienie lorda, aczkolwiek nie aż tak wysoką, jak królestwo owego lorda. Ja osobiście nie odsprzedaję lordów, bo dostaję marne grosze(za króla od 4k do 8k). Trzymam ich jako "pamiątki kolekcjonerskie" w więzieniu. ;D

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1742 dnia: Czerwca 06, 2010, 13:48:46 »
    Dodam że problemem może być honor, który tracisz nie zgadzając się na wykupienie, więc lepiej pilnuj wskaźnika honoru ;)

Offline rafałek2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1743 dnia: Czerwca 08, 2010, 20:43:52 »
    ale wydaje mi się, że raz miałem tak, że po pewnym czasie on mi uciekł, ten lord, czy mi sie poprostu coś przywidzialo?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1744 dnia: Czerwca 08, 2010, 20:53:56 »
    ale wydaje mi się, że raz miałem tak, że po pewnym czasie on mi uciekł, ten lord, czy mi sie poprostu coś przywidzialo?
    Owszem, może i zdarzyć się, że ucieknie, niekoniecznie będąc w Twoim oddziale. Nie jest to ogromna szansa (można ją zredukować poprzez wybudowanie w danym mieście/zamku dodatkowego budynku), ale istnieje. Podobno ucieczki zwiększają się, gdy w jednej celi (czyt. w jednej lokacji) znajduje się zbyt dużo lordów, ale nie jestem pewien, co do tego...

Pozdrawiam!

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #1745 dnia: Czerwca 08, 2010, 22:48:34 »
    Trzeba też brać pod uwagę liczebność garnizonu u którym przetrzymywany jest więzień. Im więcej staży tym trudniej mu uciec. Nawiązując do wypowiedzi NIFN'a ,królów wrogich frakcji zwykle osadzam w osobno w zamkach o garnizonie przekraczającym 200 ludzi ,póki co zdarzyła się tylko jedna ucieczka.

Od razu takie małe wyjaśnienie. Nieprawdą jest ,że im dalej od linii "frontu" uwięzisz pojmanego lorda tym mniejsza szansa na jego ucieczkę. Specjalnie dlatego postanowiłem to sprawdzić na dwóch zamkach (jeden blisko wroga ,drugi w środku Królestwa) obsadzonych takimi samymi jednostkami w takiej samej liczbie ,bez zbudowanej wieży więziennej. Pierwszy uciekł ten więziony dalej :D. Byc może dlatego ,że ten bliżej frontu był przez jakiś czas oblegany (może 2 dni). Piszę to byście wy już nie musieli :D oraz zdaje mi się ,że kiedyś z kimś się o to spierałem ,tyle że już nie pamiętam z kim :D.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Bombel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1746 dnia: Czerwca 19, 2010, 10:49:16 »
    Jak zostać lordem (wiem lamusowate pytanie ale nie wiem xD)

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1747 dnia: Czerwca 19, 2010, 11:19:56 »
    Krótko: u króla.

Offline Bombel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1748 dnia: Czerwca 20, 2010, 07:54:08 »
    gdy nie należę do żadnego królestwa i przejme zamek to kto go dostanie ? np. przejme zamek swadow(jakos tak xD) mam z nimi negatywna relacje, a z krolestwem vaginow(tych zielonych xd) na ~20 to kto dostanie zamek ?

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1749 dnia: Czerwca 20, 2010, 10:57:14 »
    Jeśli nie mając żadnej przynależności przejmiesz zamek, wówczas rozpoczniesz rebelię. Jeśli jesteś na nią zdecydowany, lepiej dobrze się do niej przygotuj. Zakładasz wtedy coś w rodzaju własnego królestwa. (piszę tak ponieważ zarządzanie królestwem w M&B bardzo kuleje, a raczej go niema) Każdy przejęty przez Ciebie zamek będzie od razu Twój, ale będziesz musiał sam je obsadzać wojskiem. Kolejnym minusem jest to, że każde królestwo może ci wtedy wypowiedzieć wojnę, więc jeśli jesteś we wczesnym etapie gry, wstrzymaj się z tym.

Ale się rozpisałem ;D

@down:
    Oprócz dobrych relacji z królem musisz mieć jeszcze sporo renomy. Proponuję wygrać kilka walk samemu lub uczestniczyć w turniejach.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2010, 14:15:33 wysłana przez Arto »

Offline Bombel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1750 dnia: Czerwca 20, 2010, 13:08:53 »
    dobra jeszcze jedno :D
    mam juz +20 z relacja krola i gdy pytam sie o zostanie wasalem mowi zebym jeszcze powalczyl nobo walcze i walcze i dalej mi tak mowi... moze mi ktos powiedziec co robic ?:D

@UP
    Dzieki :D

Offline spoon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1751 dnia: Czerwca 23, 2010, 20:19:37 »
    Mam takie pytanie. Chcę się przyłączyć do nordów, którzy toczą wojne z chanatem. Tylko to jest po drugiej stornie mapy :/ Czy wróg królestwa się zmieni? Tzn czy nordowie zawrą kiedyś pokój z 'mongołami' a wypowiedzą wojnę komuś kto jest bliżej? Najlepiej zielonym ]:->

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1752 dnia: Czerwca 23, 2010, 23:24:06 »
    Mam takie pytanie. Chcę się przyłączyć do nordów, którzy toczą wojne z chanatem. Tylko to jest po drugiej stornie mapy :/ Czy wróg królestwa się zmieni? Tzn czy nordowie zawrą kiedyś pokój z 'mongołami' a wypowiedzą wojnę komuś kto jest bliżej? Najlepiej zielonym ]:->

Tak mogą zawrzeć pokój, choć chyba nie ma możliwości tego przyśpieszyć. Co do wywołania wojny możesz trochę pomóc swojemu królowi, najpewniejszym sposobem na to było by szukanie u któregoś z zaprzyjaźnionych lordów misji, w której każe ci atakować karawany bo nie podoba mu się dany kraj w twoim przypadku Vaegirzy (zastanawiam się czy poprawnie napisałem) i chce mieć z nim wojnę,

« Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2010, 23:26:22 wysłana przez daw790 »
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1753 dnia: Czerwca 24, 2010, 09:37:06 »
    Z tego co wiem, ta misja jest dostępna tylko podczas pokoju (mogę się mylić). A odległość między krajami niema większego znaczenia. Kiedy ostatnio grałem, Nordowie przejęli zamek Uhhun (czy jakoś tak) pod samą stolicą Chanatu. Lordowie mogą jeździć po całej mapie i walczyć dosłownie wszędzie.

Offline spoon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1754 dnia: Czerwca 24, 2010, 13:12:27 »
    Tak już tego doświadczyłem że odległość ich nie zraża. Tylko ja nie chce tak daleko się tłuc dla bitki. Po prostu bardzo mnie to drażni. I faktycznie jest tak jak napisał Arto zadanie rozpętania wojny jest dostępne tylko w czasie pokoju :/ Próbowałem też coś zdziałać robiąc quest 'Zawarcie pokoju' (przekonanie 2 lordów żeby nie przeszkadzali w zakończeniu wojny) ale to nie odniosło skutków.
    Myślałem nawet żeby zacząć od nowa ale natłukłem już 18 lvl i mam zgraną fajnie rozwiniętą grupę towarzyszy.
    ----Edit----
    Nareszcie zawarli pokój : ) Teraz tylko rozpętać zadymę z vaegerskimi psami ]:->
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2010, 13:26:33 wysłana przez spoon »