Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

O czym teraz chciałbyś zobaczyć film z gry?

Walka!
    Gród
    Coś innego(napisz co)

Autor Wątek: [WB]Sclavinia  (Przeczytany 184635 razy)

Opis tematu: Słowianie, połowa X wieku, historyczny mod

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [WB]Sclavinia
    « Odpowiedź #480 dnia: Stycznia 10, 2016, 16:48:25 »
    Materiały, tu jest problem.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #481 dnia: Stycznia 10, 2016, 19:26:55 »
    Materiały nie są problemem, wystarczy spytać się a na pewno znajdzie się pomoc :) tylko właściwie jakie by to miały być plemiona? Jeśli chodzi o Prusów to rzeczywiście jest mało wiadomości o nich a jak już są to zazwyczaj odnoszą się do daty zniszczenia danej osady a nie budowy ale jakiś punk zaczepienia jest. Gdybyście dali jakiś screen z mapą było by łatwiej.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #482 dnia: Stycznia 11, 2016, 14:18:29 »
    Mówiąc materiały mam na myśli modele i sceny.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Finghar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #483 dnia: Stycznia 11, 2016, 14:52:23 »
    No czołem panowie. Przewidujecie już datę "premiery" tego modu? Wyczekuje, wyczekuje i wyczekać się nie mogę :D
    "Ordo fratrum domus hospitalis Sanctae Mariae Theutonicorum in Jerusalem"

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #484 dnia: Stycznia 11, 2016, 15:34:16 »
    Skoro tak to lepiej odpuścić sobie inne plemiona na ten moment aby już dalej nie przedłużać daty wydania modyfikacji a dodać je można zawsze w przyszłości kiedy zaczniecie się Wam nudzić ;)

Offline Ethelt

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #485 dnia: Stycznia 15, 2016, 21:50:15 »
    Dokładnie! Według mnie lepiej żeby modyfikacja wyszła w dobrym stanie jak najszybciej nawet jeśli miałaby mieć 3 frakcje niż mieć 20 frakcji a wyjść niedokończona za kilka lat :-)

Wysłane z mojego onetouch EVO7 przy użyciu Tapatalka

Offline Finghar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #486 dnia: Stycznia 18, 2016, 14:24:02 »
    Dokładnie. Lepiej na początek te kilka plemion i dopiero później w ramach updejtów dodawać kolejne. My tu już się wszyscy doczekać nie możemy.
    "Ordo fratrum domus hospitalis Sanctae Mariae Theutonicorum in Jerusalem"

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #487 dnia: Stycznia 20, 2016, 18:33:59 »
    Czy uzbrojenie ochronne/ zaczepne plemion będzie się różniło jakimiś charakterystycznymi elementami? Nie wiem coś w stylu, że u Lędzian może się pojawić jakaś lamelka z racji styczności z Rusią itp. itd?
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline shark666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #488 dnia: Stycznia 21, 2016, 11:36:37 »
    Nie wiem czy było, czy pytałem, ale zapytam, ponieważ przekopać się przez 33 strony tematu to troszkę zajmie:
    Czy jeśli nacja A podbije osadę nacji B, to czy w osadzie dalej będziemy rekrutować jednostki charakterystyczne dla nacji B, czy zmieni się kultura osady i będą to jednostki nacji A?

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #489 dnia: Stycznia 21, 2016, 15:41:02 »
    Nie wiem czy było, czy pytałem, ale zapytam, ponieważ przekopać się przez 33 strony tematu to troszkę zajmie:
    Czy jeśli nacja A podbije osadę nacji B, to czy w osadzie dalej będziemy rekrutować jednostki charakterystyczne dla nacji B, czy zmieni się kultura osady i będą to jednostki nacji A?
    Pytanie nieco dziwne dla mnie, gdyż nie widzę sensu żeby zmieniać domyślny w M&B system...
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #490 dnia: Stycznia 21, 2016, 20:05:29 »
     Ale takie rzeczy nawet już były wieki temu, o ile się nie mylę w Adaloni. I to wcale nie jest głupi pomysł. Wszystko zależy od koncepcji twórców, czy by brali pod uwagę, zasiedlanie zdobytych włości swoimi rodakami.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #491 dnia: Stycznia 23, 2016, 18:30:43 »
    Nie myśleliśmy jeszcze nad tym. I tak, takie rozwiązanie było nawet w Europie 1200, jeszcze na podstawkę.

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #492 dnia: Stycznia 24, 2016, 14:20:08 »
    A mi się podoba taka opcja - jest dość realistyczna dla tego typu modów(chodzi o oczywiście zmianę kultury podbitej osady na kulturę najeźdźcy) o ile w podstawce chodzi o zjednoczenie Carladii gdzie na dobrą sprawę każda z frakcji wyróżnia się jakimś typem jednostki najlepszej w grze(swadiańscy rycerze, khaergitcy łucznicy konni, nordyccy huskarlowie) tak że przez ich połączenie otrzymujemy wzajemnie uzupełniającą się(Rhodocy nie mają konnicy) armie prawdziwych kozaków to już w modach historycznych powinno się brać pod uwagę że podbijając takimi nordami sarranidów nie powinniśmy mieć dostępu do takich jednostek jak mamelucy ok może we wczesnej fazie okupacji można by było udostępnić graczowi jakieś słabe jednostki frakcji jako okres przejściowy do całkowitej asymilacji obiektu przez ludność napływową ale po co komplikować sprawę? zwykła zmiana kultury osady jest jak najbardziej mile widziana z mojej strony chodź z drugiej strony biorąc pod uwagę że Sclavinia nie jest modem globalny i mamy w nim do czynienia głównie z ludami słowiańskimi sąsiadującymi ze sobą to trafniej by było nie uwzględniać takiej opcji gdyż we wczesnym okresie średniowiecza na terenach słowiańskich nad podbitymi terenami ustawiano zazwyczaj zwierzchnika(Księstwa ruskie i ich książęta wywodzący się od Ruryka) nie osadzając tym samym na nich swojej ludności(jak to robili np. Niemcy w późniejszym okresie z słowianami zaodrzańskimi) trzeba także pamiętać że w tym okresie słowianie nie różnili się też w takim stopniu między sobą pod względem mowy, wyglądu, religii czy zachowania jak np. frankowie i germanie. No ale ciężar decyzji spoczywa na twórcach więc nie ma co sobie zawracać tym głowy :D   

Offline Ethelt

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #493 dnia: Stycznia 24, 2016, 21:06:19 »
    No właśnie jeśli już mówimy o różnicach, skoro różne plemiona nie różniły się zbytnio między sobą to czy w grze zostanie to oddane? Wydaję mi się, że takie różnice w armii jak np. między Swadianami, a Nordami nie będą realistyczne, ale z drugiej strony takie same jednostki byłyby nudne. Jak to rozwiążecie? Może poszczególne frakcje będą miały różne typy uzbrojenia? Chodzi mi o to, że te leżące przy Rusi miałyby pancerze lamelkowe, a te leżące blisko German byłyby mocniejsze? Ewentualnie frakcje mogłyby mieć lekkie różnice w statystykach i jedną lub dwie jednostki pasujące do uksztowania terenu np. plemiona nizinne miałyby dodatkowego kawalerzyste itp. Jeśli takie pytanie się już pojawiło to przepraszam :-)

Wysłane z mojego onetouch EVO7 przy użyciu Tapatalka

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #494 dnia: Stycznia 25, 2016, 22:21:46 »
    Idąc realnością epoki chciałbym się spytać czy będą dodane wioski portowe normanów. Chociaż jedna: Wolin

Cóż to za niemiecka propaganda! Wolin był słowiańskim miastem a że bylo tam multikulti to ino ze względów na kwitnący handel i jego popularność
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0