Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

O czym teraz chciałbyś zobaczyć film z gry?

Walka!
    Gród
    Coś innego(napisz co)

Autor Wątek: [WB]Sclavinia  (Przeczytany 184745 razy)

Opis tematu: Słowianie, połowa X wieku, historyczny mod

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [WB]Sclavinia
    « Odpowiedź #555 dnia: Marca 13, 2016, 14:19:19 »
    Heh, ja słyszałem że mod wraca do korzeni prawdziwych barbarzyńskich plemion. Nawet tajnego screena widziałem, berserkera z dwusiecznym toporem, norweskiego najeźdźce z rogami na kasku i bagienną wioskę prusów, gdzie mieszkańcy jedzą kamienie i szyją ubrania z mchu i szmat ;)

#takbylo
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #556 dnia: Marca 13, 2016, 15:27:49 »
    Skoro takie nowości mają być w modzie to jestem pierwszym chętnym(mimo że już masa ludzi się zgłosiła :D) do stestowania tego towaru. poniżej zamieszczam krótki opis predyspozycji:

Imię i nazwisko: Dymitr Samozwaniec
    zawód: nołlajf
    ukończona szkoła: wyższe studium akrobatyki i mechatroniki
    doświadczenie: 180 godzin w Warband(jakim niby cudem jak mam tę grę od ponad dwóch lat na steam?!)
    znane języki: brak(właściwie to Polski ale suabo)
    zainteresowania: Teatr, krawiectwo, górnictwo.

Swoją prośbę motywuję nadmiarem wolnego czasu i chęcią tworzenia historii(dacie mnie creditsach jako testera?). Proszę o pozytywne rozpatrzenie wniosku i jak najszybsze podesłanie linka do strony z której mogę pobrać moda.

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #557 dnia: Marca 13, 2016, 16:01:52 »
    Można liczyć na screeny testerów czy to tajemnica?

Offline Ethelt

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #558 dnia: Marca 20, 2016, 22:00:57 »
    Jak to będzie z datą wydania skoro zamierzaliście go wydać przed Bannerlordem, który jak się okazało wyjdzie pod koniec 2016 roku? Wydacie na Warbanda i zaczn- iecie portować na Bannerlorda, poczekacie ze skryptami i będziecie robić modele i dialogi (wydaje mi się, że modele będzie można przenieść do BL, ale nie znam się na tym, więc mogę się mylić), czy po prostu olejecie Bannerlorda?

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #559 dnia: Marca 21, 2016, 15:25:25 »
    Potrzebujemy ludzi do robienia scen głównie teraz.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #560 dnia: Marca 21, 2016, 21:29:37 »
    Obecnie pracuję w innym edytorze nad pewną mapką, ale za jakiś miesiąc chyba mógłbym trochę czasu na mapy w wb poświęcić. Jak co to priv.

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #561 dnia: Marca 30, 2016, 15:54:01 »
    No nic jakby to miało nie zabrzmieć podjaraliście mnie faktem jakiś beta testów czy alfa testów czy testów testów wersji -0.00001 jednak mija już trochę czasu od momentu napisania posta o tym a w temacie cisza jakby mod popełnił samobójstwo. Spodziewałem się że skoro ktoś zacznie go testować a tym bardziej jeśli to zrobi parę osób to ten temat pęknie od sugestii, screenów i pomysłów a tu cisza jak na mszy... Naprawdę nikt z testerów( o ile tacy w ogóle byli) nie wypowie się na temat prac i nie zamieści jakiś screenów z gry??

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #562 dnia: Marca 30, 2016, 16:24:33 »
    Każdy tester podpisał cyrograf swoją krwią, zgodnie z którym ten co opublikuje nieautoryzowanego screenshota lub nieogłoszony wcześniej ficzer, będzie musiał oddać nam swą duszę na wieczne prace przy robieniu scen do Sclavinii.
    A testerzy oczywiście istnieją i nie są to nawet jakieś janusze co po znajomości dostawały, tylko osoby do których mamy pewną dozę zaufania, bo to bardzo wczesny etap testów. Natomiast część osób takich jak na przykład ty, czy jakieś Kładusy patusy, nie dostały się do testów nie tyle przez nasz brak zaufania, co... złożenie aplikacji po zamknięciu naboru na takie osoby. Mogliśmy w sumie ogłosić zamknięcie poszukiwań na czas obecny... jak widać, wkradła się w nasze działania pewna dozą nieprofesjonalizmu.
    « Ostatnia zmiana: Marca 30, 2016, 16:43:04 wysłana przez Lew »

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #563 dnia: Marca 30, 2016, 17:09:10 »
    W żadnym wypadku nie mam żalu że nie biorę w testach udziału bo skoro mod jest suaby to przestaję w niego grać a zostawiam taki kwiatek tylko po to żeby sobie np. teksturkę miecza z niego później wyciągnąć. Gdyby się okazało że ta super wczesna wersja Sclavini ma np. Tekstury miast z Warbanda na mapie świata to na tym by się skończyły moje testy jednak zdziwiło mnie że po fecie związanej z ogłoszeniem naborów do testów temat umilkł... Jak pisałem spodziewałem się pomysłów, screenów itd. a tu grobowa cisza jakby za ujawnienie czegoś kula w łeb albo gorzej - ta prealfa wersja moda jest tak słaba że nikt nie miał ochoty zamieszczać tu jakichkolwiek informacji o niej. W każdym razie chętnie przeczytałbym coś o tym jak poszły wam te testy ile bugów się trafiło czy warto czekać, na jakiej poziomie są prace jak z oprawą graficzną... Po tak długim czasie tworzenia spodziewam się czegoś przynajmniej na poziomie Anno Domini 1257 choć byłbym mile zaskoczony jeśli bym mógł porównać Sclavinie z Novą Aetas.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #564 dnia: Marca 30, 2016, 18:36:23 »
    Testerzy nie mają zamiaru wypowiadać się na temat gry, ponieważ to nie ich rola. Oni mają sprawdzać czy wszystko działa i podawać błędy twórcom moda... Jeśli twórca chce udostępnić jakieś screeny to robi to sam a nie testerzy... Moim zdaniem mod bardzo dobry... Mechaniki ciekawe (genialne), gra się przyjemnie, ogólnie mod z pomysłem na 10/10.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #565 dnia: Marca 30, 2016, 19:10:14 »
    Mam pytanie (być może było zadawane wcześniej, nie chce mi się sprawdzać) o własne państwo gracza, które powstanie/powstałoby w trakcie gry. Jak wygląda zarządzanie? Jest rozbudowane, czy tylko są opcje z Native? Czy państwo gracza dostaje własne jednostki, które gracz może uzbrajać i ubierać wedle woli?
    « Ostatnia zmiana: Marca 31, 2016, 15:51:36 wysłana przez adriankowaty »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #566 dnia: Kwietnia 08, 2016, 23:37:12 »

Offline shark666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #567 dnia: Kwietnia 13, 2016, 15:10:04 »
    I co z modem?
    Jak oceniacie postęp swoich prac?
    Czy testerzy mogliby rzucić więcej światła na temat modu?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #568 dnia: Kwietnia 13, 2016, 15:56:50 »
    Testerzy nie rzucą światła na temat moda bo są testerami. Właśnie dlatego wybiera się zaufanych ludzi żeby nie biegali po forum i nie paplali na lewo i prawo. Jakby twórcy chcieli mieć przecieki to by wrzucili moda publicznie.
    Uszanujmy ich decyzje i dajmy im spokojnie pracować i szlifować moda przed wersją publiczną, a warto na nią poczekać.

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #569 dnia: Kwietnia 14, 2016, 07:25:24 »
    To mam trochę inne pytanie, czy moglibyście wymienić twórców moda w pierwszym poście? Jeśli to nie jest tajemnica to chciałbym o coś zapytać się waszego mapera - nic związanego z Sclavinią po prostu robię mapę w TME i chciałem żeby ktoś kto się zna tworzeniu mam na nią rzucił okiem.