Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

O czym teraz chciałbyś zobaczyć film z gry?

Walka!
    Gród
    Coś innego(napisz co)

Autor Wątek: [WB]Sclavinia  (Przeczytany 184639 razy)

Opis tematu: Słowianie, połowa X wieku, historyczny mod

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    Odp: [WB]Sclavinia
    « Odpowiedź #315 dnia: Października 07, 2014, 18:40:24 »
    Imho całkiem niezły jest taki system 'wydawniczy', że robi się pierwszą mocno podstawową spójną wersję, grywalną, ale bez ton feature'ów, po wydaniu czeka się na odzew graczy i przede wszystkim bugi, które się patchuje, a potem przystępuje się do następnego etapu i robi się nieco ulepszoną i z dodatkowym contentem i feature'ami wersję 2, znów feedback i bugfixing. I znów kolejna wersja. Etapowo.
    Takie coś jest korzystne bardziej dla graczy niż ciągle patchowany mod, pozwala też na sprawdzenie kampanii na każdej wersji, a devteam ma możliwość sprawdzenia opinii, bugfix mniejszymi rzutami i przystępniejszą organizację procesu tworzenia niż w modelu z bardzo odległym wypalającym celem w postaci doszlifowanego moda pełnego bugów.
    Oczywiście to tylko moje zdanie :P

I tak nie mamy skrypterów, map jeszcze kilka braknie. Czasu mam już więcej więc kilka kolejnych map porobię, ale to nadal mało. Graficznie mamy już praktycznie wszystko zrobione.

EDIT: Ło ja pierdzielę! Znalazł się XDD
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #316 dnia: Października 07, 2014, 19:28:31 »
    I tak nie mamy skrypterów.
    Wbrew pozorom, ja i Garedyr tutaj tylko sprzątamy, bynajmniej nie zajmujemy się skryptami ^^

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #317 dnia: Października 08, 2014, 21:29:39 »
    A tak na oko to wyrobicie się w tym roku? pytam bo nie mogę się doczekać moda
    Wyobraź sobie grupę kilku(na ten moment aktywnych myślę, że sześciu) ludzi. Każdy ma swoje zadania do zrobienia i nie idzie określić ile czasu im to zajmie. Każdy z nich ma obowiązki, inne hobby, rodzinę a czasem po prostu nie chce im się pracować za darmo.  Należy pamiętać także, że skrypter nie wykona roboty za grafika itd.
    Teraz spróbuj podać ile czasu zajmie praca nad modem jeszcze, nierealne.
    Imho całkiem niezły jest taki system 'wydawniczy', że robi się pierwszą mocno podstawową spójną wersję, grywalną, ale bez ton feature'ów, po wydaniu czeka się na odzew graczy i przede wszystkim bugi, które się patchuje, a potem przystępuje się do następnego etapu i robi się nieco ulepszoną i z dodatkowym contentem i feature'ami wersję 2, znów feedback i bugfixing. I znów kolejna wersja. Etapowo.
    Takie coś jest korzystne bardziej dla graczy niż ciągle patchowany mod, pozwala też na sprawdzenie kampanii na każdej wersji, a devteam ma możliwość sprawdzenia opinii, bugfix mniejszymi rzutami i przystępniejszą organizację procesu tworzenia niż w modelu z bardzo odległym wypalającym celem w postaci doszlifowanego moda pełnego bugów.
    Oczywiście to tylko moje zdanie :P
        Nie chcę wydać wersji w którą nie będzie warto grać. W pierwszej wersji sceny mogą się powtarzać, nie może się jednak ostać żadna z Nativa. A pamiętaj, że modeli używanych w scenach mamy więcej swoich niż oryginalnych. Pomijając florę(gutkowa), żywność(choć tu mamy wkład własny, na oko 25-40%) i towary do handlu jesteśmy w większości samowystarczalni. Rzeczy takie jak stroje czy budynki mamy w pełni własne. Przypominam, że staraliśmy się informować o rzeczach które są gotowe, bez obiecywania gruszek na wierzbach. Czasem pojawiały się moje koncepcje, jednak zawsze zaznaczałem, aby nie brać tego za pewnik. Największy kłopot był ze skryptami, jednak pojawienie się Illewa i Garedyra zmienia sytuację.
        Bardziej nastawiałbym się na przygotowanie wersji z frakcjami wymienionymi w pierwszym poście z możliwością dodawania nowych w kolejnych wersjach. Gdy prace nad modem zostaną zakończone lub nie daj Bogowie przerwanę chcę, o ile nie będzie sprzeciwów wśród reszty zespołu która włożyła swój czas i pracę, wydać moda razem z Module Systemem z możliwością robienia własnych modów do gier z serii M&B o ile będą zawierać frakcje polskie i ich akcja będzie umieszczona w średniowieczu.

O, widzę że wątek nawet podczepiony ;)
    Nawet nie wiem kiedy. W sumie to w zupełności starczy. O dział można męczyć adminów jak będzie gotowa jakakolwiek wersja do pobrania.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #318 dnia: Października 08, 2014, 23:46:51 »
    Nie chcę wydać wersji w którą nie będzie warto grać. W pierwszej wersji sceny mogą się powtarzać, nie może się jednak ostać żadna z Nativa.
    Nie będzie warto jest mocno względne :P Jakoś ludzie uznali, że warto grać w pierwszą wersję PoPa, która była właściwie typowym modem tylko zmieniającym mapę i państwa, czy Brytenwaldę czy SW Conquest z kupą rzeczy z native'a :) Ludzie mogli grać w ukazujące się nowe wersje, a nie jak TLD czekać lata z wywalonym jęzorem, a potem narzekać na starą platformę, concept, bugi i podejście devteamu do ludzi :P
    Nie odbieraj tego jako nakłanianie cię do czegoś, tak sobie piszę i wspieram w dążeniach.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    [WB]Sclavinia
    « Odpowiedź #319 dnia: Października 12, 2014, 01:36:21 »
    Coby nie było, że nic nie robię.
    (click to show/hide)
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline PanKimono

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #320 dnia: Października 13, 2014, 18:56:55 »
    Po przerwie wracam do warband ze wzgędu na tego moda. Czekam z niecierpliwością, trzymam kciuki za ten projekt.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #321 dnia: Listopada 11, 2014, 13:09:02 »
    Wygląda epicko :3
    Sorki, jeżeli to pytanie już było zadanie, ale czy będzie tryb multiplayer?
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #322 dnia: Listopada 11, 2014, 17:43:00 »
    Wygląda epicko :3
    Sorki, jeżeli to pytanie już było zadanie, ale czy będzie tryb multiplayer?

Zastanowimy się nad tym wtedy, gdy ukończymy tworzenie singla.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Lotnik

• Użytkownik
    • Piwa: 35
    • Wyjadam żelki
    « Odpowiedź #323 dnia: Listopada 13, 2014, 19:36:19 »
    skórznia:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #324 dnia: Listopada 14, 2014, 17:31:04 »
    I tak najbardziej pociągają mnie dymające dymarki w tle ;)

Offline BeZcZeL

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #325 dnia: Grudnia 14, 2014, 09:23:25 »
    Czeeść :) minął miesiąc od ostatnich wiadomości na temat moda moglibyście wrzucić jakiegoś screen'a albo udzielić wiadomości o postępach nad modem ???

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Grudnia 14, 2014, 11:59:48 »
    Powoli ruszają prace nad skryptami i nasz nowy członek zespołu zaczął tworzyć Poznań. Czekajcie na efekty!

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #327 dnia: Grudnia 14, 2014, 12:05:50 »
    Możemy się dowiedzieć kto jest tym nowym członkiem? :)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #328 dnia: Grudnia 14, 2014, 14:31:08 »
    Nie wiem czy chce się ogłaszać od razu, czy dopiero gdy coś zrobi. Wybór pozostawiam jemu, będzie chciał, to się ujawni ;)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #329 dnia: Stycznia 08, 2015, 00:22:55 »