Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania od chłopa ;d  (Przeczytany 1587 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sir Arinori

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pytania od chłopa ;d
    « dnia: Lipca 25, 2013, 02:45:14 »
    Witam otóż jestem nowy w M&B Warband i nie wiem paru rzeczy
    1.Jakie Fabryki budować,gdzie i jak je wspomóc aby były większe zyski czy nawet bez pomocy beda produkować kase?
    2.Jakie są zalety i wady każdej Frakcji i jaką polecacie grać
    3.Grając Kobietą moge dalej zrobić/podbić własne królestwo i jak inny Krół moze oddać mi zamek zostając jego wasalem?
    4.Jak polecacie rozwijać postać bo nie wiem ;p
    5.Inne rady ( każda rada się przyda)

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    Odp: Pytania od chłopa ;d
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 25, 2013, 08:30:42 »
    1. Co do tego jakie budować to nie wiem, ale jeżeli dostarczysz surowce do produkcji dla swojej fabryczki, to ona jak ustawisz powinna produkować.
    2. Ja zawsze zaczynam od Swadii i Rhodoków, mają fajne jednostki, a jak skombinujesz oddziały Rhodockie (wyborni kusznicy i włócznicy) i Swadiańskie (zbalansowana piechota i wyborne rycerstwo)  będziesz miał wyborną armię. A zalety i wady - a jak myślisz? Przypatrz się nazwom tych królestw i tytułom lordów. Powinieneś zrozumieć.
    3. Grając kobietą grasz jak mężczyzną (chyba),ale masz nieco trudniej. Możesz zostać królową własnego kraju, być czyjąś wasalką albo podbić Calradię.
    4.Ja postać rozwijam głównie w inteligencję (1 miejsce) siłę (2 miejsce) i zręczność (3 miejsce). Charyzmę biorę tylko okazjonalnie.
    5. Wykonuj zadania kupca, a gdy tylko je skończysz rób zadania dla ulubionego królestwa. Bij się od razu z rozbójnikami (po walkach początkowych musisz mieć ładny oddział), ale tych bandytów z przymiotnikiem na początku nie atakuj, na początku nie dasz im rady. A o korsarzach to zapomnij dopóki nie będziesz mieć oddziału 10 osobowego dobrze wyszkolonych.
    To moja odpowiedź
    Vivat Pomerania!

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 25, 2013, 10:19:06 »
    1. Tyle razy to przerabiano... Spytaj Thebadmana on wie.
    2. To zależy, jaki typ wojska preferujesz. Swadia to ciężka jazda i piechota, Vaegirowie to silni łucznicy i niezła jazda, Khergici to sama lekka jazda, Rhodocy to sama piechota z pawężami i kuszami, Nordowie to sama piechota z toporami, a Sarranidzi to mieszanka wszystkiego.
    3. Twórcy gry poszli na uprawnienie kobiet - tak samo jak w Baldursach i Icewindach.
    4. Rozwijaj jak chcesz, wszystko jest po polsku napisane. Chyba najbardziej jest przydatna żelazna skóra i potężny cios ( i na pewno przywództwo ), współczynniki rozwijaj równomiernie ( chociaż możesz trochę więcej w siłę ).
    5. Następnym razem nie dawaj takich ogólnikowych pytań - są troszkę banalne ( nie licząc pierwszego ). Pojedź też do Rivacheg jest tam zbroja samuraja. Musisz przejść się po ulicach, skrzynia jest w sianie.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 25, 2013, 10:33:08 »
    Dodam jeszcze ze na turniejach mozesz wygrac nawet 4000 (oczywiscie musisz troche na siebie postawic, wiec zawsze ryzyko), slawe i oczywiscie mozesz sie podcwiczyc :)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 25, 2013, 11:19:31 »
    2. Dodam od siebie, że jeśli chcesz iść na łatwiznę, to zacznij grać Rhoodokami albo Nordami, ponieważ mają silne wojsko do obrony i ataku zamków, do tego nie prowadzą trzech wojen naraz, jak np. robi to Swadia. No i jeśli chcesz się męczyć i lubisz toczyć dużo wojen, to Swadia. Oni biorą nawet trzy wojny naraz, co nie wychodzi czasami zbyt dobrze.
    3. Najpierw leć siła i inteligencja, żeby zdobyć troszkę HP i móc rozdawać więcej punktów umiejętności. Później zręczność (myślę, że max. 16 wystarczy) i oczywiście charyzma, żeby móc pakować w "przywództwo" i móc mieć większą armie.

Reszta tak jak koledzy wyżej.

Pojedź też do Rivacheg jest tam zbroja samuraja. Musisz przejść się po ulicach, skrzynia jest w sianie.
    Dzięki, podjadę. :D

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 25, 2013, 11:51:40 »
    zacznij grać Rhoodokami albo Nordami, ponieważ (...) nie prowadzą trzech wojen naraz, jak np. robi to Swadia

Emm wojny są losowo wypowiadane przez komputer ;P Kiedyś grałem Rhodokami gdy mieli 3 wojny
    (click to show/hide)

Offline NexaT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 25, 2013, 14:51:26 »
    Emm, no to są przykłady nie do pobicia. Swadia ma najgorzej i takie są fakty. :P Może się zdarzyć, że inna frakcja też będzie toczyć kilka wojen, ale to Swadia jest "rozstrzeliwana" najczęściej.

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 25, 2013, 17:02:38 »
    Z tego co ja mam to Swadia zawsze ma wojnę z Khergitami albo Rhodokami. A nim minie miesiąc ma wojnę z Nordami, a często jeszcze dołożą się inni.
    Vivat Pomerania!

Offline Sir Arinori

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 25, 2013, 19:31:45 »
    Dzieki za odpowiedzi a co do Pana thebadman nie odpisuje mi ;d Wiec na razie nie moge grac w single ;d

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 25, 2013, 22:48:47 »
    Najbardziej zyskowne są farbiarnie. Jedynymi miastami nie przynoszącymi z nich zysku są Jelkala i Veluca. Tam stawiaj tłocznie oleju. Natomiast w reszcie miast stawiaj farbiarnie. Największe zyski będą przynosić te z Rivacheg (tani jedwab) i miast na pustyni (tani barwnik). Jeśli masz ochotę się z tym bawić, to możesz kupować jedwab z Rivacheg i wiosek przynależnych i przewozić go do swoich obiektów. Tak samo jest z barwnikiem. Ja uważam, że jest z tym trochę za dużo roboty, ale jeśli chcesz, to możesz tak robić.

Offline Sir Arinori

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 27, 2013, 13:32:25 »
    Mam ostatnie pytanie jaka broń najlepsza( wiem ze takiej nie ma ale zapytam)?? Bo odziwo fajnie sie wydaje bron drzewcowa jak Młot Lucerański słabego wykonania

Offline NexaT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 27, 2013, 14:21:20 »
    Ja preferuje dwu/jednoręczna, gdyż mogę wtedy używać tarczy, a jestem do niej cholernie przyzwyczajony. Najlepszy jaki widziałem i posiadam, to z cięciem 40 i pchnięciem 30, więc nie najgorzej. W walce spisuje się nieźle, mogę się pochwalić, że największy hit wyniósł 250. (z konia)

Broń drzewcowa według mnie jest słaba. Nie przepadam, ale to według gustu.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 27, 2013, 17:42:57 »
    hmm, jeśli walczysz konno to najlepszy byłby miecz jednoręczny z tarczą i ewentualnie łuk. Jeśli piechota to broń drzewcowa lub dwuręczna oraz kusza.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley