Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kiedy zostać rebeliantem?  (Przeczytany 5282 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michał z Kończewic

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Bóg Honor Ojczyzna
    Kiedy zostać rebeliantem?
    « dnia: Listopada 11, 2008, 10:51:26 »
    posiadam 1 zamek i dwie wioski... 22 level postaci... armia 90 maksymalnie wyszkolonych ludzi + 40 wyszkolonych w zamku...

właśnie zdobyłem kolejny zamek z wioską ale Król Ragnar nie chce mi go oddać...
    co radzicie? czy to pora zacząć budowę własnego imperium?
    1 vs 1 ?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Kiedy zostać rebeliantem?
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 11, 2008, 11:13:54 »
    Na budowę swojego imperium nigdy nie jest za późno, jednak pamiętaj, że tu się bardziej liczy twoja armia niż posiadłości, a i pieniądze się przydadzą. Zaczynaj już, bo po co marnować czas? Najpierw skieruj się do jakiegoś pretendenta, po którego wyborze będziesz mu pomagał i tak tworzył własną (a nie własną, bo pretendenta!) frakcję. Możesz także sam wywołać rebelię, ale to jest troszkę głupie. Dawno nie grałem w M&B i mogę coś namieszać, ale jeśli samemu wywołasz rebelię, to nie będziesz mógł zaciągać lordów, a co za tym idzie mieć dużego państwa, bo choćbyś mur chiński wybudował, to i tak będziesz tracił miasta i zamki, a z czasem nie podbijesz żadnego, bo stracisz armię w kolejnej bezsensownej obronie fortecy. Więc dobrze Ci radzę jedź do pretendenta.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline artulos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 11, 2008, 23:28:06 »
    Ja wlasciwie zadnej rebelii nie wzniecilem. Bedac wolnym Kergitem podbilem 2 vaegirskie zamki i teraz niby jestem wladca rebelianckich Vaegirow. :)  Czyli do dupy jesli nie moge miec wlasnych lordow. Moze skontaktuje sie teraz z pretendentem vaegirskim

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 12, 2008, 07:39:59 »
    Ale za to (przynajmniej ja tak miałem), jak podbijesz jeszcze kilka i dołączysz do Khergitów, Twoje włoście dołączą do nich, ale dalej będą Twoje ;)
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Father_Pio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 12, 2008, 10:11:09 »
    No ja dziś bardzo się zdenerwowałem .. Chan po raz kolejny nie dał miasta ! Rachivag czy jak je tam , zostało podbite przez moją osobę - wywodowałem bunt , bo to 3 Miasto którego nie dostałem ;<
    Raptem mam zamek i 2 wioski .. teraz miasto, zamek i 4 wioski ^^

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 12, 2008, 10:59:36 »
    sciagnij sobie mod Age of Machinery, bedziesz mogl sam rekrutowac lordow i dawac im posiadlosci

Offline Michał z Kończewic

• Użytkownik
    • Bóg Honor Ojczyzna
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 12, 2008, 11:58:06 »
    ja narazie pozostałem wierny Królowi...
    po zerwaniu lojalki zaraz się na mnie rzucili i miałem za mało ludzi w zamku do obrony (60 +100 moich to mało na 600 atakujących)

uważam że trzeba mieć minimum 200 maksymalnie wyszkolonych obrońców + armia lotna...
    1 vs 1 ?

Offline Nestorius

• Użytkownik
    • "Kto buców nie tłuce, ten sam jest bucem"
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 13, 2008, 16:44:43 »
    Zgadzam się. Też swego razu urosłem w pychę pod garnuszkiem Swadii i poparłem Lethwina przeciwko Nordom. Myślałem sobie - kozak jestem, rycerzy swadiańskich dużo, pretendent po mojej stronie. Zdobyłem Hrus łatwo, usadowiłem się tam i pogrążałem się w pysze, snując plany ostatecznego zmiażdzenia tych nordyckich chłopków...

Do czasu jak pod Hrus nie pojawił się war party Ragnara z kolegami X-D

Było wiele radości... Zacząłem grę jeszce raz...

Zdecydowanie wydaje mi się , że na rebelię 100 wojska nie starczy ot tak sobie. To jest też takie fajne w tej grze - wieloetapowość : to, że czujemy się względnie silni a przeciwnik wydaje się leżeć i kwiczeć to za mało , żeby pozwolić sobie na samodzielne kozaczenie.

100 swadian knights przy Tobie to siła - 100 swadian knights w 5 zamkach to maaaało :)

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    • W żadnym królestwie nie służył długo
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 16, 2008, 12:32:53 »
    Witam wszystkich  powiem wam jedno z tym predendentem to jest racja warto ale dobrze jest zawrzeć sojusz z kumplami z jakiegoś kraju i sciągnonć tego moda to można już pomalutku uciułać sie tego królestwa wielkości swadii

(ps ze swadi są najlepsi rycerze(przynajmniej tak twoerdze)
    (ps 2 pokonujom was w zamku hahaha ja to moge 80 żołnieżami rozwali 700 i co)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 16, 2008, 12:44:44 »
    Lepiej stworzyć królestwo w Nativie i mieć większą satysfakcję. Jeżeli chodzi o jednostki, jest to kwestia gustu i sposobu gry. Dla mnie najpotężniejszą frakcją są Khergici i gdy mam takich 50 w oddziale, to żaden lord Swadii z wojskiem w liczbie do 70 ludzi nie przetrwa.

Lepiej to pozostawić bez komentarza..... Jednak ja skomentuję. Najpierw powiedz na jakim grasz poziomie trudności. Następnie pisz po polsku, a potem daruj sobie takie komentarze, bo ja także mogę pokonać ośmiokrotnie większego przeciwnika w zamku i sądzę, że większość z tego forum także.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 16, 2008, 12:51:58 »
    Witam wszystkich  powiem wam jedno z tym predendentem to jest racja warto ale dobrze jest zawrzeć sojusz z kumplami z jakiegoś kraju i sciągnonć tego moda to można już pomalutku uciułać sie tego królestwa wielkości swadii

(ps ze swadi są najlepsi rycerze(przynajmniej tak twoerdze)

Temu panu chyba się wiek udzielił ... Mogę poprosić jakiegoś admina żeby się zabawił ?? prrrrooooooooszęęęę!

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 16, 2008, 12:56:22 »
    Raczej nie możesz, ale za takie coś i tak powinno być upomnienie tylko więc, nie warto się męczyć. Dosyć z offtopem, bo zbliżamy się do poziomu takich osób. "Nie karm trolla"- to wiedzieli nawet pierwsi ludzie. W zasadzie to większość powyższych postów jest nie na temat.

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    • W żadnym królestwie nie służył długo
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 16, 2008, 14:13:50 »
    gram na 55 Procentach trudności i co z tego tyle że zapomniałem dodać ze taka bitwa nie trwa chwilke sory  za tych 700 set ale kilka razy sie udało (sam zostałem) ale jak ma sie wyszkolonych na maxa to nic trudnego sory za ten post pomniosło mnie ale i tak nie zawsze wygrywam hyba jak kazdy

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 19, 2008, 07:40:55 »
    Po bitwie w mojej niewoli znalazl sie chan Khegitow. Jesli znajdę pretendenta do tronu khergickiego a chan wciaz bedzie w mojej niewoli to zostanie scięta mu glowa? :)

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 19, 2008, 17:12:36 »
    ee tam, nie uciekł. Nie szukałem uzurpatora ale dostałem prawie 12 tys. za chana więc go puściłem :)