Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Native Expansion  (Przeczytany 26486 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kujon333

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    • Prowokator
    Native Expansion
    « dnia: Lipca 11, 2013, 17:27:26 »

Właściwie to już nazwa moda wyjaśnia o co w nim chodzi. Nie zobaczymy tu nowej mapy czy frakcji. Nie oznacza to jednak, że nie zobaczymy kompletnie nic nowego.

Download:
    Wersja 0.610b:
    Download1 - wymaga konta na nexusmods
    Download2+Patch
    Siege Pack- dodaje dodatkowe
     drabiny przy oblęzeniach

TaleWorlds

Zawartość
    Frakcje
    Jak już wspomniałem żadnych frakcji nowych w modzie nie ma. Twórcy jednak dokonali dość dużej korekty drzewek jednostek frakcyjnych. Główną zmianą pod tym względem jest chyba podział na 2 grupy pod względem armii: frakcje specjalistyczne, których główną siłą jest jeden rodzaj wojsk(Swadia, Vaegirowie, Nordowie) oraz frakcje ogólne (Rhodokowie, Sarranidzi i Khergici).

Żołnierze
    Najlepiej będzie jak zobaczycie drzewko jednostek

Ekwipunek
    Tutaj również twórcy dodali także sporo nowości i nie chodzi tu tylko o nowe bronie. Twórcy dodali przede wszystkim przedmioty unikalne będące w rękach monarchów. Oczywiście też byśmy chcieli dostać takie przedmioty - możemy je zdobyć na 2 sposoby: w pokojowy sposób możemy je otrzymać od władcy poprzez spełnienie odpowiednich warunków, bądź w mniej pokojowy sposób - rabunek. A co do nowych przedmiotów to mamy całkiem dużo nowych broni, kilka nowych wierzchowców oraz parę dodatkowych rodzajów żarcia.

Pole biwy
    • Death cam
    • Formacje
    • Nowy system morale - fala posiłków poderwie uciekające jednostki do walki i parę innych
    • System ran - rany spowodują spadek umiejętności
    • Przywołanie konia, Uderzenie tarczą oraz "Nadziewanie konika na dzidę"
    • Jeśli przegramy możemy uciec z pola bitwy lub zwycięski lor może nas nawet wypuścić

Polityka
    • Rebelie
    • Lepsze możliwości dyplomatyczne
    • Zabójstwa na zlecenie
    • Łatwiej przekonać lorda do przejścia na naszą stronę
    • System wpływów - pozwala zmniejszyć szanse na rebelię
    • Doradcy

Wioski, zamki, miasta
    • Krótsze budowanie
    • Nowe budynki
    • Rekrutacja wojsk z miast

Inne
    • Nowe Zadania
    • Bandyci są trudniejsi do pokonania
    • Możliwość dołączenia bandytów do swojej armii
    • Inwazja Czarnych Rycerzy
    Dobra, MYŚLISZ ŻE TEGO NIE BYŁO WIDAĆ?, tyle wystarczy

Skriny
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2016, 16:34:51 wysłana przez kujon333 »

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Native Expansion
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 11, 2013, 20:25:07 »
    Hmm, czyli to taki kuzyn florisa? Wszystko dobrze, tylko szkoda, że nie ma nowych frakcji. Na razie gram w icewinda i baldura, ale tego moda chyba ściągnę. Soytam tylko czy warto? Czy jest to floris na słabsze komputery czy coś zupełnie innego?
    Gdzie screeny np. mrocznego rycerza?
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline kujon333

• Użytkownik
    • Prowokator
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 11, 2013, 20:35:26 »
    Hmm, czyli to taki kuzyn florisa? Wszystko dobrze, tylko szkoda, że nie ma nowych frakcji. Na razie gram w icewinda i baldura, ale tego moda chyba ściągnę. Soytam tylko czy warto? Czy jest to floris na słabsze komputery czy coś zupełnie innego?
    Gdzie screeny np. mrocznego rycerza?
    Skrinów na stronce żadnych nie widziałem w sumie. A sam dawno grałem w tego moda (wtedy jeszcze czarnych rycerzy nie było albo w ogóle do nich nie doszedłem) także i nie mam go zainstalowanego i skrinów żadnych nie porobiłem. A we Florisa nie grałem

Znalazłem jeden skrin - szukam dalej

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 11, 2013, 23:45:57 »
    Lepiej w wątkach nie podawać bezpośrednich linków do downloadu, bo te mogą się szybko zmienić i później jest wszystko nieaktualne

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 12, 2013, 11:06:34 »
    Dzięki za zdjęcia. Muszę przyznać, że modele są na wysokim poziomie. Ten błyszczący miecz to pewnie jeden z tych unikatów...
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline kujon333

• Użytkownik
    • Prowokator
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 12, 2013, 11:15:28 »
    Dzięki za zdjęcia.
    Nie ma za co. Aż tak długo nie szukałem - po prostu temat skrinów nie był przyklejony i go nie zauważyłem na początku.
    Całkiem spora dawka obrazków jest tutaj jeszcze
    « Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2013, 12:41:45 wysłana przez kujon333 »

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 15, 2013, 20:13:02 »
    Hmm, chyba pobiorę. To jest taka lepsza wersja diplomacy mod? I czy był tutaj wykorzystany diplomacy mod czy autor robił wszystko sam?

Na duży plus zmodyfikowano pogodę, mam nadzieje, że wymagania mniejsze od florisa.

Offline kujon333

• Użytkownik
    • Prowokator
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 16, 2013, 13:51:10 »
    Hmm, chyba pobiorę. To jest taka lepsza wersja diplomacy mod? I czy był tutaj wykorzystany diplomacy mod czy autor robił wszystko sam?
    Tak szczerze to już bardzo dawno grałem w tego moda, ale nie nazwałbym go lepszą wersją Diplomacy. To jest modyfikacja, która zmienia sporo rzeczy od podstawki. Za to w Diplomacy jest zmieniona tylko dyplomacja. I nie pamiętam też czy autor tutaj dyplomacje od nowa zrobił czy skorzystał z Diplomacy, bo jak już mówiłem to dawno grałem.

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 16, 2013, 14:59:19 »
    A dlaczego w folderze z językami jest "pl", a w grze połowa tekstu jest po angielsku? Otwierałem w Notepad++ te pliki i szukałem angielskich słów, ale wszystko było przetłumaczone... spisałem sobie też początki angielskich zdań w grze i próbowałem wyszukać w Notepad++, ale też nic. O co chodzi? (a w folderze "en" mam tylko 3 pliki)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 16, 2013, 19:46:59 »
    Angielski jest jakby "wbudowany" w grę, a to w "pl" to pewnie jakieś spolszczenie podstawowej wersji.
    Żeby mieć te pliki z angielskim językiem, musisz włączyć grę po angielsku(no a jak pomieszane, to po polsku), rozpocząć nową kampanię i wyeksportować pliki językowe(trzeba uruchomić grę w oknie i potem w grze na górze wybrać na pasku z listy).

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 17, 2013, 13:35:35 »
    A mam takie pytanie, mod jest dalej rozwijany, czy też prace zatrzymały się na wersji 0.608b?

Już kilka miesięcy temu widziałem i grałem w tę wersję. Od tamtej pory nie widzę żadnych zmian na forum taleworlds :/
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline kujon333

• Użytkownik
    • Prowokator
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 24, 2013, 20:10:31 »
    A mam takie pytanie, mod jest dalej rozwijany, czy też prace zatrzymały się na wersji 0.608b?

Już kilka miesięcy temu widziałem i grałem w tę wersję. Od tamtej pory nie widzę żadnych zmian na forum taleworlds :/

Pewnie jak to zwykle bywa gatka typu: "team nam się nam zmniejszył - dlatego prace będą wolniejsze"
    Wątpię czy ktoś coś przy tym modzie robi

Offline Król Arthur

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Heraldyczny rycerz Gryfa
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 19, 2013, 09:06:20 »
    Dlaczego gdy pobieram to z TW to sciaga sie tylko 124MB a potem niby że już skończone pobieranie...Co robić!? Nie mogę wgl wypakować to co się udało sciągnąć ..
    Nie musisz być idealny , by pokonać wroga ...

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 20, 2013, 21:32:03 »
    Pobierz od nowa

Offline Król Arthur

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Heraldyczny rycerz Gryfa
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 21, 2013, 12:17:59 »
    jbc 3 razy już sciągałem i nic...A mógłby ktoś mi przysłać link z texturami z NE ? Bo naprawiłem archiwum i zdołałem coś wyciągnąć z tego ale dużo tekstur brakuje.
    Nie musisz być idealny , by pokonać wroga ...