Dziwi mnie, że takie pustki w tym miejscu :P A co do samego moda...
REWELACYJNY!!!
Przyjemna grafika, fajnie zrobione gęste, dzikie lasy. Muszkiety, pistolety, szable i mundury też wykonane bardo ładnie.
Ciekawa muzyka, bardzo fajnie oddająca klimat, choć przyznam, że jest jej trochę mało.
Zaskoczyły mnie dzikie zwierzęta i niewidzialne jednostki na nich :) pomysłowe :D
Na zbyt ciężkie przedmioty jest oczywiście sposób, jeżeli komuś naprawdę to przeszkadza otwieramy plik item_kinds1 w folderze moda i lecimy z góry na dół zmieniając interesujące nas wartości. Trochę zabawy będzie, przypuszczalnie z 20-30 min ale jeżeli komuś zależy...
Świat jest tam naprawdę spory choć wygląda na niedokończony (ogromna ilość niewykorzystanych przestrzeni).
Muszę jednak wspomnieć, że nie brakuje błędów, niestety takich, które psują zabawę :(
Mianowicie:
-kiedy próbuję rozpocząć walkę na okręcie gra przestaje działać
-w wielu miastach wchodząc do armor merchant również wywala mnie z gry, podejrzewam, problem z jakimś itemem (może to być związane z jakimś przedmiotem z ubioru pirata, wyjaśniałoby to awarie podczas ładowania walki na okrętach)
-nie mogę wejść do ukrytego na morzu miasta Zendar, gdyż kiedy próbuję gra również przestaje działać
Na tę chwilę to tyle co zaobserwowałem po paru godzinach gry. Gdyby ktoś wiedział jak te problemy wyeliminować będę wdzięczny za pomoc.
Ogólnie mod jak najbardziej godny polecenia!