Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1755 Old Frontier  (Przeczytany 5862 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kujon333

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    • Prowokator
    1755 Old Frontier
    « dnia: Lipca 07, 2013, 21:50:36 »

Mod przenoszący nas w czasy konfliktu pomiędzy Brytolami i Francuzikami z udziałem plemion indiańskich po obu stronach. Gra oczywiście nie narzuca nam jak rozwiążemy problem dominacji w Ameryce Północnej. Możemy tak jak w rzeczywistości doprowadzić aby Brytole roztoczyli swe wpływy na kontynencie albo zmienić bieg historii i utrzymać wpływy Francuzików. Jest oczywiście i trzecia opcja: wywalcz wolność dla Indian, oskalpuj i wypędź wrednych kolonistów tam skąd przybyli

Download:
    mbrepository v 3.2
    nexus mods v 3.2

Tale Worlds
    TW.org

Skriny:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2014, 13:40:27 wysłana przez kujon333 »

Offline kacperHzd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: 1755 Old Frontier
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 03, 2013, 06:08:53 »
    a spolszczenie jest do tego moda? :D

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 29, 2013, 19:01:28 »
    Nieważne, jakie opcje przy linii życia wybieramy, mod wydaje się być niedokończony, ponieważ zawsze startujemy z ekwipunkiem indiańskim oraz z indiańskimi towarzyszami (nawet startowy wygląd postaci jest indiański) a ja np. chciałem zagrać jako szkocki najemnik ^^

Dopiero po dłuższym czasie ogarnąłem, że to jest open beta 3.2 :P

W każdym razie, trochę bugów i błędów jest, ale za to niepowtarzalny klimat <3

Brakuje dźwięków przy zadawaniu ciosów w tarcze, brakuje dźwięków dla broni palnych i brakuje balansu (mundur brytola chroni tak samo jak piracki płaszcz, ale waży 55 kg, przez co żołnierze są... ślimakami lekkozbrojnymi :P ja rozumiem, że to po to, żeby dać Indianom szansę, ale żeby aż tak bardzo spowolnić... to mi się nie podoba :P i wgl mody Gabrilduro są świetne, ale każdemu z tych trzech mógłbym wytknąć jakieś niedoróbki :) )
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 28, 2013, 21:16:11 »
    Rozwiązanie: kupą, panowie bracia! Kupą! Bagnetem i Kulą ich pożegnajcie. Mod jest wspaniały, kocham te klimaty: karna kompania zajmuje pozycje, czeka komendy i... BUM! cała wataha indian/zbuntowanych kolonistów/innego motłochu idzie w piach!

Offline Braga

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 20, 2014, 15:15:00 »
    Dziwi mnie, że takie pustki w tym miejscu :P A co do samego moda...
    REWELACYJNY!!!
    Przyjemna grafika, fajnie zrobione gęste, dzikie lasy. Muszkiety, pistolety, szable i mundury też wykonane bardo ładnie.
    Ciekawa muzyka, bardzo fajnie oddająca klimat, choć przyznam, że jest jej trochę mało.
    Zaskoczyły mnie dzikie zwierzęta i niewidzialne jednostki na nich :) pomysłowe :D
    Na zbyt ciężkie przedmioty jest oczywiście sposób, jeżeli komuś naprawdę to przeszkadza otwieramy plik item_kinds1 w folderze moda i lecimy z góry na dół zmieniając interesujące nas wartości. Trochę zabawy będzie, przypuszczalnie z 20-30 min ale jeżeli komuś zależy...

Świat jest tam naprawdę spory choć wygląda na niedokończony (ogromna ilość niewykorzystanych przestrzeni).

Muszę jednak wspomnieć, że nie brakuje błędów, niestety takich, które psują zabawę :(
    Mianowicie:
    -kiedy próbuję rozpocząć walkę na okręcie gra przestaje działać
    -w wielu miastach wchodząc do armor merchant również wywala mnie z gry, podejrzewam, problem z jakimś itemem (może to być związane z jakimś przedmiotem z ubioru pirata, wyjaśniałoby to awarie podczas ładowania walki na okrętach)
    -nie mogę wejść do ukrytego na morzu miasta Zendar, gdyż kiedy próbuję gra również przestaje działać
    Na tę chwilę to tyle co zaobserwowałem po paru godzinach gry. Gdyby ktoś wiedział jak te problemy wyeliminować będę wdzięczny za pomoc.

Ogólnie mod jak najbardziej godny polecenia!

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 20, 2014, 16:30:00 »
    Jak na open betę mod bardzo dobry, szkoda, że prace nad nim nie są kontynuowane. Ogólnie mody od Gabrilduro są dobre, ale w tym wieku to za niedługo wnuczkami powinien się zajmować, a nie mody robić :DD. Dla mnie niestety mod ma trochę za dużo bugów, abym do niego wracał ;)