1. Co daje umiejętność "handel"? W grze opis brzmi: redukuje kare za handel o 5%, czy coś takiego, więc o co chodzi? Pakować w to?
2. Czy przy bardziej rozwiniętej umiejętności inżynierii, będę mógł budować z armią większą ilość drabin? (grając w "własna bitwa" pamiętam, jak przy oblężeniu zamku było podstawionych kilka drabin. To zależy od zamku czy poziomu inżynierii?) No i co ona tak w ogóle jeszcze daje? Skraca czas czy także pozwala na budowanie coraz to większych maszyn, które dają co? Tylko i wyłącznie troszkę więcej miejsca dla wojska? (bo widziałem właśnie taką dużą machinę, która zdawała się robić za most lub coś... ale zanim to coś podjechało pod mur, to mijało z 5 minut, a i tak podczas wchodzenia na zamek było prawie tak samo ciasno, jak wchodzenie po drabinie)
3. Czy istnieje spolszczenie do diplomacy mod pod wersje 1.153? Pytałem w temacie o spolszczeniu do tego moda, ale nikt nie odpowiada. Pobrałem jakieś spolszczenie, ale jest tam tylko kilka tekstów spolszczonych, a reszta po angielsku...)