Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dyskusja: najświeższe informacje o Bannerlord  (Przeczytany 231230 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Dyskusja: najświeższe informacje o Bannerlord
    « Odpowiedź #1140 dnia: Grudnia 21, 2018, 12:29:20 »
    To wygląda bardzo ciekawie. Może dzięki dopracowaniu całego systemu dialogów w końcu nie będziemy zmuszeni słuchać dziwnych odpowiedzi w dziwnych sytuacjach :P

(click to show/hide)

Więcej TUTAJ

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1141 dnia: Grudnia 21, 2018, 12:39:54 »
    Niestety nic nowego, ani ciekawego. Mówili już o tym systemie na tegorocznym gamescomie. Przyznam szczerze, że sam już przestałem śledzić te blogi. Po części z braku czasu, po części z powtórek i niemówiących wiele o grze zapychaczy, które niemal całkowicie wypełniają już od prawie roku treść wpisów Calluma.
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Zabuleq

• Użytkownik
    • Piwa: 0

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #1143 dnia: Lutego 03, 2019, 00:21:45 »
    Tu jest źródło tekstowe powyższego filmu jakby ktoś chciał.

Przepraszam w imieniu swoim i Hubtusa że nasz dział zasadniczo jakiś czas temu umarł, ale po prostu nie mamy tu o czym pisać. Wymyślona na szybko wymówka jest taka, że blogi nie niosą ze sobą praktycznie żadnych ciekawych informacji.

Widać to nawet po tytule filmu podlinkowanego przez kolegę wyżej - 'NEW BANNERLORD Gameplay! FINALLY!' napawałby ekscytacją dwa lata temu, kiedy o gameplayu nie było dużo wiadomo. Tu po prostu ktoś chodzi sobie po mieście i robi oblężenie, czyli coś czego po Gamescomie z grywalnym demem w sierpniu ubiegłego roku mamy cały wysyp na yt. Nie jest to nic nowego, nie jest to nic czego jeszcze nie widzieliśmy - i tak jest ze wszystkimi puszczanymi przez TW w eter blogami. Od Gamescomu nie było ani jednej wyjątkowo wyróżniającej się, ciekawej informacji.

Jak zapewne zauważyliście, mi już nawet nie chce się aktualizować blogów na liście. Straciłem poczucie sensu tego, o ile wcześniej były jakkolwiek merytoryczne, teraz wyczytacie z nich który pracownik jaką frakcję lubi i dlaczego. Czasami na pocieszenie ostatnie pytanie w wywiadzie będzie o jakiś aspekt gry, ale i tak rzadko poruszane są tam ciekawe tematy.

Na zakończenie pozwolę sobie zaznaczyć, że nadal śledzę te newsy, więc jako newsmani całkowicie nie zniknęliśmy. Jak pojawi się coś ciekawszego, dam znać. Trwonienie godzin w celu tworzenia większych projektów poprzez jakieś usilne poszukiwanie najdrobniejszych ciekawostek z tych blogów coby na forum wrzucić nie ma sensu przez pryzmat skromnych rozmiarów naszego community - mam nadzieję, że jesteście w stanie to zrozumieć.

Buziaki, dobranoc <3

Dodaję poprzez edycję:
    Wydźwięk całego tego posta to trochę "wszystko to już było, po co to wrzucasz, my wiemy, nic nowego, idź stąd". Zaznaczam, że absolutnie tak nie jest. Zachęcamy do dyskusji w tym temacie o wszystkim co związane z Bannerlordem - o nieco starszych informacjach też warto zamienić kilka słów. :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2019, 01:39:20 wysłana przez Eltarek »
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1144 dnia: Lutego 06, 2019, 22:26:09 »
    A kilka rzeczywistych "nowych" fragmentów można zobaczyć na tym filmie, który jest z zeszłego czwartku i do tego na oficjalnym kanale.

https://youtu.be/Z_3MczVVhDc

Tak szybkim okiem widać parę nowych ujęć, ale gra specjalnie się nie zmienia z wizualnej części. Obstawiam, że twórcy obecnie są na etapie łatania bugów i dopracowywania drobnych szczegółów - z tego co widać gra z ogólnego punktu widzenia już działa, więc pewnie chcą wszystko dopracować. Oby tylko nie przesadzili :P

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #1145 dnia: Lutego 07, 2019, 13:57:32 »
    Tak szybkim okiem widać parę nowych ujęć, ale gra specjalnie się nie zmienia z wizualnej części. Obstawiam, że twórcy obecnie są na etapie łatania bugów i dopracowywania drobnych szczegółów - z tego co widać gra z ogólnego punktu widzenia już działa, więc pewnie chcą wszystko dopracować. Oby tylko nie przesadzili :P
    Sama gra jest już grywalna od prawie dwóch lat lub trzech, jeśli liczyć PCgamer Weekender, więc to łatanie bugów i szlifowanie niedoróbek naprawdę długo trwa w przypadku TW.  Moim zdaniem przynajmniej do początku kwietnia/maja TW nie pokaże nic ciekawego i będzie ciągnąć dalej swój "sezon ogórkowy", żeby się nie wypalić przed zbliżającymi się targami E3 w czerwcu. Z biegiem czasu wcale się nie dziwię, że poprzedni Frank Elliott zrezygnował z funkcji community manager. Siedzenie tyle czasu za granicą bez rodzin i znajomych musiało go naprawdę męczyć, a jak widać musiałby tam trochę jeszcze zagrzać miejsca, żeby doczekać się premiery M&B.

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1146 dnia: Lutego 07, 2019, 20:30:38 »
    Może trochę też TW chce przeczekać tak wielki hype, który mimo wszystko jeszcze panuje i wydać grę bardziej na spokojnie. Problemem dla nich mogą być teraz bardzo wygórowane oczekiwania względem gry i tak naprawdę nieważne jak gra będzie wyglądać to znajdzie swoich haterów. Najgorzej wyjdzie jak podłapią to media i influencerzy, gra może zaliczyć falstart i się nie podnieść co spowoduje problemy w studio bo jednak nie mają za plecami wydawcy i są w końcu ciągle studiem niezależnym, którym w końcu skończą się pieniądze ¯\_(ツ)_/¯

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #1147 dnia: Lutego 08, 2019, 00:45:10 »
    Przeczekać? Ale co niby mają jeszcze przeczekiwać??? Przecież ich gra nie młodnieje, od lat tylko się starzeje i nic tego procesu nie zatrzyma...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1148 dnia: Lutego 12, 2019, 17:51:25 »
    Sama gra jest już grywalna od prawie dwóch lat lub trzech, jeśli liczyć PCgamer Weekender, więc to łatanie bugów i szlifowanie niedoróbek naprawdę długo trwa w przypadku TW.  Moim zdaniem przynajmniej do początku kwietnia/maja TW nie pokaże nic ciekawego i będzie ciągnąć dalej swój "sezon ogórkowy", żeby się nie wypalić przed zbliżającymi się targami E3 w czerwcu. Z biegiem czasu wcale się nie dziwię, że poprzedni Frank Elliott zrezygnował z funkcji community manager. Siedzenie tyle czasu za granicą bez rodzin i znajomych musiało go naprawdę męczyć, a jak widać musiałby tam trochę jeszcze zagrzać miejsca, żeby doczekać się premiery M&B.
    To ja trochę pobólodupię.
    Grywalne to jest demo gry. Potem z blogów developerów okazało się, że:
    - nie mają ukończonego silnika gry
    - jeden z podstawowych ficzerów M&B jakim jest rekrutacja leży i kwiczy... znaczy jest w fazie "wery macz łork in progres" ;)
    - dodali posiadanie dzieci i coś co wygląda jak plan robienia dynastii i kontynuacji rozgrywki lekko na kształt paradoxowego CK ( i zaraz były nowe screeny pokazujące jak bardzo dziatwa jest zbabolona)
     - itp, itd.
    ;)

Generalnie - fajnie jeśli Bannerlord wyjdzie, ale obawiam się, że premierę może mieć tuż po trzecim HL ;)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2019, 17:53:56 wysłana przez mogart »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #1149 dnia: Lutego 12, 2019, 19:48:05 »
    Tak szczerze to jestem bardzo zdziwiony, że nie robią żadnych early accessów, kupowania swojej postaci w świecie gry i tego typu wyciągaczy pieniędzy. Ja jakbym rozwijał warbanda to bym zarobił fortunę dymając hype'ujących fanów, mogli się wzorować na ekspertach: https://robertsspaceindustries.com/funding-goals

XDDDDD PIES TOWARZYSZ

tym bardziej że są z turcji, no come on, owieczki same się nie ostrzygą z pieniędzy
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2019, 19:49:10 wysłana przez Matim »

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #1150 dnia: Lutego 20, 2019, 11:08:15 »
    mam info, że w 100 devblogu będzie o transwestytach i kalekach wojennych

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #1151 dnia: Lutego 20, 2019, 13:33:07 »
    Byłaby to informacja godna uwagi. Powiew świeżości... A wracając do tego co napisał Luca. Już w tej chwili można powiedzieć, że TaleWorlds dokonało samogwałtu. Wzięli się za coś tak dużego i coś tak przekraczającego ich możliwości techniczne, że już na tę chwilę można powiedzieć, że Bannerlord nie będzie spełniał oczekiwań. Żeby nie było, że piszę jeszcze przed premierą, że gra będzie słaba. Nic z tych rzeczy, myślę, że będzie bardzo dobra. Jednak nie będzie wybitna, ze względu na to, że z każdym rokiem a nawet miesiącem po prostu staje się coraz bardziej przestarzała technologicznie. To czego osobiście oczekiwałem po Bannerlordzie nie zostało pokazane na żadnym z filmików. Nie mówię tutaj o klimacie, modelach, grafice czy innych aspektach wizualnych. Bardziej chodzi mi o AI i takie małe kroczki, które nie zostały w żaden sposób przez TaleWorlds poczynione. Aharo napisał o tym, że chcą przeczekać "hype". Może to jest moje błędne spostrzeżenie, ale czegoś takiego jak "hype" w kontekście BannerLorda nie zaobserwowałem od dawna. Z każdą kolejną informacją na temat gry spada liczba komentarzy, na Tawernie dział BL należy do najmniej aktywnych. Coś czuję, że będziemy mieli bardzo "wesoły" start z "open beta". Błędów i braku stabilności będzie tyle, że żadna drama się tutaj nie uchowa na tronie :D 
    « Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2019, 13:34:09 wysłana przez Oktawian »

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #1152 dnia: Lutego 20, 2019, 17:08:24 »
    na Tawernie dział BL należy do najmniej aktywnych

Żeby już tak w kółko nie zwalać winy na TW, po części to moja wina. Nie mam niestety ostatnio czasu na aktywne działanie tutaj. Napiszę maturki w maju to trochę ten dział rozruszamy :p

Z szybkich kalkulacji wyszło mi, że setny blog wypuszczą pod koniec marca. Ciekawe czy zrobią w związku z tym coś ciekawego. Nieoficjalne zapowiedzi "przełomowych blogów" były już odnośnie numerków #50, #75, #80 #90 (ze względu na ładne liczby) oraz pozycji otwierających i zamykających kolejne lata. Żaden z nich nie wyróżniał się niczym szczególnym.

W ostatnim blogu 2017 roku zapowiedziano (tym razem już oficjalnie), że rok kolejny (2018) "będzie jeszcze bardziej ekscytujący... Nie możemy Wam teraz więcej powiedzieć, ale bądźcie czujni: nie chcecie tego przegapić!". No i pokazali coś ekscytującego; grywalne demo na Gamescomie, choć przez resztę roku trwał sezon ogórkowy, na czele z największym rozczarowaniem, czyli wycofaniem się z E3.

Z kolei w ostatnim blogu 2018 roku pojawia się bezpośrednie nawiązanie do daty premiery: "śledźcie nas na Twitterze i/lub Facebooku i czekajcie na najnowsze wieści o Bannerlord, przybliżające nas do nieuchwytnej daty premiery". - może to delikatnie sugerować, że poznamy ją w końcu w tym roku. Choć oczywiście znając to studio, nie musi.

« Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2019, 17:32:27 wysłana przez Eltarek »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1153 dnia: Lutego 21, 2019, 19:33:26 »
    Moim zdaniem brak aktywności w tej sekcji to ani wina TW, ani Twoja. Po prostu ludzie zmęczyli się czekaniem na BL i mają już trochę wiadomo gdzie. I nic dziwnego, bo dev blogi są nudne, a oprócz nich zasadniczo żadnych wiadomości wartych uwagi nie ma. BL stal się takich trochę Half Life 3, z którego ludzie lubią sobie żartować że nigdy nie wyjdzie i w sumie już nawet na niego nieszczególnie czekają.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    Odp: Dyskusja: najświeższe informacje o Bannerlord // E3 i Gamescom 2019
    « Odpowiedź #1154 dnia: Marca 01, 2019, 21:43:52 »
    TaleWorlds najprawdopodobniej nie pojawi się na E3 w tym roku. Tak wiec, o ile Yavuz z ekipą nie zrobią nam po drodze jakiejś niespodzianki (warto tutaj zaznaczyć datę 30 marca, będzie to 9. rocznica Warbanda), pierwszym i jedynym w tym roku "pewniakiem" w kwestii większej liczby ciekawych, nowych informacji jest końcówka sierpnia i Gamescom, na którym TaleWorlds będzie na 100%.
    « Ostatnia zmiana: Marca 01, 2019, 21:48:12 wysłana przez Eltarek »