Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dyskusja: najświeższe informacje o Bannerlord  (Przeczytany 230960 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jurgen

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Voevoda
      • alpha-website clan hawkband
    • Steam ID: Mój status Steam
    ...
    « Odpowiedź #1110 dnia: Sierpnia 25, 2018, 06:48:31 »
    Collection of all the details about the bannerlord: Things, clans and other things in the game. Gamescom 2018
    https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,378752.0.html
    Человек достаёт меч из ножен, чтобы защитить крохотную рану в глубине сердца.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    Odp: Dyskusja: najświeższe informacje o Bannerlord
    « Odpowiedź #1111 dnia: Sierpnia 27, 2018, 09:09:19 »
    Jeszcze jedno ciekawe zdanie wychwycone z wywiadu głosowego z Armaganem:

Cytat: Czy będzie tryb co-op?
    Prawdopodobnie nie w momencie wydania gry. Myślimy o tym, pracujemy by to zrobić ale nasz gra jest bardzo skomplikowana, i jeśli chcemy tego trybu to potrzebuje to dużo czasu [pracy], może to być wieczność prawdopodobnie. Nie będziemy tego mieć w dniu wydania, ale później może wrócimy do tego i pomyślimy czy możemy to zrobić w jakiś sposób.

Uważacie że to tylko napędzanie hajpu, czy faktycznie będą w stanie to zrobić? Nawet jeśli nie podczas wydania w później?

Co prawda nie znam się na tworzeniu gier, ale wydaje mi się że to jest akurat taka rzecz która dla moderów będzie trudna, o ile nie niemożliwa, do zrobienia. Zważywszy na stworzenie od zera mechaniki takiej kooperacji i brak dostępu do kodu źródłowego gry. I uważam, że za takie coś jednak powinien się brać twórca gry, a nie liczyć na inwencję moderów.

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #1112 dnia: Sierpnia 27, 2018, 13:07:24 »
    Uważacie że to tylko napędzanie hajpu, czy faktycznie będą w stanie to zrobić? Nawet jeśli nie podczas wydania w później?

Co prawda nie znam się na tworzeniu gier, ale wydaje mi się że to jest akurat taka rzecz która dla moderów będzie trudna, o ile nie niemożliwa, do zrobienia. Zważywszy na stworzenie od zera mechaniki takiej kooperacji i brak dostępu do kodu źródłowego gry. I uważam, że za takie coś jednak powinien się brać twórca gry, a nie liczyć na inwencję moderów.
    Ogółem to odnoszę wrażenie, że ekipa z TW  ostrożnie wypowiada się o swoim tytule w wielu kwestiach, co moim zdaniem jest strategią, która ma za zadanie nie "odstarszać" potencjalnej grupy odbiorców od kupna ich tytułu. Po wydaniu Bannerlord'a może to zrobią, ale jak na razie to nie chcą moim zdaniem strzelić sobie w kolano, bo w końcu Bannerlord jest już produkowany blisko 6 lat i taka produkcja musi na siebie zarobić. Modderzy może i będą w stanie takie coś zrobić, ale wątpię, żeby działało to dobrze. Gdyby to było proste, to TW zapewne przygotowałoby to na premierę.

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #1113 dnia: Września 06, 2018, 22:21:09 »
    Jak co czwartek TW wydało kolejnego dev blog'a(https://steamcommunity.com/games/261550/announcements/detail/2675590778917470953).

Co znajdziemy w najnowszym blogu developerskim?
    • Kolejne mglistą informacje, że nie wiadomo kiedy premiera, ale będzie poprzedzona wersją early acces.
    • Informacje odnośnie tworzenia przez gracza dynastii oraz możliwości śmierci postaci gracz.
    • Mglistą zapowiedź o możliwości dodania trybu co-op.
    • Specyfikacje komputerów, na których ogrywano Bannerlord'a w trakcie targów Gamescom.
    • Kilka istotnych informacjo odnośnie pomniejszych frakcji.
    • Krótką informacje odnośnie zmian w przydzielaniu lenna oraz wyrzucenie pomysłu związanego z przebudową wiosek w zamki.

Miłej lektury :).

Offline Lazybones

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1114 dnia: Września 17, 2018, 12:52:44 »
    Gra jeszcze nie ma podanej nawet daty premiery, a w moim odczuciu już się zestarzała... Te gameplay'e byłyby zadowalające gdybyśmy byli w roku 2013 i może na 2015 zapowiedziana została premiera. Ale nie teraz, gdzie powstają już gry na zupełnie innym poziomie. Czy to tylko moje odczucia? Hype na bannerlorda przemienił się wręcz w złość.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #1115 dnia: Września 17, 2018, 13:42:28 »
    M&B nigdy nie był grą z aktualną grafiką. Ale też nie liczy się to w tej grze w takim stopniu, jak w wielu współczesnych tytułach, gdzie do oprawy przywiązuje się często więcej uwagi, niż do grywalności. Istotnym jest też fakt, że Mount&Blade nie ma na rynku bezpośredniej konkurencji w swojej niszy gatunkowej, co sprawia, że i tak fani będą na to czekać, bo nic innego w tym stylu nie dostaną ;) Dla TW jest to zarówno zaletą (bo mają niszę gatunkową na własność), jak i wadą (bo jednak bez tej konkurencji idzie im bardzo wolno, jak widać).

Więc nie wiem w sumie, gdzie powstają gry na zupełnie innym poziomie, skoro po prostu do tej pory nie powstała żadna nawet przybliżona gra (licząc te udane, bo najwierniejszą kopią M&B są chyba Karaiby, bo też na tym samym silniku robione, no ale to jest tytuł, który się i tak nie obronił).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #1116 dnia: Września 17, 2018, 15:19:21 »
    Tak, gry są na zupełnie innym poziomie, tylko szkoda że poziom często jest coraz niższy. Nie mówię to o wodotryskach dla fanów z zasobnym portfelem, tutaj fakt jest postęp w kwestii dobierania się do sakwy, jednak pomimo tego że obecnie gry są od strony technicznej diabelnie skomplikowane to w ręce gracza wpadają wydmuszki.
    Jednak rozumiem pewne rozczarowanie z uwagi na to że Bannerlord to jednak odświeżony i rozbudowany, ale ciągle ten sam Mount & Blade, a daty premiery na horyzoncie nie widać. Taleworlds nie nauczył się od Paradox'u jak wydawać gry w połowie produkcji, ciekawe tylko czy Armagan był na fakultetach z wydawania DLC... o tym się przekonamy.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #1117 dnia: Września 17, 2018, 15:40:17 »
    Pewnie poczekają na mody i jak któryś będzie dobry i rozbudowany to z niego zrobią DLC.

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Luther

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #1118 dnia: Września 17, 2018, 16:01:56 »
    Pewnie poczekają na mody i jak któryś będzie dobry i rozbudowany to z niego zrobią DLC.
    Na pewno tak będzie skoro opłaciło się na WB.

Offline Mikimak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1119 dnia: Września 17, 2018, 19:33:27 »
    Dodanie trybu kooperacji do Bannerlord znacząco zwiększyłoby złożoność oraz wydłużyło czas tworzenia gry, zatem nie będzie on dostępny w momencie premiery. Mamy jednak nadzieję, że dodamy go jako DLC po premierze gry.
    źródło

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #1120 dnia: Września 17, 2018, 20:30:55 »
    Czy możecie podać nam specyfikacje sprzętu, na którym odpalaliście demo?
    Nie przeprowadziliśmy jeszcze ostatecznej optymalizacji, która będzie miała miejsce dopiero pod koniec prac nad grą.
    Chyba najsmutniejsza dla mnie część devbloga

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Mikimak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1121 dnia: Września 17, 2018, 21:00:24 »
    Chyba najsmutniejsza dla mnie część devbloga
    Dosyć niepokojąca jest też długość loading screenów, pomimo że gra była przecież na dyskach SSD.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #1122 dnia: Września 17, 2018, 21:05:26 »
    Dosyć niepokojąca jest też długość loading screenów, pomimo że gra była przecież na dyskach SSD.
    Pewnie jak skończą już ją robić za 10 lat to się zorientują, że silnik gry nie jest w stanie utrzymać stabilnych 60 fpsów i będą kolejne modyfikacje i przesunięcia daty premiery xD

Offline Mikimak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1123 dnia: Września 17, 2018, 21:10:43 »
    Pewnie jak skończą już ją robić za 10 lat to się zorientują, że silnik gry nie jest w stanie utrzymać stabilnych 60 fpsów i będą kolejne modyfikacje i przesunięcia daty premiery xD
    Za 10 lat to pewnie standardem będzie 144fps, a nie wiadomo czy silnik TW nie będzie miał ograniczenia do 60 (przynajmniej ja nigdzie nie znalazłem informacji przeczącej temu).
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2018, 21:12:20 wysłana przez Mikimak »

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1124 dnia: Października 25, 2018, 21:06:36 »
    Nie wiem jak wam ale mi hype juz kompletnie opadł xd