Analizując chwilę screena dołączonego do
ostatniego dev bloga zauważyłem, że kryje on dwie dość ciekawe rzeczy, o których wcześniej nigdzie nie słyszałem.
Omawiany screen:
1. '
Boty robią coś poza chodzeniem!' Na lewo od budynku widocznego na pierwszym planie, konkretniej w jego cieniu, widzimy dwie na pierwszy rzut oka niemal niewidoczne postacie pracujące przy polu. Jeśli spojrzymy ciut głębiej, na drugie pole częściowo otoczone płotem, zobaczymy kolejne dwie ubrane na szaro postacie, z których jedna niesie na głowie kosz z zebranymi z pola plonami. Jest to bardzo dobry znak, malutkie potwierdzenie, że TW faktycznie kombinuje nad czymś, co ma urzeczywistnić zachowanie botów, a więc i same lokacje. Oczywiście wciąż jest to za mało, żeby mówić tu o jakimś większym postępie, ale bardzo cieszy mnie nawet taki malutki kroczek, mogący zwiastować większy skok.
2. '
Zwierzęta chodzące po wsiach?' Idealnie na prawo od kosza niesionego przez kobietę w szarym wdzianku, tuż przed drabiną opartą o budynek, widzimy szarą kulkę, która po przybliżeniu przypomina jakiegoś zwierzaka. Pies, wilk, owca, świnka, cokolwiek. Przemawia za tym jaśniejsza kreska wyglądająca jak ogon, wyraźnie widoczne "kończyny" oraz "ucho" wystające z prawej strony. Zastanawiając się czy od oczekiwania na premierę nie dostałem już paranoi wyruszyłem robić
risercz i odkryłem, że dużo osób również doszukało się tam czegoś co mniej lub bardziej przypominać ma zwierzaka. Pamiętajmy, że jest to tylko swego rodzaju niepotwierdzony domysł. Ciekawi mnie jednak, czy faktycznie jest to jakiś zwierzak, czy zwyczajny stacjonarny obiekt, który ułożył się w tak dziwny sposób.
Jeśli te domysły okażą się prawdą i TW faktycznie dodało zwierzęta chodzące po wsiach, otwiera to furtkę do wielu tematów, o których można dyskutować. Przede wszystkim - dopieszczanie aż tak drobnych aspektów to marnowanie czasu, czy może dobry pomysł mający jeszcze bardziej urzeczywistnić świat?