Na początku nic ciekawego nie wyjdzie oprócz standardowych "modów optymalizacyjnych" dla tych, którzy będą mieli problemy z fpsami lub zmieniające wygląd (nadanie ciemniejszego mroczniejszego klimatu itd.). Nawet jeśli TW postawiło na moderów i będzie wspierało ich wysiłki to i tak tworzenie tekstur trwa wieki, później balans i bugi, same skrypty "trochę" też zajmują czasu. Na mody przyjdzie czas i zaczną wychodzić jakieś pół roku (przy bardzo dużym zaangażowaniu moderów), a na dobre mody może i parę lat :(.
Nie leniuchowało? Ja tam widzę starego Warbanda z paroma nowymi mechanikami oraz upiększoną grafiką, która na dzisiejsze standardy wypada średniawo. Jak na tyle lat roboty to trochę wstyd, że coś takiego nam chcą wcisnąć... Oby mody to uratowały.
Powiedz mi jaką konkurencję ma BL na rynku??? Bo ja na razie nie widzę niczego co może równać. Nie mówiąc o tym, że w wb mechaniki nie ma po co zmieniać... Co byś chciał?? Więcej efektów??? Wyjdzie to tak samo jak CoD przy Battlefieldzie (czyli crap w kosmosie przy dobrej strzelance).
Może szybszej trudniejszej mechaniki? Po co jak i tak większość graczy tego nie ogarnia... 90% graczy gra w singla i siedzi na autoblocku a ci co grają to chyba tylko dwa serwery w Native prezentują poziom (w każdym razie prezentowały jak grałem jeszcze przed wakacjami... Native_Groupfighting i IG_BG) na reszcie możesz grać bez monitora, bo i tak każda taktyka przeciętnego deathmatchowego gracza sprowadza się do Prawy atak, Cofnąć się, Lewy Atak, Cofnąć się... A następnie powtarzać do skutku... Jak ktoś zrobi jeden blok to już jest coś...
Duża część graczy ma spędzone parę tysięcy godzin spędzonych na Nativie a nadal gra jak warzywo (temu chlubnemu gronu przewodniczę razem z Ivem i Illewem).
Więcej ciosów? Jakieś po skosie? Jak wcześniej gracze nie ogarniają już tej mechaniki podstawowej... Nie mówiąc o "chamberach", "stunach", "kickach", i wielu, wielu innych. Nie wiadomo jak będzie z tymi mechanikami w BL, ale z tego co widziałem w wcześniejszych gameplayach to konni zostali całkowicie przerobieni, więc prawdopodobnie znikną "bump-staby" itd.