Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polskie serwery w warbandzie  (Przeczytany 4784 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Polskie serwery w warbandzie
    « dnia: Czerwca 22, 2013, 01:40:11 »
    Zainspirowała mnie do tego tematu rozmowa z shoutboxa. Mamy dziś kilka polskich serwerów - jak widzę niektóre są bardziej a inne mniej zaludnione, ostatnio chyba najbardziej "trendi" jest Polski Zbiornik czy tam PK Pola Bitew (beka, ktoś użył translatora żeby przetłumaczyć nazwe serwa IG?). Zwykle nie gram na nich, odbiłem się po przygodach z teamkillującymi idiotami, osobami których w podstawówce nie nauczono ortografii, błyskotliwych wojenkach kiepskich klanów czy nieustannych pollach "dajcie arene bo nie umiem grać"/"on ma czity bo mnie zabił, votekick". Jeden wielki chlew, o umiejętnościach połowy z grających nie będę wspominał bo sporo z nich obrócić postaci nie potrafi, lwia ich część nosi jakieś nic nie mówiące tagi.

Ostatnio z ciekawości wbiłem na serwer turecki - o dziwo zero chlewu, mają tam jeden serwer bitewny ale dobrze zaludniony. Kilka razy wbił teamkiller ale szybko wyleciał.  Tak samo powinno być u nas, mamy dużą scenę, niestety większość woli grać na zaściankowych serwach bo gdzieś tam oklep dostali, ale ciągle chcą grać na "serio" - tylko jak mają się nauczyć? Z kłócącymi się na czacie i teamkillerami? Dużo polaków na takim IG nie widać, poza kilkoma gościami z SRC, tylko czasem wbije jakiś gość z randomowego klanu typu "po miesiącu sie rozpadamy". Więc czemu nie stworzyć polskiego serwera - dobrze moderowanego, z graczami i lepszymi i słabszymi, co da się osiągnąć przez eliminowanie retardztwa które odstrasza tych lepszych.

Piszę ten temat żeby zobaczyć co inni o tym myślą, chociaż najbardziej bym chciał żeby jakiś ogarnięty klan (o ile takie jeszcze są) chwycił haczyk i założył taki serwer/wprowadził nowe zasady... a może inicjatywa ponad klanowa.. a może wszystko z obecnymi serwami jest ok XD

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Odp: Polskie serwery w warbandzie
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 22, 2013, 09:48:55 »
    Zgadzam się. Podobnie jak u Turków jest u Rosjan. RU_Sweet_Server ma łądnie spisane zasady i grupę adminów która go nadzoruje. Coś takiego, taki duży, dobrze prowadzony server przydał by się też u nas. 

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 22, 2013, 13:00:22 »
    Już wiele razy zastanawiałem się nad tym problemem, Tawerna parokrotnie podchodziła do prób stworzenia takiego serwera niestety, wciąż adminów brak...

Do założenia takiego serwera potrzebujesz zespół ludzi, którzy będą na bieżąco reagowali na przejawy jakiejkolwiek patologii. Macie chęci, nie ma problemu, serwer chętnie użyczymy, pomożemy w jego utrzymaniu i zapewnimy wsparcie techniczne, tylko proszę wskażcie mi odpowiednią grupę ludzi, która cały czas będzie taki serwer doglądać. Pamiętam jak IG zaczynała ze swoim serwerem, przez pierwsze dwa miesiące praktycznie całą dobę był tam jakiś admin, pierwszą i ostatnią osoba na tym serwerze był zawsze ich administrator. Nieważne czy grały 2 czy 62 osoby, administrator zawsze był. To niestety wymaga oświecenia czasu, sporej dawki energii i samozaparcia.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 22, 2013, 13:04:40 »
    Dużo polaków na takim IG nie widać, poza kilkoma gościami z SRC, tylko czasem wbije jakiś gość z randomowego klanu typu "po miesiącu sie rozpadamy".

Ja też grywam na IG, a do tego dugiego typu klanu nie należę ^^ Jednak dobrze, że nie wchodzi tam aż tylu aktywnych Polaków, bo jak pewne retardy zaczęły by włazić, to tylko wielu osobom grę zepsuły.

Piszę ten temat żeby zobaczyć co inni o tym myślą, chociaż najbardziej bym chciał żeby jakiś ogarnięty klan (o ile takie jeszcze są) chwycił haczyk i założył taki serwer/wprowadził nowe zasady... a może inicjatywa ponad klanowa.. a może wszystko z obecnymi serwami jest ok XD

Jednak inicjatywa jest dobra. Jeżeli inni admini Zbiornika ( oraz jego właściciel- Saddam) nie będą mieli nic przeciwko, to ja jestem za tym, żeby takim serwerem stał się 1_Polski_Zbiornik_tawerna. Ew. nazwę by zmienić ( jak np. 1_Poland_Battlegrounds :P) .  Dziś lub jutro porozmawiam o tym z pewnymi osobami ( głównie o Saddama chodzi) i na początek ( co jest najważniejsze) zmienimy hasło adma. Tym razem z kontrolą, kto je dostaje. Teraz niestety taki Adziu ,czy jak mu tam mają hasło, bo jakiś nie wiadomo kto rozprowadza hasło ( Adziu na nowy Zbiornik dostanie oczywiście bana z góry, a tą osobę, która rozprowadza będziemy szukali).

Już wiele razy zastanawiałem się nad tym problemem, Tawerna parokrotnie podchodziła do prób stworzenia takiego serwera niestety, wciąż adminów brak...

Do założenia takiego serwera potrzebujesz zespół ludzi, którzy będą na bieżąco reagowali na przejawy jakiejkolwiek patologii. Macie chęci, nie ma problemu, serwer chętnie użyczymy, pomożemy w jego utrzymaniu i zapewnimy wsparcie techniczne, tylko proszę wskażcie mi odpowiednią grupę ludzi, która cały czas będzie taki serwer doglądać. Pamiętam jak IG zaczynała ze swoim serwerem, przez pierwsze dwa miesiące praktycznie całą dobę był tam jakiś admin, pierwszą i ostatnią osoba na tym serwerze był zawsze ich administrator. Nieważne czy grały 2 czy 62 osoby, administrator zawsze był. To niestety wymaga oświecenia czasu, sporej dawki energii i samozaparcia.

Adminów skompletujemy. Sądzę, że ja, Teo i zapewne Bauwan chętnie by wzięli w tym udział. Reszta adminów także się znajdzie.

Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 22, 2013, 13:13:18 »
    Widze, że mnie wyręczyłeś ;)
    Tak jak napisał Dyktator pomysł jest związany z inicjatywą Zbiornika (nad którą teraz długo myśle) także możemy wam obiecać, że skompletujemy ogarniętą administracje, własne map i oczywiście dobry klimat z twardymi regułami, których przestrzegać ma każdy gracz.
    Z tobą Bauwanie (xDD) pogadam jeszcze na steam/Tsie w obecności innych członków PZ.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 22, 2013, 13:40:25 »
    Własne mapy raczej nie są potrzebne, wystarczą te Nativowskie,WNLowskie i te które do WNLa pretendują. Co do adminów, zawsze można spróbować ustalić "dyżury".

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 22, 2013, 13:46:15 »
    Własne mapy raczej nie są potrzebne, wystarczą te Nativowskie,WNLowskie i te które do WNLa pretendują. Co do adminów, zawsze można spróbować ustalić "dyżury".

Jak najbardziej. Przydałoby się też zrobić w Dziale Multi Warband poddział tego serwera ( tak, jak kiedyś serwer SZ czy SRT). Ale to jak wszystko wypali.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline adziu28

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 22, 2013, 14:28:01 »
    Od razu uprzedzam, z całego Rome ja tylko dostałem adma ale to nie jest ważne jeśli chcecie mnie  zbanować za praktycznie za nic trudno to tylko świadczy o was . Jednakże chciałem tylko nawiązać iż ja nie naużywałem admina na tym serwerze nie jak np teois co albo się ciągle leczył lub wszystkich teleportował a że np ludzie chcieli zmienić mapę szybciej a ja im trochę pomogłem to naprawdę zasługuje na  bana .

Wiec odpowiecie mi na pytanie co ja złego zrobiłem , że powinienem dostać bana nie wiedzie winy w moim zachowaniu .

Ps : Nie wydam człowieka , który dał mi adma , nawet jeśli byście mieli cały klan Rome tam zbanować ja dotrzymuje danych komuś słowa .

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 22, 2013, 14:32:33 »
    Po pierwsze:
    Ps : Nie wydam człowieka , który dał mi adma , nawet jeśli byście mieli cały klan Rome tam zbanować ja dotrzymuje danych komuś słowa .

ktoś nielegalnie rozprowadza hasła admina, a ty go nie chcesz wydać. Jesteś w równym stopniu winny.

2. To twój serwer? Gdybyś tak na IG się włamał na adma, to jak sądzisz- co by IG zrobiło?

3. Mamy świadków nt. kickowania prze ciebie osób, które przypadkowo popełniły tk. Podczas, gdy nawet tobie się one zdarzają...

Nikt cię nie prosił o bycie Robin Hoodem, twoje dostanie adma można uznać za włamanie, a to jedno z najcięższych przewinień na serwerach. Ban się zdecydowanie należy.

P.S: Nikt z Rome ( poza tobą) nie poniesie konsekwencji, bo to nie ich wina. Dlatego nie spychaj tematu w ich stronę.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline adziu28

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 22, 2013, 14:43:33 »
    Oczywiście , Rome zostawmy w spokoju jestem w 100 % za . Lecz nawet jeśli  nadużyłem adma co nie by komuś zaszkodzić . Raz chciałem sobie zagrać 2v2 z kimś a że użyliśmy serwera PZ , a nie np Wnl to bardzo przepraszam z tego względu . Inni nadużywają adma celowa i ich się nie każe no cóż trudno . Ja jednak nie zamierzam się dalej kłócić , ponieważ i tak nie wpłynę na to co zamierzacie zrobić .

Zróbcie co uważacie na słuszne i sprawiedliwe tylko tego chwiałbym otrzymać .

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 22, 2013, 14:51:17 »
    Wierzę, że miałeś dobre chęci, jednak włamanie się to włamanie. Konsekwencje muszą być, bo jak nie, to zaraz i inni się rozzuchwalą.

Serwer można wypożyczać, nawet na 2 vs 2. Shanty miał mnie/Teoissa na Steam, mógł poprosić o założenia hasła( jak nie byliśmy online, to wiesz już czemu takie rzeczy rezerwuje się wcześniej). Na mapy i frakcje są głosowania.

Może Teo czasem nadużyje adma, ( ja też raz nadużywałem na Shantym^^) ale to nic nie znaczy. Na co dzień pilnuje serwera i uczestniczy w koordynowaniu nim. Ty niestety nic nie wniosłeś, a jedynie kilka osób zirytowałeś.

Ja jednak nie zamierzam się dalej kłócić

I prawidłowo.

@Down: Pilnuj przecinków i innych błędów ^^ Poza tym Adziu wie, że zostanie ukarany, wie też za co i nie zamierza dalej się o to wykłócać. Warto już to skończyć.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 22, 2013, 14:54:26 »
    Dziwne wiesz?
    Leczenie swoich i teleportowanie o 23 w nocy gdzie na serwerze jest 4 osoby w tym 2 moich znajomych uważasz za przewinienie? Twoja postawa jest żałosna w pełnym tego słowa znaczeniu...."Dotrzymuje danego słowa" yhy.... Serwer nie jest twój, a zachowywałeś się jakby był. Najdziwniejsze jest to, że nie widzisz swojej winy, a masz ją przez nosem....może okulary kupić?

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 22, 2013, 15:09:23 »
    Od razu uprzedzam, z całego Rome ja tylko dostałem adma ale to nie jest ważne jeśli chcecie mnie  zbanować za praktycznie za nic trudno to tylko świadczy o was . Jednakże chciałem tylko nawiązać iż ja nie naużywałem admina na tym serwerze nie jak np teois co albo się ciągle leczył lub wszystkich teleportował a że np ludzie chcieli zmienić mapę szybciej a ja im trochę pomogłem to naprawdę zasługuje na  bana .

Wiec odpowiecie mi na pytanie co ja złego zrobiłem , że powinienem dostać bana nie wiedzie winy w moim zachowaniu .

(click to show/hide)
    Arena... och tak przecież wszyscy lubią tą mapę. Do tego kick za nieumyślne TK (1 tk) zaraz potem sam zabiłeś kogoś przez przypadek nawet nie przepraszając. Z samej przyzwoitości byś tego hasła nie użył. Nie mam pojęcia kim jesteś ale na admina kompletnie się nie nadajesz.
    To nie twój serwer a wchodzisz na niego z prawami admina przez nikogo ci nie nadanymi, jeszcze śmiesz mówić "to świadczy tylko o was" jak właściciel serwera chce cię zbanować? PFffffffffffffff

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 23, 2013, 15:58:40 »
    Znając życie to jeśli ten serwer będzie miał adminów cały czas, to połowa graczy będzie zbanowana (tk, kłótnie, WH itp.), tak ja to było za czasów jak był serwer HITMEN. Jeśli by powstał ten serwer to napewno więcej graczy będzie na nim grać jeśli idzie spokojnie sobie pograć. W pełni taką inicjatywe popieram.
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl