Z dniem dzisiejszym odchodze z 1ps, kończe także czynny udział w scenie NW. Co sie tyczy moich powodów, jest ich pare. Jednym z głównych powodów jest to że jak się dowiedziałem od Ryby ''wszyscy'' członkowie 1ps mnie winią za stan obecny Pułku, drugim powodem jest to że jestem zmęczony ganianiem ludzi na bitwy żeby tylko dostać odpowiedź ''nie moge'' (Pomimo ze zawsze takie osoby tym czasie graly w inne gry) i pomimo dużej liczby osób w Pulku bywały sytuacje że ja jako jedyny siedziałem na kanale bitwy I nikt inny nie raczył do mnie dołączyć. Trzecim ważnym powodem był powodów że ryba chciał mnie zdegradować i awansować osobe kompletnie, moim zdaniem nie nadającą się na stopień oficerski. Czwartym i bardzo ważnym powodem był brak wsparcia ryby w sprawach zewnętrznych, wszyscy chyba wiedzą lub przynajmiej zdają sobie sprawę że to ryba zmusił mnie do zmiany mojej decyzji co do członkostwa 1ps w drużynie narodowej na NW dowodzonej przez Wardera, gdzie zagroził mi ''utrate'' honoru i wywaleniem z pułku, jeżeli swojej decyzji nie zmienię.
Odchodzę na swoistą ''emeryture'', i jest możliwy mój powrót po ukazaniu się L'aigle. Dla tych którzy chcą wiedzieć, będę czasami do dyspozycji jako ''invite'' na bitwy, turnieje itp.
Także, dziękuję wszystkim ludzią z 1ps, 4pp, 5pp 14pk, 7pg... sojusznikom i trollom za dwa lata wspólnej gry.
I zostawie cos jeszcze dla 1ps ''Wy w wojnę beze mnie nie leźcie, wy ją beze mnie przegracie. ''.