Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania  (Przeczytany 4268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Franzelot

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pytania
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 28, 2013, 17:53:14 »
    Tja a ja mam taka sprawę. Właśnie zakupiłem i zainstalowałem M&B Warband, Steam zaktualizował mi do 1.154, ale cooofa Diplomacy mod jest pod 1.153, odinstalować i zainstalować na nowo czy co teraz z tym fantem zrobić?? Pomocy proszę.

Offline Krzepki

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 28, 2013, 21:07:28 »
    Ja tak mam i mi działa. Za wyjątkiem momentu gdy pytam damy o krewnych. Wtedy potrafi się powiesić.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 28, 2013, 21:27:01 »
    Ja o chlebie, wy o niebie. Dowiedziałem się że to ja jestem marszałkiem swego królestwa. Teraz: jak zrobić aby zamek i wieś należały do mnie a nie do tego wasala? Jak wgl odwołać tego wasala?
    Idziesz do ministra i w rozmowie wybierasz coś w stylu: Chcę oskarżyć nielojalnego wasala o zdradę.

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -7
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 29, 2013, 10:17:55 »
    OOO matko......piszesz takie bzdury Inkaska, bo czytac nie umiesz czy specjlanie trollujesz??? Pytam jak go odwołać, gdy ja jestem marszałkiem/gdzie jest menu marszałka...czy cos takiego. Zna ktoś odpowiedz na moje pytanie...?

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 29, 2013, 10:48:44 »
    Tja a ja mam taka sprawę. Właśnie zakupiłem i zainstalowałem M&B Warband, Steam zaktualizował mi do 1.154, ale cooofa Diplomacy mod jest pod 1.153, odinstalować i zainstalować na nowo czy co teraz z tym fantem zrobić?? Pomocy proszę.

Zainstaluj normalnie, będzie działać. W każdym bądź radzie mi i większości (jak nie wszystkim) użytkownikom M&B:WB na Steam działa.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 29, 2013, 16:36:53 »
    OOO matko......piszesz takie bzdury Inkaska, bo czytac nie umiesz czy specjlanie trollujesz??? Pytam jak go odwołać, gdy ja jestem marszałkiem/gdzie jest menu marszałka...czy cos takiego. Zna ktoś odpowiedz na moje pytanie...?
    Znam odpowiedź na to pytanie, ale nie udzielę ci jej. Dla mnie jesteś zwykłym trollem, który zasłużył na zmianę reputacji. Przed napisaniem kolejnego posta poważnie się zastanów.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 29, 2013, 16:49:13 »
    @Pawian
    Wszyscy w domu zdrowi? Może Ty masz jakieś problemy i nie możesz się skupić na czytaniu? Nie będę wnikał, bo psychiatrą nie jestem. Jeśli będziesz już gotowy (czasami wystarczy policzyć na głos do 10), to przeczytaj co napisałem niżej.

MARSZAŁEK i MINISTER (daruję sobie literowanie) to dwie różne osoby. Gracz nie może być ministrem swojego państwa. Wybierasz go z ludu lub bierzesz na to stanowisko swoją żonę. Ministra znajdziesz w stolicy. Zazwyczaj jest to pierwsza podbita włość (za wyjątkiem wsi).

Ende.

Offline Franzelot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 29, 2013, 22:16:13 »
    Zainstalowane i działa (jak narazie), niestety duża część tekstów nie przetłumaczona. Czy ktoś się tym zajmuje? Jeśli trzeba przetłumaczyć teksty to mogę pomóc w wolnej chwili, na programowanie z mojej strony nie liczcie :P

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 29, 2013, 22:34:37 »
    Myślę że Pawian skończył się wypowiadać w temacie. I dobrze.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Krzepki

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 30, 2013, 01:16:38 »
    Zainstalowane i działa (jak narazie), niestety duża część tekstów nie przetłumaczona. Czy ktoś się tym zajmuje? Jeśli trzeba przetłumaczyć teksty to mogę pomóc w wolnej chwili, na programowanie z mojej strony nie liczcie :P
    Kurcze, jak dużą część tekstów? Bo ja mam niby to samo i tak samo zainstalowane jak Ty, a praktycznie 99% po Polsku... Czary jakieś? :-)

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 30, 2013, 09:29:46 »
    A no też tak miałem z pierwszym spolszczeniem że masa nie przetłumaczonych linijek, masz tu link z którego ja pobrałem i działa świetnie :)

http://www.divshare.com/download/19228148-899

Offline Franzelot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 31, 2013, 20:53:21 »
    Zaraz wrzucę sobie to pl, dzięki bardzo. Apropo gry, czy jest możliwość oddalenia się od wioski podczas grabieży (jak się grabi i pali wiochę) lordowie sterowani przez grę mogą odejść ja jakoś nie mam pojęcia jak?
    A i gdzie to wrzucić? Czy może tutaj? ...\Mount&Blade Warband\SteamApps\common\MountBlade Warband\languages\pl
    Juz znalazłem :)
    Wysypuje się gra na tym tłumaczeniu. Kiedy jest się w jakimś zamku i rozmawia się z kimś, w momencie zadania pytania o krewnych wyskakuje jakiś błąd :(((
    Jutro zrobię Prt Sc i zapodam.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2013, 00:54:59 wysłana przez Franzelot »

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 01, 2013, 16:35:41 »
    Apropo gry, czy jest możliwość oddalenia się od wioski podczas grabieży (jak się grabi i pali wiochę) lordowie sterowani przez grę mogą odejść ja jakoś nie mam pojęcia jak?
    Bez przerwania plądrowania? Chyba nie. Spróbuj kliknąć byle gdzie na mapę. Plądrowanie powinno się przerwać, a Ty będziesz mógł odjechać.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 01, 2013, 16:53:57 »
    Bez przerwania plądrowania? Chyba nie. Spróbuj kliknąć byle gdzie na mapę. Plądrowanie powinno się przerwać, a Ty będziesz mógł odjechać.
    Taka opcja jest dopiero gdy cię ktoś zaatakuje.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 02, 2013, 10:07:42 »
    Zaraz wrzucę sobie to pl, dzięki bardzo. Apropo gry, czy jest możliwość oddalenia się od wioski podczas grabieży (jak się grabi i pali wiochę) lordowie sterowani przez grę mogą odejść ja jakoś nie mam pojęcia jak?
    A i gdzie to wrzucić? Czy może tutaj? ...\Mount&Blade Warband\SteamApps\common\MountBlade Warband\languages\pl
    Juz znalazłem :)
    Wysypuje się gra na tym tłumaczeniu. Kiedy jest się w jakimś zamku i rozmawia się z kimś, w momencie zadania pytania o krewnych wyskakuje jakiś błąd :(((
    Jutro zrobię Prt Sc i zapodam.

Tak, ale tylko z damą i tak jest na wszystkich spolszczeniach do Dyplomatic o ile się nie myle, nie jest to ważna opcja (można spytać sie o krewnych raz jak jest opcja "Czy mógł bym się czegoś więcej o damie dowiedzieć" cos takiego. A potem już można w postaciach sprawdzić.)