Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania  (Przeczytany 4261 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -7
    Pytania
    « dnia: Maja 26, 2013, 11:10:12 »
    Zaczołem grać w tę grę dla pojedynczego gracza i to jest wręcz zajebi***... Ułatwiłem se zadanie exportując postać z wszystkimi umiejętnościami na max. poziomie :). Dzięki temu po 3 ciężkich dniach gry władam już niemal wszystkimi ziemiami byłej Sawadii:) Teraz do rzeczy:
    1. Czy jest taka możliwość by garnizon przebywający w zamku można było jakoś wytrenować na wyższy poziom? (mam tam głownie rhodyckich kuszników i włóćzników/bandytów/wartowników/bandytów - słowem , byle jaka piechota byle bronić)
    2. Czy można jakoś odwołać wasala któremu powierzyłem zamek?
    3. Czy można wasalowi nakazać aby zebrał np 30 ludzi w np 10 dni i dał mi ich/podbił nimi jakiś zamek.
    4. Jak poprawić relacje z wsią? Z niektórmi mam po - 100, a z niektórymi tylko -3 i chciłabym y było 0 bym mógł rekrutować ludzi od nich.
    5. Dlaczego w zamku powierzonemu wasalowi nie mogę zostawić garnizonu??
    6. Czy można jakoś kupować rycerzy od lorda danej frakcji? Bieganie po wsiach i tawernach jest strasznie czasochłonne.
    7. Czy można wybudować swój: zamek/wieś/ mur oddzuelający moje królestwo?
    8. Już to pytanie było, ale może coś sie zmieniło (wersję mam 1.126): Czy da się przyspieszyć bitwę?? Bo w automatycznej to w cholerę ludu trace.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Pytania
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 26, 2013, 11:43:35 »
    1. Weź ich do oddziału i doszkól ich w bitwach.
    2. Mam wrażenie, że jest taka opcja u jednego z urzędników żeby oskarżyć lorda o zdradę.
    3. Nie wiem.
    4. Rób zadania dla wiosek - na pewno zwiększy się reputacja.
    5. To nie jest żaden błąd. Po prostu twój wasal nie chce twoich żołnierzy w swoim zamku.
    6. Chyba nie.
    7. Jasne, że nie - chciałbyś mieć Mur Chiński na granicy z Khergitami?
    8. Pewnie są na to jakieś kody, ale ich nie znam - w końcu co to a przyjemność z gry?
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 26, 2013, 11:53:05 »
    Zaczołem grać w tę grę dla pojedynczego gracza i to jest wręcz zajebi***...
    (wersję mam 1.126)

Pirat :P

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 26, 2013, 14:50:27 »
    Pirat :P
    Może po prostu wyłączył aktualizację na steam. Ale dobrze by było, żebyś Pawian odpowiedział szczerze.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 26, 2013, 15:16:35 »
    Mam uczciwie z płyty i pisali by to sciagnąc by naprawić jakieś tam morale. Kto wie jak odwołać wasala? Dałem dziadowi zamek a nawet wgl tam wojsk nie dał, jest tam raptem moich starych 58 ludzi...
    I jeszcze jedno pytanie: jak za 1 zamachem awansować wszytskich rycerzy których mam w odzziale?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 26, 2013, 17:09:09 »
    A to przepraszam za przypuszczenia. Na twoje pytanie jak odwołać lorda pisałem wcześniej. Czy ty nie nadużywasz kodów?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 26, 2013, 19:03:28 »
    I jeszcze jedno pytanie: jak za 1 zamachem awansować wszytskich rycerzy których mam w odzziale?
    To nie jest takie hop-siup. Jeśli rycerze są już dobrze wyszkoleni, to coraz dłużej zajmuje im awansowanie. Wieśniaków możesz wszystkich awansować za jednym razem, ale nie zbrojnych.
    Poza tym, to nie boli Cię używanie kodów? Lubisz mieć wszystko podane jak na tacy?

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 26, 2013, 22:44:18 »
    Nie gram na hakach!
    Mnie chodzi oto by 1 przyciskiem wszytskie możliwe jednostki do awansu, awansować, bo tak po kolei to starsznie czasochłonne. A gdzie sie dowiedzieć gdzie mój marszałek rezyduje. Czy wgl opłaca się mieć tych wasali czy samemu wszytsko?

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 26, 2013, 22:59:29 »
    Nie wiem czy to jest cheat, ale chyba ctrl musisz przytrzymac. Ja nie uzywam :p
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 27, 2013, 12:02:30 »
    ....mi chodzi o wszytskie jednostki możliwe do awansu, a nie np 14. rhodockich kuszników....i za pomocą ctrl za 1 zamachem wszytskich awansuję.
    Wie ktoś z tym marszałkiem?? Jak odwołać tych wasali...zwłaszcza Lord Firentis mnie denerwuje, nie wykonuje poleceń oraz jakoś bezosobowa do Mnie się zwraca.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 27, 2013, 17:15:16 »
    ....mi chodzi o wszytskie jednostki możliwe do awansu, a nie np 14. rhodockich kuszników....i za pomocą ctrl za 1 zamachem wszytskich awansuję.
    Wie ktoś z tym marszałkiem?? Jak odwołać tych wasali...zwłaszcza Lord Firentis mnie denerwuje, nie wykonuje poleceń oraz jakoś bezosobowa do Mnie się zwraca.
    Firentis to bratobójca. Takim nie wolno ufać. A tak na poważnie to piszę Ci po raz trzeci, że możesz odwołać lordów w rozmowie z szambelanem lub kanclerzem. A ten awans to nie jest taka pracochłonna rzecz. Z resztą skąd komputer ma wiedzieć czy awansować jednostki na piechotę czy jazdę?

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 28, 2013, 10:08:04 »
    Rzeczywiście skarbnik, masz rację że komp nie wiedziałby na kogo awansować. Dobra to teraz z tym marszałkiem....ja go chyba wgl nie mam po prostu. Jak mam tych zasranych/gówno wartych wasali odwołać?
    ps. jest jakiś kod na zawarcie pokoju. Zaatakowało mnie teraz bez powodu krl. rhodków, a nie dam rady i z nimi i z nordami...już praven mi pada i muszę haxisć :(

Offline Lazybones

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 28, 2013, 16:12:13 »
    Nie umiesz w to grać. xd

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 28, 2013, 16:16:17 »
    Każdy gra jak chce. Nie popieram kodów, ponieważ odbierają radość z gry - nic nie jest już trudne. Ale nie będę nikogo oceniał na podstawie cheatów.

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 28, 2013, 17:13:13 »
    Ja o chlebie, wy o niebie. Dowiedziałem się że to ja jestem marszałkiem swego królestwa. Teraz: jak zrobić aby zamek i wieś należały do mnie a nie do tego wasala? Jak wgl odwołać tego wasala?