Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Od kogo zacząć pobijanie Calradii???

Sarracenów
    Swadian
    Nordów
    Vaegirów
    Kheridów
    Rhodoków

Autor Wątek: Od kogo zacząć podbijanie?  (Przeczytany 11935 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Od kogo zacząć podbijanie?
    « Odpowiedź #45 dnia: Lipca 24, 2013, 08:50:15 »
    Nie no, gościu, jak gość ma 150 samych lansjerów a ty 20 rycerzy i 30 piechociarzy to nie ma co się dziwić.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #46 dnia: Lipca 24, 2013, 09:47:52 »
    Trzeba kupić rekrutów i wyszkolić ich na ostatni poziom. A tak odbiegając od tematu to trochę dziwne, że zwykły chłop może się stać rycerzem. Powinno być tak, że rycerzy najmujesz tylko w mieście.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Lipca 24, 2013, 10:18:58 »
    Nie na temat :P Nie rozpoczynajmy offtopu o rekrutacji z chłopów rycerzy.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 24, 2013, 10:26:26 »
    Lansjerzy tacy silni? Rozwalają swadiańskich rycerzy? Bardzo dziwne. Może i Khergici wymiatają w polu, ale zdobywanie ich miast i zamków nie jest trudne. Słabe opancerzenie nadrabiają szybkimi końmi. Jeśli walczysz z nimi w polu, radzę ustawić się na wzgórzu i na nich czekać. Prosta taktyka, ale stosuję ją bardzo często i mnie nie zawiodła.
    Sam byłem zdziwiony. Nie dość, że ich konie są szybsze od Swadiańskich, to jeszcze wytrzymałe. Zanim ja takiego zwale z konia, to muszę się ostro namachać tym mieczem. Może lepsi od kawalerii Swadiańskiej nie są, ale konkurencją tak. Nawet Vaegirscy rycerze mi takich strat nie robią.

A tak w ogóle, to wczoraj przekonałem się o sile Rhoodockich kuszników. Jechaliśmy tam chyba z 500 chłopa na 180 Rhoodoków. W mgnieniu oka wybiliśmy im całą piechotę, ale za Chiny ludowe nie mogliśmy wedrzeć się na plac i rozwalić kuszników, dopiero za drugim podejściem. Starty były duże - jeśli tak to mogę ująć.

//
    Nie no, gościu, jak gość ma 150 samych lansjerów a ty 20 rycerzy i 30 piechociarzy to nie ma co się dziwić.
    Jeszcze w mojej karierze Warbandowej nie widziałem gościa z 150 lansjerami. Bitwa była wyrównana, ale co tutaj dużo mówić, lansjerzy z tymi długimi włóczniami? ciachali piechotę co chwile i uprzykrzali życie moim rycerzom. Sam teraz myślę nad tym, aby ich rekrutować, ale mam często wojny z Khergitami, a nie chce psuć morali.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 24, 2013, 12:41:30 »
    Khergickie konie to stepowe konie, rumaki i chyba łowcy. Na pierwszym miejscu jest tu stawiana szybkość, a później wytrzymałość. Nie dziwota, że przeganiają ciężkie, opancerzone rumaki Swadów.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline NexaT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Lipca 24, 2013, 13:59:42 »
    Przecież nie pisałem, że jestem zaskoczony, że są tacy szybcy, tylko, że są tacy wytrzymali.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 24, 2013, 14:40:43 »
    Wytrzymali albo ty słaby ;) Lansjerzy mają też opancerzone konie co nie?

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #52 dnia: Lipca 24, 2013, 15:28:49 »
    XD

Chyba nikt nie zauważył, że to pytanie to trolling...

Podbijanie zacznij od Sarracenów, taki tam klanik drugi na świecie, nie powinno być problemu!

Offline Vetro_Warband

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #53 dnia: Lipca 25, 2013, 20:50:14 »
    Moim zdaniem najlepiej atakować Swadian i Sułtan Sarandzki. Swadia i tak zawsze toczy ze wszystkimi wojny.

Offline Peasant

• Użytkownik
    • Peasant of Epeshe Village.
    « Odpowiedź #54 dnia: Lipca 26, 2013, 10:01:31 »
    Mądrze prawisz! Swadię zaatakują ze wszystkich stron, co sprawi, że stanie się łatwym celem.
    Poza tym wystarczy mieć odpowiednią liczbę najsilniejszych jednostek z frakcjii (około 50), żeby rozwalić tych rycerzyków w trzy d*py!

Offline pop302

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Lipca 27, 2013, 21:58:28 »
    Lol a u mnie Swadia prawie caly Khanat Khertików czy jak o się pisze xD podbiła. Wojny ma tylko 2. Jakoś uważam, że swadia wcale słaba nie jest a przynajmniej w polu.

Offline NexaT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Lipca 27, 2013, 22:53:40 »
    Gość po prostu ma jakieś problemy. Pewnie nie może z nimi wygrać, więc na forum próbuje się wyżyć. :)

Chyba nikt nie zauważył, że to pytanie to trolling...
    Jakie pytanie? Jeśli to do mnie, to sam żeś troll. :) Stwierdzam po prostu fakt. Konie mają mega wytrzymałe, co już pisałem, a oni sami nie są łatwym przeciwnikiem w polu.

Offline Relkov98

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 07, 2014, 21:58:54 »
    Moim zdaniem najsłabsze frakcje to rhodacy i sułtan
    A nie powiedział bym że swadia to słabiaki raz podbili Narre,zamek unduzaq, zamek uhhun,zamek unidga,zamek logira,Thir,Sargoth,zamek Jelbegi,zamek knuddar i Velcue o.O ale stracili  uxhal więc swadia nie jest taka słaba
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2014, 15:39:05 wysłana przez Relkov98 »

Offline drazq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 14, 2014, 11:34:13 »
    Jeśli już to Rhodocy lub Rhodokowie i Sułtanat a nie Sułtan, bo to władca tego kraju. To że Swandia podbiła tyle to pewnie ty byłeś jej wasalem, sami nie dali by rady, nawet w korzystnej sytacji politycznej, więc twój argument jest inwalidą. Co nie zmienia faktu że Swandia ma świetną kawalerię, ale na zamki nie jest dobra.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 14, 2014, 11:41:54 »
    Jak się czepiasz pisowni państw, to sam pisz poprawnie. Swadia. Tam żadnego 'n' nie ma.