Tak jak obecnie teorie takie zwalczają znajdujące się w rękach ogromnych holdingów media. Telewizja, prasa i radio jadą po tej samej linii, po której każą im ich właściciele i naprawdę naiwny jest ktoś, kto uważa, że istnieje coś takiego jak media niezależne. Ich właściciele mają powiązania z politykami co bezpośrednio wiąże się z nurtem jaki prezentują dane stacje. Proste.
Wydaje mi się, że mniej lub bardziej było tak od zawsze, zawsze były jakieś interesy, polityki, itd.
(...) Ok, w przypadku jednej konstrukcji niech będzie, fizyka zawiodła, budynek zawalił się pionowo, ale czy prawdopodobne jest by drugi zachował się w sposób identyczny? Poza tym były to jedyne konstrukcje w historii, które zawaliły się po uderzeniu w nie samolotu.
Możecie wierzyć w co chcecie, ale jeśli tak logiczna kwestia Was nie zastanawia to rzeczywiście w społeczeństwie totalnie zanika jakakolwiek ciekawość i coraz większe masy ludzi zaczynają zachowywać się jak ślepo podążające łatwe do manipulowania bydło.
To nie jest kwestia logiczna, to jest złożona fizyka oraz specyfika danego przypadku... Poza tym nikt z nas tutaj nie zna się na tym dokładnie, ani ja, ani ty, ale tak jak ty, ja mogę powiedzieć, że po pierwsze widać, że szczyy wieży nie walą się całkiem pionowo, a reszta budynku niby jak inaczej miałaby się zawalić, jeśli nie po prostu poskładać w dół, choć i tak w dymie tego nie widać dokładnie...
I tak z takich dywagacji nic nie wyjdzie, to tak jak te gadanie o tym, że kadłub Tupolewa nie powinien się rozpaść.
Ależ przecież fizyka dotycząca swobodnego spadania, grawitacji i zachowania konstrukcji również jest nauką. :)
Tylko że ci spiskotwórcy wcale się nauką nie posługują, biorą wybiórcze fakty i składają je po swojemu, żeby udowodnić swoją tezę, bez problemowo potrafią też je podmieniać, mają bardzo elastyczną "metodę naukową"(pseudo, bo nie da się sfalsyfikować).
Te teorie są poparte dowodami. Dowodem jest między innymi rozmowa z architektem WTC którą wypadałoby sobie chociaż posłuchać.
daj linka od tego czasu w filmiku, ok?
Dziś jeszcze z kolei wyszło, że to nie ziemia i inne planeta poruszają się dookoła słońca, a słońce wraz z planetami porusza się WOKÓŁ GALAKTYKI. Już dawno o czymś takim słyszałem. Wyobrażałem sobie jak to może wyglądać. Niedawno czytałem trochę o tym, i są jakieś tezy wystawione, że ktoś to przed nami specjalnie ukrywał. Ale to mnie nie bardzo interesuje. Było coś o jakiś podróżach między wymiarami, że ta wiedza jest ważna. Ale do takich przejść to dłuuuuuga droga przed nami, może i tysiące lat (o ile nie wymordujemy się nawzajem w imię jakiegoś boga, czy też nie wiem czego.)
Jesteś trollem czy co? Za niedługo wszystko uznasz za spisek?
Jak chcesz coś o współczesnej kosmologii to leć do biblioteki np. po Hawkinga "Jeszcze krótsza historia czasu".... Dasz radę przeczytać coś normalnego?
Wystarczy wspomnieć prześladowania Galileusz i Bruna. Do dziś nie mogę uwierzyć jak Kościół mógł być tak zaślepiony, że kazał spalić m. in. Bruna. A dzieło Kopernika O obrotach sfer niebieskich było przez długi czas w dziale ksiąg zakazanych.
Jeśli myślisz, że Bruno był jakimś niezwykle oświeconym naukowcem i męczennikiem "za naukę", to musisz się rozczarować :) Bruno tworzył swoje teorie raczej nie w sposób metodyczny, a uprawiał swoją własną wymyśloną "naukę", a jego teorie to spekulacje inspirowane nieklasyczną kosmologią starożytną, pracami na krótko przed nim powstałymi i odkrytymi, mistycyzmem i magią... Ogólnie był niegorzej religijnie pokręcony od takich "zwyczajnych" heretyków.
Co do Kopernika... Wiadomo, że Kościół to instytucja ultrakonserwatywna i trudno, żeby miał od razu budowaną przez wieki kosmologię opartą na Biblii, Arystotelesie i Tomaszu, zamienić na taką wtedy wywrotową teorię, szczególnie w tamtych czasach(a się działo...), lepiej było wrzucić wszystko na Indeks(btw. warto się zorientować skąd się wziął) - to niestety druga strona medalu - wielka władza, kontrola i walka o utrzymanie tego...
Jest masa powiązań i nie ma mediów niezależnych, jednak są interesy przeciwne i możemy gołym okiem zaobserwować jak media się ścierają - środowiska radja maryja vs "spisek TVN" itp. ale gadanie o "masowym manipulowaniu ludzi" blablabla jest dla mnie na poziomie komentarzy z onet i wp. Świat nie jest czarno biały - ma wiele odcieni szarości i innych kolorów. Zapominają o tym debile tworzący żenujące teorie spiskowe.
+1