Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dlaczego?!?!  (Przeczytany 1195 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grzeru

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dlaczego?!?!
    « dnia: Maja 09, 2013, 23:22:25 »
      Witam. To co ostatnio ukazało się moim oczom, zirytowało mnie na maksa. Królestwo któremu służę toczy wojnę z trzema państwami, traci coraz więcej zamków i miast, a lordowie zamiast walczyć, to ciągle siedzą w zamkach i organizują uczty -.- Niedawno wybrano nowego marszałka, który od razu zebrał kampanie wojenną, ale staną przy zamku (naszym) razem z 6-7 lordami i tak stał stał aż zakończył kampanię...
       Zastanawiam się nad zmianą królestwa, ale praktycznie ze wszystkimi mam stosunki na minusie, tylko nie ze Swadianami którym służę. Macie jakiś szybki i sprawdzony sposób na zostanie marszałkiem? Jeśli ja nie postawie tego królestwa na nogi, to nikt do cholery tego nie zrobi!!!
       Z większych miast zostały nam 2 z czego jedno jest już oblegane, a zamków mamy może z 5-6, w tym jeden mój którego dzielnie, mężnie będę bronił do końca :D

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Dlaczego?!?!
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 09, 2013, 23:25:31 »
    Z każdym oprócz swadii masz minusowe relacje? Taa, nie ma to jak myślenie! Relacje na + są potrzebne chociażby do założenia własnego państwa.
    Co do tematu, nic nie zrobisz. Do zamku zbieraj porządny garnizon, walcz z oddziałami wrogów by zarabiać, no i BROŃ TERENÓW SWADII, to znaczy, mężnie broń miast i innych zamków. Nie uda się - to kit! Odbijemy kiedyś, ważne by wybić jak najwięcej wrogów.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Grzeru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 09, 2013, 23:32:58 »
    Z każdym oprócz swadii masz minusowe relacje? Taa, nie ma to jak myślenie! Relacje na + są potrzebne chociażby do założenia własnego państwa.
      Serio? To powiem ci na czym polega problem. Jestem wasalem najgłupszego państwa jakie może być, bo każdemu wypowiada wojnę co prowadzi do walki z lordami a walka  z lordami prowadzi do obniżania się stosunków  z państwem ;] A o założeniu własnego państwa na razie nie myślę.
      Sam nie mam jak bronić terenów Swadii, ponieważ wojna trwa na trzech frontach, obronie jeden - dwa pozostałe zostaną przegrane i tak w kółko aż Swadia się rozpadnie. Po za tym, sam ze swoim skromnym 86 osobowym oddziałkiem nie zdziałam wiele przeciwko kampaniom po 1000 ludzi ;/ Planowałem zbudować w swoim zamku wieżę więzienną i dawać tam każdego wrogiego lorda, aż w końcu wszystkich upoluję :D Ale to przecież kilkadziesiąt dni by zajęło, a muszę coś zrobić JUŻ TERAZ!

Offline muchy99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 10, 2013, 14:49:30 »
    Ehh... Jak "abdykujesz" z pozycji wasala to wszystko wraca na 0.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 10, 2013, 15:29:45 »
    Ehh... Jak "abdykujesz" z pozycji wasala to wszystko wraca na 0.
    Wracają na 0 stosunki z państwani, z którymi prowadziło się wojnę, a nie z lordami.

Jeśli nabijesz dużo honoru i renomy, to nie będziesz potrzebował oficjalnego tytułu marszałka. Kiedy lordowie z Twojego królestwa będą mieli Cię w poważaniu, to będziesz mógł ich skłonić do pójścia za Tobą. Zyskasz dzięki temu większe możliwości przejmowania zamków i miast.