Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Linux  (Przeczytany 8607 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Linux
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 11, 2013, 20:57:08 »
    Tego który dał sobie wmówić że Linuxy są trudnymi systemami :P
    Tu masz to wyjaśnione: http://forum.pcformat.pl/Rejestry-w-Linuxie-Gdzie-sa-bo-podobno-ich-nie-ma-t
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 11, 2013, 20:59:38 »
    Pancernym Tłukom takim jak Rapodegustator sie nie wytłumaczy, także wybaczcie Towarzysze ..nie bede dzieciaka uświadamiał.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 11, 2013, 21:05:21 »
    Słuchacze rapu mają w genach nie wykorzystywanie mózgu, ale koniec hejtu :D

mam do was sprawe, pokażecie screena ile wam żre ramu, i jakie macie zużycie CPU mając włączoną jakąś gre ( ram mnie bardziej interesuje nie musicie sie trudzić z tym CPU )

w oknie 7 wystarczy wcisnac ctrl+alt+delete i tam wszystko widac jak na tacy

tak to u mnie wygląda, żre ramu jak chore, a przecież nic nie robie takiego tylko korzystam z internetu.
    (click to show/hide)

I jak mam włączoną gre, w tym przypadku warband na florisie, nic wymagającego ale jednak..
    (click to show/hide)

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 11, 2013, 21:07:03 »
    http://forum.idg.pl/topic/32354-rejestr-w-linuxie/

apropos rejestru w Linuxie

Twaróg, zależy jaka gra..hehe..taki Fallout 2 bedzie żarł mniej ..Fallout 3 czy tam New Vegas wiecej. Nie wiem o co Tobie chodzi.

Z tego co widze to normalne masz zużycie ramu, nie wiem czym sie przejmujesz..
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 13, 2013, 21:15:39 »
    1. Odczepcie się od rapu :P Sam co prawda jednak nie słucham jedynie rapu, ale nie uważam że ten gatunek jest gorszy od innych.
    2. Nie patrz na aplikacje, tylko na procesy(zakładki u góry Menadżera Zadań).
    3. Sprawdź czy masz dużo syfu w Autostarcie(odsyłam do Google).
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline wolo132

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 10, 2013, 09:00:48 »
    Podczepię się może pod pierwszego posta i wymienię IMO najważniejszą cechę linuksa...praktycznie nie pracuje się na nim jako root, w windowsie jesteśmy zmuszeni wręcz do ciągłego korzystania z admina...poza tym linuks, jakby się bardzo nie zje...zepsuł da się naprawić.
    Dla mnie jakąś dziwną cechą systemu jest konsola :v większość ludzi czuje jakiś niesmak do niej, a ja lubię jak coś wklepuje, przypominają mi się gry tekstowe xD
    I5 3470@3.20GHz
    Sapphire HD7870GHz
    WD Black 500GB
    SilentiumPC Brutus 410 2x120mm Front&Rear
    Gigabyte Z77X-D3H
    Goodram 2x4GB
    DVD-RW Asus
    XFX Core 550W

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 10, 2013, 09:47:08 »
    przecież windows też ma konsole,  w linuxie praktycznie z niej już nie korzysta się. Oczywiście są dystrybucje bazujące wyłącznie na konsoli..np Slackware, które jest jedną z najstarszych i najlepszych dystrybucji linuxa..ale i tam już mamy grafizne zamienniki konsoli. Ciekawostka ...linuxa można wykorzystać jako system ratunkowy dla windowsa...linux jest niezniszczalny..i stabilny jak skała, chyba że sami cos spier...

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 21, 2013, 22:27:44 »
    Odświeżam.
    Coraz bardziej się przekonuję do XFCE(Xubuntu), jakieś rady co poprawić? Oczywiście ten panel po lewej jest wysuwalny.
    Pidgin- tu bym jakiś fajny skin poznał
    Firefox i Thunderbirg- https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/ft-deepdark/
    Audacious- znacie jakiś dobry skin do tego/Winampa?

Jeszcze jakieś przydatne programy na Linucha?

Tak to póki co odpicowałem
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 22, 2013, 00:21:55 »
    a chodzi na linuxie warband z wse? :P

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 22, 2013, 16:29:02 »
    Jasne że tak, radziłbym jednak ściągnąć instalkę i zainstalować już na Linuxie WB. Ogółem działa całkiem ładnie, chwilami mam wrażenie że lepiej jak na siódemce, ale to może mieć źródło w fakcie że system mniej zasobów zużywa.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2013, 19:56:39 wysłana przez Rybopiotr »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 22, 2013, 21:49:23 »
    Hmmm... ale żeby zainstalować linuxa(jakąś normalną dystr), to trzeba formata nie? Z tego powodu ja już nigdy systemu nie zmienię(no chyba że nowy dysk sobie sprawię :P)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 22, 2013, 22:27:17 »
    Jak masz dość wolnego miejsca na dysku to możesz spokojnie obok Windowsa zainstalować, ba! Instalka sama zaproponuje ilośc miejsca jaką potrzebuje. Co do następnego pytania, a mianowicie wyboru dystrybucji, ja osobiście polecałbym Xubuntu. Z jakich powodów? O wiele szybszy od zwykłego Ubuntu, ale nadal będziesz mógł spokojnie szukać wsparcia na forach o Ubuntu.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 03, 2013, 14:36:47 »
    Rybopiotr, dobra robota..mąć tą kadz fanatyków jednego słusznego systemu jakim jest winzgroza. Co do samego Łubuntu, innowacyjny może był na samym początku powstania...dla nowicjuszy raczej poleciłbym LinuxMint. Łubuntu jest zbyt ociężały (może prócz tam xfce)..z cała masa niepotrzebnych fjuczerów..ale co kto woli, przecież to Open Source...))

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 04, 2013, 00:40:59 »
    Pod adresem LinuxMint padły ostrzeżenia na temat bezpieczeństwa więc z przezorności nie polecam aż tak.
    Secundo A czym jest Mint jak nie przefarbowanym Ubuntu? :P

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 04, 2013, 12:03:01 »
    A czym jest Łubuntu jak nie przefarbowanym Debianem?