Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wojsko  (Przeczytany 2920 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wilczurx

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wojsko
    « dnia: Kwietnia 23, 2013, 15:36:29 »
    Chciałbym się dowiedzieć ile nasza postać może mieć najwięcej wojska.Czy mogę mieć np.300 miejsc dla mojego wojska ?

Offline awaw24

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    Odp: Wojsko
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 23, 2013, 15:47:45 »
    Możesz mieć nawet 3500 oddziałów, oczywiście jak ulepszysz charyzmę i przywództwo :D

EDIT: Chyba max. 8100 jednostek , możesz wezwać lordów, oni mają też swoje oddziały i będzie was więcej :D

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2013, 16:06:30 wysłana przez awaw24 »
    NAUCZCIE SIĘ GRAĆ DOPIERO DAWAJCIE RADY,
    NAUCZYCIEL MUSI WIELE LAT SIĘ UCZYĆ ABY MÓC NAUCZAĆ...

Offline OriginalRudeBoysStyle

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 23, 2013, 16:04:15 »
    możesz mieć ile chcesz, zależy ile masz pkt charyzmy.
    Khanat Khegricki.... mmm... :D Szarża lansjerów zetrze usmiech z każdego... Go!! Go!! Go!!

Offline Krzepki

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 08, 2013, 13:49:12 »
    Witam!

Mam inne pytanie dotyczące wojska. Zacząłem grać (po raz pierwszy), dostałem dwie proste misje (musiałem jakichś półnagich bandytów pozabijać) i dostałem łupy (w łupach były zbroje, a raczej szmaty je udające plus jedna porządna i trochę pośledniej broni).
    Moje pytanie brzmi, czy mogę doposażyć w te łupy swoich żołnierzy?
    Zauważyłem, że z przejściem na wyższy etap, automatycznie mają lepszą broń i zbroje (nadal gorszą od znalezionej).
    BTW, ciekawe za co kupili, bo ja im płacę chyba 20 denarów tygodniowo... :)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 08, 2013, 14:02:48 »
    Nie możesz wyposażać zwykłych żołnierzy, ale bohaterów z karczm już tak.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 08, 2013, 15:07:38 »
    Acha, dziękuję za odpowiedź.

Kolejne pytanie :)

Czy jest w grze dostępne drzewko awansu moich żołnierzy? Chodzi o to, że czasem jakiś "szeregowy sierściuch" zwerbowany za 10 denarów we wsi, idzie w górę. I są dwie nazwy do wyboru. Wybierać na ślepo troszkę głupio :)

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 08, 2013, 15:14:48 »
    Native nie ma skomplikowanych drzew... rekrut >> piechota/strzelec lub milicja(>>piechota strzelec) >> lepsza piechota/konny albo lepszy strzelec>> najlepsza piechota/konny albo najlepszy strzelec.
    Na stronie TW masz rozpiskę, a w sieci drzewa rozwoju.

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 08, 2013, 15:33:01 »
    Nie możesz wyposażać zwykłych żołnierzy, ale bohaterów z karczm już tak.

Acha. To ci kolesie którzy opowiadają historyjkę o sobie (jeden kazał nazywać się baronem) i żądają kolosalnych (jak na początek gry) pieniędzy?
    No to jakiegoś sobie zwerbuję :) A można przed werbunkiem dowiedzieć się w czym jest dobry taki bohater?

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 08, 2013, 16:55:03 »
    Mozesz dawac im jakies umiejetnosci, jak juz bylo wspomniane dobre zbroje, jak ci sie powiedzie to nawet tych slacheckich na panow mozesz zrobic. Ogolnie, moim zdaniem sie przydaja :)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 08, 2013, 17:38:19 »
    Acha. To ci kolesie którzy opowiadają historyjkę o sobie (jeden kazał nazywać się baronem) i żądają kolosalnych (jak na początek gry) pieniędzy?
    No to jakiegoś sobie zwerbuję :) A można przed werbunkiem dowiedzieć się w czym jest dobry taki bohater?
    Tak. Opłaca się ich werbować i szkolić.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 09, 2013, 12:24:39 »
    Ponieważ, jak widzę, na tym forum można liczyć na odpowiedzi (za co naprawdę dziękuję), mam jeszcze kilka, dotyczących wojska :)
    1) Na jednym z filmików na YT widziałem jak podczas bitwy graczy wyświetla coś na kształt minimapki gdzie były widoczne szyki wojska itp. Jakim klawiszem można to uruchomić? (próbowałem losowo i nic, a w opisie opcji sterowania nie ma).

2) Wczoraj wieczorem, ponieważ ciągle mi kasy brakowało (nawet na żołd), postanowiłem stać się wasalem jednego z książąt. Kasa wpłynęła na konto, uregulowałem zaległości (żołnierze przestali mi odchodzić i morale skoczyło), stwierdziłem że czas na pierwszą prawdziwą bitwę. Podłączyłem się pod bitwę mojego suzerena i po chwili ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłem jak szarżuje na mnie zastęp rycerski. Walka, o ile można tak to było nazwać, trwała z 2 minutki. Pozytywy dwa: przeżyłem i tygodniowy żołd nie przekracza teraz 100denarów :D
    Pytanie brzmi: gdy postanowię splądrować wieś frakcji która walczy z moją, reputacja mi poleci? Czy zostanie?

Bo kurcze coś bardzo źle robię w grze, bo po prostu bieduję... serio. (gram w sumie około 8 godzin w realu)

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 09, 2013, 12:46:51 »
    1. Backspace
    2. Spadnie o 35 z wsią i o kilka punktów z właścicielem wsi(Jeżeli komuś została nadana), gdy go spotkasz stracisz też 1 punkt relacji na wstępie

Offline Krzepki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 09, 2013, 13:01:18 »
    Dzięki! :)
    Ostatnie pytanie (póki co): czy z Waszego doświadczenia, jeśli się zaczyna i ma zazwyczaj 200-300 denarów przy sobie, rekrutować tanich wieśniaków po wsiach (wtedy jest masa) czy lepiej od razu w tawernie kilku kolesi ale mocniejszych?

Pytam, bo może tu robię błąd? Ja rekrutuję "wieśków" którzy ewentualnie troszkę awansują. A lepiej zamiast 20 plebejczyków mieć 4 żołnierzy w kolczugach i konno?

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 09, 2013, 13:20:22 »
    Jeżeli nie masz doświadczonych trenerów(towarzyszy), to zbierz ich i walcz z bandytami oprócz stepowych i pustynnych, jak będziesz miał już doświadczonych towarzyszy, którzy pomogą ci szybko wyszkolić żołnierzy to dołącz do któregoś królestwa i rekrutuj ludzi z wiosek.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 09, 2013, 18:18:35 »
    Na twoim miejscu kupowałbym wieśniaków z wiosek i atakowałbym grabieżców, później wszystkich bandytów łącznie z morskimi najeźdźcami. Tylko przenigdy nie kupuj żołnierzy z tawerny - drodzy, a przeciętni.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley