Ponieważ, jak widzę, na tym forum można liczyć na odpowiedzi (za co naprawdę dziękuję), mam jeszcze kilka, dotyczących wojska :)
1) Na jednym z filmików na YT widziałem jak podczas bitwy graczy wyświetla coś na kształt minimapki gdzie były widoczne szyki wojska itp. Jakim klawiszem można to uruchomić? (próbowałem losowo i nic, a w opisie opcji sterowania nie ma).
2) Wczoraj wieczorem, ponieważ ciągle mi kasy brakowało (nawet na żołd), postanowiłem stać się wasalem jednego z książąt. Kasa wpłynęła na konto, uregulowałem zaległości (żołnierze przestali mi odchodzić i morale skoczyło), stwierdziłem że czas na pierwszą prawdziwą bitwę. Podłączyłem się pod bitwę mojego suzerena i po chwili ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłem jak szarżuje na mnie zastęp rycerski. Walka, o ile można tak to było nazwać, trwała z 2 minutki. Pozytywy dwa: przeżyłem i tygodniowy żołd nie przekracza teraz 100denarów :D
Pytanie brzmi: gdy postanowię splądrować wieś frakcji która walczy z moją, reputacja mi poleci? Czy zostanie?
Bo kurcze coś bardzo źle robię w grze, bo po prostu bieduję... serio. (gram w sumie około 8 godzin w realu)