Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Gra na weekend majowy  (Przeczytany 3640 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Overlord

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Gra na weekend majowy
    « dnia: Kwietnia 19, 2013, 12:33:23 »
    Cześć i czołem, z racji tej, że teraz będę miał dwa tygodnie wolnego i przez hm... mały incydent na wf'ie, nie mogę wychodzić na dwór, przydałoby się zagrać przez ten czas w jakąś grę, ale nie wiem jaką. :x Grałem w takie gry, jak seria Gothic, TES'y, King's Bounty, Heroes, Wiedźmin, Minecraft, Empire, Medieval, Napoleon: Total War i tym podobne. Przydałąby siępodobna, do wcześniej wymienionych. Na razie zastanawiam się nad Władcą Pierścieni: Wojna na Północy i Risenem, co lepsze? I jeśli możecie, to wypiszcie jakieś inne tytuły z gatunku RPG i RTS/turowe, które są godne polecenia.

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    Odp: Gra na weekend majowy
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 19, 2013, 12:39:06 »
    Dragon Age, pierwsza część

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 19, 2013, 14:03:50 »
    Może Rome Total War? Albo tak jak przedmówca, ew. Neverwinter 1 lub 2.

Albo CoH, mam i jestem zadowolony. Kampania podstawowa + z dodatku brytyjskiego jest ok, zaś ostatni dodatek jako kampanii jest kiepskawy. Multi zajebiste (choć trzeba ogarniać, mnóstwo podobieństw do rozgrywek z SC2), jest tryb odpierania wrogów (ai) od miasta, walki 1 tank only, linia frontu (coś na zasadzie moby, tylko bohaterowie padają dosyć łatwo), ogółem mnóstwo zabawy.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 19, 2013, 14:04:37 »
    Warcraft 3 + The Frozen Throne
    Dragon Age
    Risen 1 i 2

To tyle z gatunku RPG/RTS, natomiast jezeli chcesz czegos z innych gatunkow, to ja GORACO polecam
    - Portal 1 i 2
    - The Walking Dead (naprawde mocna fabula i klimat, zdobywca pierdyliarda nagród w 2012 roku)
    - Far Cry 3

Nie mam czasu na gry, a jak mam to poswiecam go na cos naprawde dobrego i z reka na sercu moge powiedziec, ze wyzej wymienione gry sa dobre :) Milej zabawy
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 19, 2013, 14:16:52 »
    A ja Ci polecę uzależniającą strategię: Civilization( V lub IV, najlepiej z dodatkami). Możesz tam budować własną cywilizację przez wieki. Mam znajomego, który gra dużo, a NIGDY nie gra w strategie. Mówił, że są dla niego za trudne i za nudne... Pokazałem mu civ5- nie mógł się oderwać przez długi czas.
    Civka to łatwa do ogarnięcia strategia turowa, która słynie z syndromu ,,One more turn" :)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 19, 2013, 18:22:05 »
    Cały weekend majowy w domciu ? No współczuję...
    Ja mogę ci polecić Age Of Empires 3. Ta gra potrafi "wciągnąć". Jedna z moich ulubionych gierek. A gdybyś miał tę grę i chciałbyś z kimś pograć to pisz PW :)
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 19, 2013, 20:51:24 »
    Cześć i czołem, z racji tej, że teraz będę miał dwa tygodnie wolnego i przez hm... mały incydent na wf'ie, nie mogę wychodzić na dwór, przydałoby się zagrać przez ten czas w jakąś grę, ale nie wiem jaką. :x Grałem w takie gry, jak seria Gothic, TES'y, King's Bounty, Heroes, Wiedźmin, Minecraft, Empire, Medieval, Napoleon: Total War i tym podobne. Przydałąby siępodobna, do wcześniej wymienionych. Na razie zastanawiam się nad Władcą Pierścieni: Wojna na Północy i Risenem, co lepsze? I jeśli możecie, to wypiszcie jakieś inne tytuły z gatunku RPG i RTS/turowe, które są godne polecenia.
    Wojna na północy jest denna i płaska, trzeba być fanem kiepskich slasherów, żeby się to podobało.
    Risen jest całkiem spoko przez tak z połowę gry, potem gorzej, a zakończenie jest beznadziejne totalnie(chyba ich terminy goniły albo coś). Nie ma w ogóle startu do pierwszych dwóch Gothiców, ale imho jest lepsze od trójki, jeśli ta nie jest z megapatchem społecznościowym(ale nikt nie gra bez tego patcha teraz...)

Jeśli lubisz action rpgi, to oczywiste są:
    - Skyrim, który z modami jest niesamowity, a nawet bez pochłania
    - Wiedźmin 2, też z modami, jeśli nie grałeś(nie napisałeś konkretnie)
    - Divinity II: Dragon Knight Saga, całkiem spoko
    i te nie-pseudośredniowieczne:
    -Deus Ex: Human Revoluton
    -Mass Effecty, wiadomo...
    oraz:
    - Bastion. Piękna gra.

A ze strategicznych...
    Jeśli chcesz coś z universum Śródziemia, to masz Medievala 2, do niego bierzesz moda Third Age i już...
    A z innych to:
    - Civilization V z dodatkami i kupą modów. Kupa zabawy :P
    - Crusader Kings II, też z modami, też super.

No i ponoć XCOM: Enemy Unknown jest dobre, ale nie grałem, zbyt komiksowe dla mnie, poza tym na XP nie działa, hłehłe

Na pewno fajne są też Bioshock: Infinite(i poprzednie) czy nowe Batmany... no i całe multum starszych gier...

Offline Overlord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 20, 2013, 09:50:27 »
    - Skyrim, który z modami jest niesamowity, a nawet bez pochłania
    - Wiedźmin 2, też z modami, jeśli nie grałeś(nie napisałeś konkretnie)
    - Divinity II: Dragon Knight Saga, całkiem spoko
    i te nie-pseudośredniowieczne:
    -Deus Ex: Human Revoluton
    -Mass Effecty, wiadomo...
    oraz:
    - Bastion. Piękna gra.
    A ze strategicznych...
    Jeśli chcesz coś z universum Śródziemia, to masz Medievala 2, do niego bierzesz moda Third Age i już...
    A z innych to:
    - Civilization V z dodatkami i kupą modów. Kupa zabawy :P
    - Crusader Kings II, też z modami, też super.
    Skyrim - wiem, wiem, grałem. :P
    Wiedźmin odpada ze względu na mój sprzęt, chociaż może na minimalnych bym go uciągnął...
    Divinity II: Dragon Knight - oglądnąłem kilka filmów i wydaje się być spoko, pomyślę nad nim.
    Deus ex - To nie dla mnie.
    Mass Efect - J/w, też nie dla mnie - nie cierpię sci-fi.
    Bastion - wydaje się być ciekawe.

Warcraft 3 + The Frozen Throne
    Dragon Age
    Risen 1 i 2

To tyle z gatunku RPG/RTS, natomiast jezeli chcesz czegos z innych gatunkow, to ja GORACO polecam
    - Portal 1 i 2
    - The Walking Dead (naprawde mocna fabula i klimat, zdobywca pierdyliarda nagród w 2012 roku)
    - Far Cry 3
    Warcraft 3 - Pomyślimy. :D
    Dragon Age - Też pomyślę.
    Risen 1 i 2 - Właśnie pobieram demo, zobaczę jak to będzie wyglądało.
    Portal - Nie dla mnie. :D
    TWD - Komp chyba nie uciągnie (ech, miałem wymieniany procesor i widać tego efekty :/)
    Far Cry 3 - j/w, też nie uciągnę.

A ja Ci polecę uzależniającą strategię: Civilization( V lub IV, najlepiej z dodatkami). Możesz tam budować własną cywilizację przez wieki. Mam znajomego, który gra dużo, a NIGDY nie gra w strategie. Mówił, że są dla niego za trudne i za nudne... Pokazałem mu civ5- nie mógł się oderwać przez długi czas.
    Civka to łatwa do ogarnięcia strategia turowa, która słynie z syndromu ,,One more turn" :)
    Pomyślę, tylko V coś sporo kosztuje z tym dodatkiem. :P

Cały weekend majowy w domciu ? No współczuję...
    Ja mogę ci polecić Age Of Empires 3. Ta gra potrafi "wciągnąć". Jedna z moich ulubionych gierek. A gdybyś miał tę grę i chciałbyś z kimś pograć to pisz PW :)
    Też pomyślę.

Może Rome Total War? Albo tak jak przedmówca, ew. Neverwinter 1 lub 2.

Albo CoH, mam i jestem zadowolony. Kampania podstawowa + z dodatku brytyjskiego jest ok, zaś ostatni dodatek jako kampanii jest kiepskawy. Multi zajebiste (choć trzeba ogarniać, mnóstwo podobieństw do rozgrywek z SC2), jest tryb odpierania wrogów (ai) od miasta, walki 1 tank only, linia frontu (coś na zasadzie moby, tylko bohaterowie padają dosyć łatwo), ogółem mnóstwo zabawy.
    Nad Romkiem pomyślę.
    A CoH, hm... za bardzo nie lubię klimatów II WŚ.

Dragon Age, pierwsza część
    Pomyślę nad tym. :D

A co powiecie o AC I/II?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 20, 2013, 10:54:36 »
    Jeśli naprawdę potrzebujesz soczystego, wciągającego i nie sztucznie rozciąganego RPG-a z solidnym gameplay'em, a nie dziką klikaniną, to ze szczerym sercem polecam Dragon Age I + Przebudzenie, oczywiście płatne dlc też są dobre, ale nie polecam, bo za swoją cenę powinny być dłuższe ;) Oczywiście dodałbym Wieśka 2, ale pisałeś że odpada, więc...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 20, 2013, 11:01:26 »
    Civke z dodatkiem możesz kupić legalnie za 40 zł na Allegro. Tylko nie od ruskich, bo mogą potem różne komplikacje wyjść... Jak chcesz zacząć od podstawki to za 20 zł nawet znajdziesz.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Overlord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 20, 2013, 12:59:33 »
    Pobrałem demo Risen, gra bardzo mi się spodobała - ale, niestety - miałem tylko 20-23 fps'y z GameBoosterem i ustawieniami na low. Wyczytałem wymagania sprzętowe, karta i ram jest okej, ale procesor za słaby. :/

W wymaganiach Dragon Age: Origins:
    Core 2 Quad z 2.4 GHz (lub podobny AMD)/Core 2 duo z 1.6 GHz lub Athlon 64 X2 z 2.2 GHz,
    Mam Athlona 3200+ 1x 2.0 GHz, pójdzie mi czy nie?

btw. mój sprzęt:
    Athlon 64 3200+ 2.0 GHz
    Ram 3GB
    nVidia GeForce 9400 GT 1GB
    System Win7.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 20, 2013, 13:42:56 »
    Pójdzie, ale nie będzie całkiem płynnie.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 20, 2013, 14:37:23 »
    Myślę, że nie ruszy.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 20, 2013, 15:32:18 »
    Dopiero przeczytałem Twój pierwszy post i grzechem byłoby nie wspomnieć jednego z klasyków action-rpg'ów - Fallout.
    Nie grałem w drugą częśc i Tactics, ale 1., 3. i New Vegas są genialne, polecam.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline kostekpro

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 20, 2013, 15:38:46 »
    Europa Universalis III albo Fallout 2, gry wciągające, ciekawe, bardzo dobre :D