Cześć i czołem, z racji tej, że teraz będę miał dwa tygodnie wolnego i przez hm... mały incydent na wf'ie, nie mogę wychodzić na dwór, przydałoby się zagrać przez ten czas w jakąś grę, ale nie wiem jaką. :x Grałem w takie gry, jak seria Gothic, TES'y, King's Bounty, Heroes, Wiedźmin, Minecraft, Empire, Medieval, Napoleon: Total War i tym podobne. Przydałąby siępodobna, do wcześniej wymienionych. Na razie zastanawiam się nad Władcą Pierścieni: Wojna na Północy i Risenem, co lepsze? I jeśli możecie, to wypiszcie jakieś inne tytuły z gatunku RPG i RTS/turowe, które są godne polecenia.
Wojna na północy jest denna i płaska, trzeba być fanem kiepskich slasherów, żeby się to podobało.
Risen jest całkiem spoko przez tak z połowę gry, potem gorzej, a zakończenie jest beznadziejne totalnie(chyba ich terminy goniły albo coś). Nie ma w ogóle startu do pierwszych dwóch Gothiców, ale imho jest lepsze od trójki, jeśli ta nie jest z megapatchem społecznościowym(ale nikt nie gra bez tego patcha teraz...)
Jeśli lubisz action rpgi, to oczywiste są:
- Skyrim, który z modami jest niesamowity, a nawet bez pochłania
- Wiedźmin 2, też z modami, jeśli nie grałeś(nie napisałeś konkretnie)
- Divinity II: Dragon Knight Saga, całkiem spoko
i te nie-pseudośredniowieczne:
-Deus Ex: Human Revoluton
-Mass Effecty, wiadomo...
oraz:
- Bastion. Piękna gra.
A ze strategicznych...
Jeśli chcesz coś z universum Śródziemia, to masz Medievala 2, do niego bierzesz moda Third Age i już...
A z innych to:
- Civilization V z dodatkami i kupą modów. Kupa zabawy :P
- Crusader Kings II, też z modami, też super.
No i ponoć XCOM: Enemy Unknown jest dobre, ale nie grałem, zbyt komiksowe dla mnie, poza tym na XP nie działa, hłehłe
Na pewno fajne są też Bioshock: Infinite(i poprzednie) czy nowe Batmany... no i całe multum starszych gier...