Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mercenaries Mod  (Przeczytany 17122 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Mercenaries Mod
    « dnia: Marca 21, 2013, 21:01:15 »

Witam!

Chciałbym wam przedstawić modyfikację, która wciągnęła mnie na wiele godzin!
    Mianowicie chodzi mi o Mercenaries! Na czym to polega?
    Rejestrujesz się na stronie www.mbmerc.com , stamtąd też pobierasz moda. Po rejestracji tworzysz charakter, którym będziesz mógł grać (charakterów można mieć kilka lecz później nie można zmienić ich nazwy). Za początkowe pieniądze, kupujemy uzbrojenie na początek (po sprzedaniu wlóczni, toporka i małej maczugi mamy około 4000 sztuk złota). Wstępnie wybieramy profesję. Dla początkujących polecam standardowe buildy, lecz bardziej zaawansowani gracze mogą sobie "poeksperymentować" by przystosować charakter do własnego trybu gry. Poniżej podałem parę buildów.

(click to show/hide)

Po utworzeniu charakteru, wchodzimy na server. Zasadniczo gra się na trzech - EU1 - Battle EU2- siege oraz EU3 - Duel
    Cóż, na serverze zobaczycie, wielu dobrze już uzbrojonych graczy, lecz wiedzcie, że to dopiero początki, a one zawsze są trudne.
    Gdy rozpocznie się runda, Twoim zadaniem, jest poprowadzić Twój team do zwycięstwa, zabijając po drodze jak najwięcej przeciwników. Pieniądze dostajemy za zabitych wrogów, za assysty ( gdy wróg zginął z ręki gogoś innego, ale ty go wcześniej uderzyłeś ) oraz, co chyba daje największy zarobek za zwycięstwo drużyny.

Te trzy servery mogą zniechęcić, ale gra na nim wieczorami +/- 90 graczy, w weekendy jeszcze więcej. Z tego co ważniejsze, powiem jeszcze o tym, że między godziną 18 a 19 polskiego czasu wszelkie nagrody są podwajane. Za jedną rundę podczas Happy Houer na Siege można dostać nawet 500 golda ;o .
    W modzie znajduje się system kapitański, dzięki czemu najlepszy gracz poprzedniego dnia dostaje róg, którym pobiera asysty za każdego zabitego przez drużynę przeciwnika.
    Wciaż wypuszczane są nowe update, dodające nowe itemy, featuresy, w najbliższym mają nadejść archivmenty!
    W Merca gra wielu polaków, często polski język dominuje na serverach :D Część polskiej społeczności zrzesza klan Immortals, który stale prowadzi rekrutację.

Garść Screenshotów

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Serdecznie zapraszam! Jeśli macie jakieś pytanie - piszcie!
    « Ostatnia zmiana: Marca 21, 2013, 22:55:34 wysłana przez NeToMaN »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Mercenaries Mod
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 16, 2013, 14:16:05 »
    Świetny mod, zapraszam do gry. Community też jest spoko, administracja reaguje niemal natychmiast po wsadzeniu skargi na forum.

Offline Ignatex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 13, 2013, 15:46:09 »
    Modyfikacja bardzo mnie wciąga.
    Aktualnie gram sobie Kusznikiem z 2H.
    Mam już dobre Eq,ale mam pytanie.

Rozdałem sobie wszystkie punkty umiejętności.
    Czy można w tej grze zgarniać jakieś nowe punkty?
    Bo aktualnie mam 0 :/

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 14, 2013, 14:02:28 »
    Ignatex niestety więcej punktów nie dostaniesz. Możesz jedynie zresetować i rozdać jeszcze raz.

Offline Ignatex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 17, 2013, 22:21:56 »
    Pograłem kilka dni,uzbierałem troszkę kaski i mam już dobre EQ.
    Ogółem mod strasznie wciągający,mam zamiar grać dalej.
    Lecz jedno mnie bardzo drażni.
    Mianowicie Anglicy.

Gdy tylko zobaczą że piszę coś po polsku (Bo np.Z kimś rozmawiam) to od razu lecą teksty typu "FUCK POLAND","GO TO WORK POLSIH IDIOT!".
    Normalnie krew mnie zalewa.
    Raz wciągnąłem się w dyskusję z tymi idiotami,i zacząłem im opowiadać prawdziwą wersję Wojny. (Że Byliśmy z nimi w sojuszu,ale oni nas wystawili i trzęśli dupami przez ponad 3 lata,kiedy to my walczyliśmy na wszystkich frontach.)
    Mało tego.
    Oni uważali że to co ja mówię to nieprawda.Nie wiedzieli nawet że Ruskie nas zaatakowały -_- (BA,nikt nie wiedział że w Polsce był komunizm,a wojne skończyliśmy tak naprawdę w 1989...)

W końcu dostałem warna za "Fałszowanie Treści Historycznych".
    Mało tego,od polaka... (Bynajmniej pisał po polsku,raczej nie z tłumaczem)

Albo jeszcze coś.
    Dziś na HH koleś (Polak) dostał warna za słowo "Kur*a".
    Najlepsze jest to że Anglik przyznał,że Polskiego nie zna...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 17, 2013, 22:37:20 »
    Gdy tylko zobaczą że piszę coś po polsku (Bo np.Z kimś rozmawiam) to od razu lecą teksty typu "FUCK POLAND","GO TO WORK POLSIH IDIOT!".
    screenshotuj, raportuj, ewentualnie daj se spokój.

Raz wciągnąłem się w dyskusję z tymi idiotami,i zacząłem im opowiadać prawdziwą wersję Wojny. (Że Byliśmy z nimi w sojuszu,ale oni nas wystawili i trzęśli dupami przez ponad 3 lata,kiedy to my walczyliśmy na wszystkich frontach.)
    Mało tego.
    Oni uważali że to co ja mówię to nieprawda.Nie wiedzieli nawet że Ruskie nas zaatakowały -_- (BA,nikt nie wiedział że w Polsce był komunizm,a wojne skończyliśmy tak naprawdę w 1989...)
    Nie ma to jak "poważne dyskusje naukowe" w chacie na serwerach z nieznanymi osobami. Poza tym to zawsze dobrze nastawia interlokutora, jeśli się go wyzwie np. od tchórzy :) I to polskie psioczenie, "o jacy my skrzywdzeni przez historię".

W końcu dostałem warna za "Fałszowanie Treści Historycznych".
    Odwołuj się? Merytorycznie udowodnij, że nie mają racji, ewentualnie daj se spokój z modem.
    Mało tego,od polaka... (Bynajmniej pisał po polsku,raczej nie z tłumaczem)
    No, za to ty świetnie znasz język polski, mylisz "przynajmniej" z "bynajmniej", co całkowicie zmienia sens wypowiedzi(i jest dość komiczne).

Offline Ignatex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 17, 2013, 23:02:58 »
    Przepraszam Bardzo.
    Oni pierwsi zaczynali nazywać polaków tchórzami.

Mój dziadek służył w Wojsku Polskim i nie mogę pozwolić na takie teksty,bo to ewidentna obraz mojej rodziny jak i wszystkich polaków.

I piszę "Bynajmniej" bo tak się przyzwyczaiłem,i tak pisać będę (Zresztą to raczej błąd ortograficzny nie jest...)

Offline huth

« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 17, 2013, 23:11:58 »
    Przepraszam Bardzo.
    Oni pierwsi zaczynali nazywać polaków tchórzami.

Mój dziadek służył w Wojsku Polskim i nie mogę pozwolić na takie teksty,bo to ewidentna obraz mojej rodziny jak i wszystkich polaków.
    No to jak fakty historyczne do nich nie przemawiają, to najlepiej dać sobie spokój, niech żyją w ignorancji.

I piszę "Bynajmniej" bo tak się przyzwyczaiłem,i tak pisać będę (Zresztą to raczej błąd ortograficzny nie jest...)
    Eh... więc będziesz pisał/mówił niepoprawnie. To nie jest błąd ortograficzny, a leksykalny, a dokładnie paronim.

Offline Ignatex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 17, 2013, 23:25:45 »
    Rozumiem,ale to nie razi w oczy.

Lepsze to niż np. Stawuw...

Offline huth

« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 17, 2013, 23:48:20 »
    Nie potrafisz tego zrozumieć, że to słowo znaczy całkowicie coś innego niż "przynajmniej"(a znaczy "wcale", gdybyś nie wiedział) i to jest tak, jakbyś mówił "grać" zamiast "spać"? :)

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 18, 2013, 08:56:59 »
    Jak jakoś miałem szczęście że trafiałem na większą cześć normalnych graczy. Może dlatego że na happy hour przestałem grać bo wtedy ludzie strasznie dużo reportują bana można dosłownie za wszystko jeden teamkill jak jakiś dureń wejdzie ci od tyłu pod twój zasięg flamberge i już masz warna.

Offline Ignatex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 18, 2013, 09:36:25 »
    Tak,największy TK jest na HH.

Ale niektórzy ludzie to naprawdę idioci.
    Na koniec rundy którą wygraliśmy miałem 0 HP,i jakiś idiota biegał i nas bił pięściami.
    Oczywiście,jak łatwo było przypuszczać,zabił mnie...

Offline Ignatex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 18, 2013, 09:59:57 »
    BTW.
    Jak w tej modyfikacji rozstawia się pawęż,i kuca?
    Bo widziałem takie przypadki że koleś rozstawił pawęż,i sobie kucał ;D

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 18, 2013, 19:29:00 »
    Kuca się V bo nabyciu perka a tarcze rozstawia C.

edit ; Ten perk nosi nazwę hiding i kosztuje 1000 złota.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2013, 10:18:30 wysłana przez Sandmateo »

Offline Ignatex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 18, 2013, 20:11:39 »
    Jaką on ma konkretnie nazwę?