Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mercenaries Mod  (Przeczytany 17081 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Mercenaries Mod
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 23, 2013, 21:30:15 »
    Witam
    Właśnie zainstalowałem tego moda i chciałbym się nieco o nim dowiedzieć :)
    Czy jak zrobię sobie łucznika to będę dawał radę? Czy może łuki są słabe?

Offline lysy890

• Użytkownik
    • Piwa: 43
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 23, 2013, 21:36:20 »
    Witam
    Właśnie zainstalowałem tego moda i chciałbym się nieco o nim dowiedzieć :)
    Czy jak zrobię sobie łucznika to będę dawał radę? Czy może łuki są słabe?

Jak dobrze strzelasz to dasz rade... ale musisz dobrze staty rozdać. Może spróbuj kusznika?
    lysy890: Dzisiaj rekruci mają ten sprawdzian na fiz?
    [5pp]aroslaw46: ta
    [5pp]aroslaw46: ale ty masz fiza przecież
    lysy890: Bo wlaśnie vister ćwiczy ku chwale ojczyzny od tygodnia
    [5pp]aroslaw46: xD

O MNIE: Wielokrotny zdobywca podium na Cav Gf'ach, były podoficer 14pk, były oficer 13ph (starego), założyciel 10ph, na piechocie były członek m.in. 5pp. Reprezentant Polski na cav i inf. Dumny ojciec.

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 23, 2013, 21:46:00 »
    Jak dobrze strzelasz to dasz rade... ale musisz dobrze staty rozdać. Może spróbuj kusznika?
    Póki co zrobiłem 2h aby narobić kasy. Potem zrobię Respeca na Łucznika o ile się da :) Kusznika może później ;P
    Strzelać coś tam potrafię :) O ile wszystkiego nie zapomniałem :P

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 23, 2013, 23:40:29 »
    Blast na początek to ci polecę raczej konnego zrobić na którym można zrobić bardzo dużo kasy.

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 24, 2013, 00:02:52 »
    Raczej ciężko będzie zrobić konnego bez kasy :) Bo to chyba drogi interes.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 24, 2013, 00:03:17 »
    Blast - Łucznika polecam średniego, z buildu 21/15, silnym łukiem, kheirgitkami/szpikulcowanymi. Grałem takim łucznikiem, o ile potrafisz trzymać się z boku głównej walki, ściągać konnych z siodła oraz 2h lecące przez mapkę, to poradzisz sobie. Na łuku NIE polecam broni drzewcowej lub dwuręcznej - zdecydowanie lepiej sięgnij po Military Cleaver`a , Spiked Mace lub Heavy Scimitar - najskuteczniejsze bronie przeciwko tincanom. Acha - nie wybieraj zbyt ciężkiej zbroi - zauważ, że niektóre cięższe zbroje i hełmy mają karę do celności, z nich nie radzę korzystać na strzelcu.

Ignatex - rób screenshooty, i reportuj takich na forum forums.mbmerc.com w dziale Servers temat Reporting Thread . Co do administratora który Cię zwarnował - możesz podać jego nicka? Jeśli w logach znajdę coś takiego, to straci on administratora za takie zachowanie.

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 24, 2013, 14:59:07 »
    Netoman, a Flanged Mace sprawował by się chyba lepiej niż Spiked Mace :) Mam zamiar go kupić ale to jak nazbieram na niego kasę :P

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 24, 2013, 15:14:15 »
    Ach, długo nie grałem i pomyliłem nazwę, w każdym razie chodzi o krótką, czarną maczugę jednoręczną. Używałem jej kiedyś n tarczowniku, ale później zmieniłem na Masterwork Mace.

Offline Ignatex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 24, 2013, 15:54:02 »
    Cholera,przez tą nową aktualizację nie mogę wejść na serwa mercenaries (Pokazuje mi że serwer jest na wersji 1.130 O.o) :/

@Netoman
    Niestety,nie pamiętam już jego nicku.

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 24, 2013, 16:09:54 »
    Cholera... Gram 0,5 dnia i już 2 klany mnie zapraszają ;/ A ja się nie znam na tych klanach ;P Może mi ktoś powiedzieć coś na temat Viking Manpower [VM] i Holy_Inquisition czy jakoś tak? :D

@EDIT
    Właśnie przed chwilą servery Mercenaries zostały zaaktualizowane do najnowszej wersji ;O
    Achievmenty odświeżają się po otrzymaniu? Czy co jakiś czas? Dostałem coś z taką dziwną muzyczką i pisało i jakimś championie bodajże na błękitno. Nie wiem o co chodzi bo tego nie przeczytałem ;/
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2013, 17:12:44 wysłana przez Blast »

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 24, 2013, 16:30:22 »
    Początkowo, póki nie masz gotowego do końca żadnego charakteru nie polecam żadnego klanu. Do klanów dołączyć lepiej gdy masz już gotowy charakter, i robisz kolejne.
    Co do konkretnych klanów, poczytać o nich możesz na forum http://forums.mbmerc.com/index.php?/forum/6-clanship
    Na początek ukończ jedną postać, a potem poczekaj na zaproszenie do lepszych klanów.

Co do tego że po pół dnia masz tyle zaproszeń to na Mercu nic dziwnego. Pierwszego dnia gry jedno z moich kont miało KD 50.0 przy 1000 killi i 20 zgonach. Gdy później przez kilka tygodni byłem kapitanem i wygrałem wszystkie turnieje miałem propozycje dołączenia do klanów nawet z poza Merca : ) Do dziś jestem pierwszy na liście kapitanów, mimo utraty większości kont xD.

Ignatex - Cleomens,Aether, SkyTime, Apophis, Tywin lub Wangledo?

Co do update - servery zostaną zupdateowane po happy houer.

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 24, 2013, 21:39:44 »
    Ile razy i co ile mogę robić Retrain?

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 24, 2013, 21:43:19 »
    Możesz robić go ile chcesz, lecz im dłużej postacią grasz, tym więcej płacisz.

Offline lysy890

• Użytkownik
    • Piwa: 43
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 24, 2013, 21:50:27 »
    Ile razy chcesz.
    lysy890: Dzisiaj rekruci mają ten sprawdzian na fiz?
    [5pp]aroslaw46: ta
    [5pp]aroslaw46: ale ty masz fiza przecież
    lysy890: Bo wlaśnie vister ćwiczy ku chwale ojczyzny od tygodnia
    [5pp]aroslaw46: xD

O MNIE: Wielokrotny zdobywca podium na Cav Gf'ach, były podoficer 14pk, były oficer 13ph (starego), założyciel 10ph, na piechocie były członek m.in. 5pp. Reprezentant Polski na cav i inf. Dumny ojciec.

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 24, 2013, 22:10:08 »
    Zostałem Kapitanem i jak myślicie kiedy używać tego Horna :)

@EDIT
    Dobra jestem dalej tym kapitanem i zauważyłem, że nie warto używać tego Horna. Na łuczniku jak gram to nie chcę slota zwalniać a na piechocie(na której rzadko gram) zauważyłem, że dużej zmiany nie ma w dostawaniu golda :)

Netoman już ukończyłem swojego chara i tak jak mi polecałeś nie dołączam do żadnych klanów. Mogę sobie teraz wybrać klan bo prawie wszystkie mnie zaprosiły. Tylko pytaniem jest: Co daje mi klan? Zauważyłem, że niektóre grają CW, a co mi to da poza tym?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2013, 20:29:09 wysłana przez Blast »