Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy gra Twierdza - Krzyżowiec jest fajna

Fajowa
    Dno
    Niewiem

Autor Wątek: Twierdza - Krzyżowiec  (Przeczytany 50781 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Avation

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Twierdza - Krzyżowiec
    « Odpowiedź #75 dnia: Stycznia 10, 2012, 16:41:59 »
    Miałem oryginał i zgubiłem:( trzeba kupić nową:)

Offline lysy890

• Użytkownik
    • Piwa: 43
    « Odpowiedź #76 dnia: Lipca 08, 2013, 12:20:10 »
    Witam.
    Poszukuję graczy do gry w multi. Zainteresowanych proszę pisać na steam: lysy890 lub na ts: 178.217.187.123:8305.
    lysy890: Dzisiaj rekruci mają ten sprawdzian na fiz?
    [5pp]aroslaw46: ta
    [5pp]aroslaw46: ale ty masz fiza przecież
    lysy890: Bo wlaśnie vister ćwiczy ku chwale ojczyzny od tygodnia
    [5pp]aroslaw46: xD

O MNIE: Wielokrotny zdobywca podium na Cav Gf'ach, były podoficer 14pk, były oficer 13ph (starego), założyciel 10ph, na piechocie były członek m.in. 5pp. Reprezentant Polski na cav i inf. Dumny ojciec.

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #77 dnia: Lipca 27, 2013, 13:21:21 »
    Fajna gra fajna kampania a w extreme był fajny ten pasek na boku,tylko głupie to było że łucznik Nożem mógł rozwalić mur....

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #78 dnia: Września 02, 2013, 12:41:17 »
    Kto chce zagrać w multiplayer ? Gramy sobie w src ale inni mogą grać też z nami ;d
    (click to show/hide)

Offline Berethon

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #79 dnia: Lutego 19, 2014, 18:41:59 »
    Sry za odkop ale w tym roku (prawdopodobnie w lato) ma wyjść Stronghold Crusader 2. Tutaj daje link do filmiku z Pre-Alpha: http://www.youtube.com/watch?v=_JH7NGk5r8w a tu link do oficjalnej strony Crusader'a 2: http://www.strongholdcrusader2.com/?p=552. Fajnie to wygląda gra ma być mieszaniną Twierdzy 3 i 2 oraz Krzyżowca 1.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #80 dnia: Lutego 24, 2014, 12:28:58 »
    Sry za odkop ale w tym roku (prawdopodobnie w lato) ma wyjść Stronghold Crusader 2. Tutaj daje link do filmiku z Pre-Alpha: http://www.youtube.com/watch?v=_JH7NGk5r8w a tu link do oficjalnej strony Crusader'a 2: http://www.strongholdcrusader2.com/?p=552. Fajnie to wygląda gra ma być mieszaniną Twierdzy 3 i 2 oraz Krzyżowca 1.

Podobnie jak Twierdza 2 to będzie syf.. To samo skopane AI co w 2, nawet nie chciało im się zmieniać tekstur niektórych jednostek i budynków.. Meh.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #81 dnia: Lutego 25, 2014, 18:46:49 »
    Meh a zamiast narzekac na AI i podobiestwa wzgledem Strongholda III, pomyslisz ze jest to (chyba) pre-alpha, i tak naprawde zdarzyli dodac kilka jednostek i zmienic tekstury? Maja czas, a moim zdaniem bardzo fajnie to wyglada :)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Berethon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Marca 07, 2014, 20:03:12 »
    Kilka nowych screenów i malunków(?) gdzie można zobaczyć takie rzeczy jak statek i nowe łuki http://www.strongholdcrusader2.com/?page_id=7.

Offline Mires

• Użytkownik
    • Miecznik Wielki Koronny
    « Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 16, 2014, 01:11:38 »
    Ja osobiście mam nadzieję, że wreszcie będzie ewidentny podział na krzyżowców i muzułmanów. Strasznie to denerwowało w 1, kiedy twój oponent nie różnił się niczym od ciebie, poza animowanym awatarem i Lordem, którego z resztą można było zmienić na takiego samego. Ale ogólnie to zapowiada się przyzwoicie, bez szału, ale konkretnie.
    „Polska nie ma wiecznych sojuszników, ani wiecznych wrogów; wieczne są tylko interesy Polski i obowiązek ich ochrony”

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 16, 2014, 06:39:28 »
    Mam nadzieję, że wprowadzą limity jednostek, budynków etc. na multi, żeby nie trzeba było samemu tego pilnować.

Offline Berethon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 16, 2014, 11:51:11 »
    Oficjalna data wyjścia Twierdzy Krzyżowiec 2 to 2 września 2014 roku. Filmik z wersji Alpha przedstawiający pojedynek z botem w tym przypadku Kalifem znanym z Twierdzy Krzyżowiec: https://www.youtube.com/watch?v=NEHwRlzUn2M&hd=1.

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    Przebudowa murów(twierdza krzyrzowiec)
    « Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 30, 2014, 13:35:19 »
    Gram obecnie ma mapce na której praktycznie nic niema( poza żelazem i kamieniem),zbudowałem miasto liczące ponad 50 ludzi i otoczyłem je podwójnym rombem Murów >Najpierw wysokie z basztami kwadratowymi na rogach i wieżyczkami strażniczymi pomiędzy nimi oraz podwójnymi krenelami z obydwu stron.potem zostawiłem trochę wolnej przestrzeni i zbudowałem niski mur też z podwójnymi krenelami,całość połączona dużą bramą jest oblane fosą i wysuniętym barbakanem( mała bramą) zalany dookoła wodą.Jest to jednak niewystarczające na 500 przeciwników które pojawia się w 2,3 seriach gdyż przy sforsowaniu małego muru strzelcy są z drugiej lini często nie mogą strzelać a Asasyni szybko pokonują wolną przestrzeń.Mój problem to decyzja czy
    A.zalać wolną przestrzeń fosą i stworzyć murowaną ,,wyspę,,
    B.zlikwidować wolą przestrzeń i połączyć mały i duży mur
    C.wyburzyć mury i zbudować ,,super mur,,z baszt kwadratowych.
    Dziękuje za wszelkie opinie

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 07, 2016, 12:35:20 »
    Sry za odkop.

Woda pomimo iż daje Ci najgorszą osłonę przed ostrzałem, to jednak zajmuje najwięcej czasu na sforsowanie. W przypadku muru czy wież, możesz rozkazać (dla przykładu) 20 pałkarzom by atakowali 1 segment/obiekt co daje Ci niestety kiepską ochronę. Woda także nie może być sforsowana przez wszystkie jednostki. Wydaje mi się, że tylko łucznicy, włócznicy, pałkarze, pikinierzy i niewolnicy mogą forsować fosę :D. Poza tym fosa zawsze wygląda zajebiście.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #88 dnia: Lutego 26, 2016, 08:01:07 »
    Najpopularniejsze przejścia tej gry to budowa muru z dziurą(zamiast bramy zostawiasz kawałek wolnej przestrzeni), gdzie SI leci automatycznie. Resztę otoczyć fosą+przy luce ustawiasz milion wież ze strzelcami i mangonelą(czy jak to się tam pisze :D )
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #89 dnia: Marca 22, 2016, 11:16:56 »
    Jak wygląda wasz zamek w typowej rozgrywce krzyżowca? Poniżej podaję swój model zamku, który moim zdaniem zawsze daje radę w rozgrywce PvE.

Wyżywienie:
    Farma zboża x3 - 45 Drewno
    Młyn - 20 Drewno
    Piekarnia x6 - 60 Drewno
    Farma chmielu - 15 Drewno
    Browar x2 - 20 Drewno
    Oberża - 20 Drewno - 100G
    Farma Bydła - 10 Drewno

Militaria:
    Garbarz x2 - 20 Drewno - 200G
    Łuczarz x2 (1 kusze 1 łuki) - 40 Drewno - 200G
    Kowal (maczugi) - 20 - 200G
    Zbrojownia - 5 Drewno
    Koszary - 15 Kamień

Przemysł:
    Drwal x3 - 9 Drewno
    Kamieniołom - 20 Drewno
    Zagroda - 5 Drewno
    Kopalnia rudy - 20 Drewno

Zakładając, że mamy tylko 23 drewna na starcie na targowisko i 3 domy to łączna suma na wybudowanie całego zamku wynosi: 2070 Złota.

Drewno(po 20G za 5 sztuk) - 1160 Gold
    Kamień(po 70 G za 5 sztuk) - 210 Gold
    Inne(Oberże+Warsztaty) - 700 Gold

Piwo+podwójne racje dają ~+12, podatki -12
    Populacja zamku to 34(10 bazowe + 24 z 3 domów) dzięki czemu mam 2 chłopa na rekrutację wojska luzem.

Mury dobudowujemy później, stawiamy głównie na wojsko i pojedynczą basztę od strony, z której spodziewamy się ataku wypchaną kusznikami i łucznikami już w 5 minucie gry.