Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Omdlenie  (Przeczytany 8720 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Omdlenie
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 05, 2008, 16:43:14 »
    Jezu, przecież zostało to wytłumaczone już na początku tematu. Tracą przytomność po upadku z wysokości. Może się też (chyba) zdarzyć, że kogoś potrąci koń jadący wolno, bez jeźdźca, i w ten sposób go ogłuszy. Wtedy pojawia się komunikat, że ktoś "traci przytomność" (może też czasem pojawić się komunikat, że "Ktoś ginie."). W grze NIE MA żadnego mdlenia ot tak sobie, na sam widok wroga. Nasi wojacy może i srają ze strachu po gaciach, ale tego po sobie nie pokazują. :P

Offline Rhobar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 05, 2008, 17:24:45 »
    Deadalusie gram już dość długo w M&B i nigdy nie spotkałem sie z takim komunikatem ! NIGDY ! Nawet jak spadali z murów . Nawet jak Koń wjechał na mojego huskarla to nic mu sie nie stało ... może top dla tego że mam oddział wojaków którzy zawsze są rozwinięci na max ?

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 06, 2008, 08:49:15 »
    Jako założyciel tego tematu powtórze jeszcze raz, omdlenie zdarza się nawety wtedy gdy na poczatku bitwy obie armie są daleko od siebie i niema szans na kontakt a i tak widze komunikat "ktoś tam traci przytomnośc" i dlatego pytałem dlaczego tak się dzieje , może niskie morale, może brak żarła.

Podczas oblęzenia gdy któryś spadnie z kładki to wtedy rzeczywiśćie mdleje.

PS. Gdy bronimy miasta niemżna wydać rozkazu by warmia zaatakowała przeciwnika przed murami tak jak podczas obrony zamku.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 06, 2008, 15:45:09 »
    Messer ... to ja nie mam pojecia ale ja czegoś takiego NIGDY nie miałem

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 06, 2008, 19:53:48 »
    Deadalusie gram już dość długo w M&B i nigdy nie spotkałem sie z takim komunikatem ! NIGDY ! Nawet jak spadali z murów . Nawet jak Koń wjechał na mojego huskarla to nic mu sie nie stało ... może top dla tego że mam oddział wojaków którzy zawsze są rozwinięci na max ?
    NIGDY czegoś takiego nie miałem ... SZOK ! Myślałem że to jakaś przenośnia albo że sobie żartujecie ... sory że spytam ale to tak dla upewnienia . Mówicie poważnie ?
    Messer ... to ja nie mam pojecia ale ja czegoś takiego NIGDY nie miałem
    Ile to jeszcze razy napiszesz? a co do tematu, to logicznego wyjaśnienia na to nie ma. Na pewno nie jest to celowy zamiar twórców, więc(jeżeli wam się nie przewidziało) pozostaje zwykły bug. Zróbcie screena jak możecie, bo mnie grając w angielską wersje się coś takiego nie przydarzyło.   

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 06, 2008, 22:14:57 »
    Wojowniku ... powtarzam to tyle razy bo nie mogę uwierzyć w to hehe...
    Mam następującą prośbę ... skoro się spotkaliście z takim czymś zróbcie screena i go wklejcie ... bo powiem po raz 4 nie mogę uwierzyć

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 07, 2008, 14:54:14 »
    ok... zrobię wam :) zaraz zaatakuję jakiś khergicki zamek... ostatnio mi Rolf omdlał...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 07, 2008, 15:17:13 »
    Napiszę po raz trzeci i ostatni - jednostki tracą przytomość po upadku z wysokości. Nie ma żadnego "mdlenia" na widok wroga, z braku żywności, z powodu słabego morale etc. Jeżeli jednostki tracą przytomność na początku jakiejś bitwy, to dzieje się tak dlatego, że z racji jakiegoś błędu zapewne zostały zespawnowane gdzieś w powietrzu* i niezbyt miękko wylądowały. To się zdarza. Tak samo jak w niektórych wcześniejszych wersjach zdarzało się, że cały oddział (także konny!) zespawnował się na drzewie. Nie dorabiajcie więc jakiejś filozofii do tego "mdlenia", bo to jest tylko i wyłącznie zwykły bug.

* wcale nie trzeba upaść z kilkunastu metrów, by stracić w tej grze przytomność. Wystarczy trafić na "słaby punkt" (niedopracowanie) na mapie. Postać wtedy się blokuje (coś jakby spadała poza mapę, mimo iż niby stoi w miejscu) i po kilku sekundach pada nieprzytomna (obrażenia od upadku z duuużej wysokości. Takiego czegoś nie przetrwa się nawet na najłatwieszym poziomie trudności). Sam nieraz tak miałem, gdy szukałem w miastach ukrytych skrzyń i wskoczyłem w nieodpowiednie miejsce.

Offline Okane

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 08, 2008, 21:29:11 »
    Myślę, że może to mieć związek z nieświeżą wołowiną. Wołowina jest zazwyczaj tańsza od suszonego mięsa i dodaje +7 do morale oddziału, ale po jednym, dwóch dniach zaczyna się psuć. Wtedy po najechaniu na wołowinę w panelu ekwipunku pojawia się napis "śmierdzące kawały wołowiny", a jednostki, które miały nieszczęście je jeść, chorują (i najpewniej od tego mdleją). Ja osobiście stronię od kupowania wołowiny, bo nie mam ochoty martwić się jej świeżością. ;)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 08, 2008, 22:34:29 »
    Człowieku nie widzisz, że wyżej zostało to już dokładnie opisane? Żadna wołowina nie ma nic do tego. Nie mam pojęcia ile razy Daedalus będzie musiał to jeszcze napisać, ale szczerze to współczuję, bo ile razy można pisać to samo? Zawsze ktoś znajdzie kolejny mit. Niedługo napiszecie, że Jermus stosuje metodę usta-usta do ratowania Waszych żołnierzy, Matheld daje d*** waszemu bohaterowi i to mu zwiększa hp, bo w końcu ma profesje hot bitch, czyż nie? Powtarzam po raz kolejny, aby Daedalus nie musiał.
    Napiszę po raz trzeci i ostatni - jednostki tracą przytomość po upadku z wysokości. Nie ma żadnego "mdlenia" na widok wroga, z braku żywności, z powodu słabego morale etc. Jeżeli jednostki tracą przytomność na początku jakiejś bitwy, to dzieje się tak dlatego, że z racji jakiegoś błędu zapewne zostały zespawnowane gdzieś w powietrzu* i niezbyt miękko wylądowały. To się zdarza. Tak samo jak w niektórych wcześniejszych wersjach zdarzało się, że cały oddział (także konny!) zespawnował się na drzewie. Nie dorabiajcie więc jakiejś filozofii do tego "mdlenia", bo to jest tylko i wyłącznie zwykły bug.

* wcale nie trzeba upaść z kilkunastu metrów, by stracić w tej grze przytomność. Wystarczy trafić na "słaby punkt" (niedopracowanie) na mapie. Postać wtedy się blokuje (coś jakby spadała poza mapę, mimo iż niby stoi w miejscu) i po kilku sekundach pada nieprzytomna (obrażenia od upadku z duuużej wysokości. Takiego czegoś nie przetrwa się nawet na najłatwieszym poziomie trudności). Sam nieraz tak miałem, gdy szukałem w miastach ukrytych skrzyń i wskoczyłem w nieodpowiednie miejsce.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 08, 2008, 22:53:07 »
    On przecież żartował. Chyba. ;)

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 09, 2008, 10:28:11 »
    Myślę, że może to mieć związek z nieświeżą wołowiną. Wołowina jest zazwyczaj tańsza od suszonego mięsa i dodaje +7 do morale oddziału, ale po jednym, dwóch dniach zaczyna się psuć. Wtedy po najechaniu na wołowinę w panelu ekwipunku pojawia się napis "śmierdzące kawały wołowiny", a jednostki, które miały nieszczęście je jeść, chorują (i najpewniej od tego mdleją). Ja osobiście stronię od kupowania wołowiny, bo nie mam ochoty martwić się jej świeżością. ;)

JA sądze że wołowina raczej nie, ale za ciasne obuwie żołnierzy, niedobzre dobrany bucik może spowodować wiele nieoczekiwanych konsekwencji, międzyinymi omdlenia, ponieważ blokuje on dobry przepływ krwi w stopie i łydce a co za tym idzie powstałe w ten sposób zatory dostają się do mózgi, tam blokują naczynia krwionośne i...nawet Jeremus nic nieporadzi ;)

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 13, 2008, 13:17:12 »
    Nie wydaje mi się by rzekomo mdleli... Zostają napewno ogłuszeni... Aby kazać Twoim ludziom zmienić na obucha wciśnij F11 (Niektórzy będą używać pięści, jesli nie posiadają obucha)

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 16, 2008, 10:33:09 »
    A mi wczoraj wyskoczył taki komunikat :O Podczas oblężenia Suno nagle w battle-report pojawiło się "Rhodocki Strzelec mdleje", podejrzewam że spadł z wysokiego muru, albo coś. Więc jak dla mnie to mdlenie JEST możliwe ;)

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 16, 2008, 12:41:42 »
    A ja się z takim czymś nigdy nie spotkałem... Może macie jakiś bug, że w pewnym miejscu zaczynają się telepać i mdleć...